עבור לתוכן

קנון A540 או A610 (בבקשה, אם אתם מתכוונים להגיב - תקראו גם את ההודעה!)

Featured Replies

פורסם

אהלן,

ההורים שלי נמצאים כרגע בארצות הברית. שלחתי אותם למצוא לי את הA610 והם חזרו עם התשובה המפתיעה שברוב המקומות הוא Out of stock ושאלו אותם בחנות אם הם רוצים לעלות לרמה הבאה (?!) ולקנות את הA540.

מכוון שאני כבר ראיתי את הA610 בחנות בארץ והתלהבתי, אני מתלבט אם להגיד להם ללכת על זה. מישהו יודע אם יש פיצ'רים בA610 שאין בA540? ממה שאני הצלחתי לגלות, אז חוץ מעניין המאקרו (ב610, סנטימטר אחד, ב540, 5 סנטימטר) אין משהו בולט.

אני יודע שיש כאן המון פאנבויס של A610, אבל תנסו רגע להיות עניינים ופחות להוטים.

ד"א, מבחינת מחירים, אני מאוד מופתע: בארץ ה610 וה540 כמעט אותו מחיר (10 שקלים הפרש). בארצות הברית, כמעט 50 דולר הפרש (ה540 עולה יותר).

גם אין כזה הפרש מהארץ - A540 + כרטיס של ג'יגה וקייס = 320 דולר, בלי בטריות ומטען. בארץ זה פחות או יותר אותו הדבר (אולי 50 שקל יותר).

תודה רבה!

זהר

פורסם

http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp?method=sidebyside&cameras=canon_a540%2Ccanon_a610&show=all

תראה בעצמך את ההבדלים, ה-A610 יותר טובה.

אין בכלל טעם לדעתי להסתכל על ה-A540.

אם אתה יכול תקנה מטען וסוללות של חברת MAHA.

כרטיס זיכרון - לא הכי משנה, אבל המחירים ממש זולים.

לדעתי עדיף אולי לקנות בארץ את זה ולקבל אחריות, הפרש המחירים הוא זניח לחלוטין.

פורסם
  • מחבר

תראה בעצמך את ההבדלים, ה-A610 יותר טובה.

אין בכלל טעם לדעתי להסתכל על ה-A540.

אם אתה יכול תקנה מטען וסוללות של חברת MAHA.

כרטיס זיכרון - לא הכי משנה, אבל המחירים ממש זולים.

לדעתי עדיף אולי לקנות בארץ את זה ולקבל אחריות, הפרש המחירים הוא זניח לחלוטין.

תראה, אני דיי מתחיל בתחום ואני לא מצליח להבין איך אתה אומר את זה על סמך הנתונים ה"נא"-ים (raw) - אני פשוט לא רואה את ההבדלים הגדולים בכלל. דברים קטנים אני רואה, אבל לא מצליח להבין אם הם חשובים (לדוגמא, גודל חיישן). אתה יכול להצביע על משהו שעושה את ה610 שווה הרבה יותר מה540 מעל לכל ספק?

חוץ מאופציה לפלאש חיצוני (שרק אלוהים יודע אם אני אצטרך, שוב - אני רק מתחיל) אין שום דבר שאני מצליח לראות בעיניים הבלתי מיומנות שלי.

מחיר של כרטיסי זכרון (וגם סוללות) בארץ הם דיי סבירים לדעתי - ראיתי כרטיס של ג'יגה ב175 שקל באחת החנויות (כנראה שלא אולטרה שגם ככה קראתי פה שזה לא משמעותי) כשבארה"ב זה יותר קרוב ל50 דולר (בחנויות, לא ברשת).

לגבי אחריות - בארץ ראיתי שיש שני סוגים של אחריות (וגם שתי פאזות של מחיר). קארט נותנים 3 אחריות והמצלמה עולה 1850 שקל "מאובזרת" (פחות או יותר). יבואנים אחרים שמייבאים את זה בעצמם נותנים אחריות של שנתיים (בחנות) תמורת דיי הרבה פחות (באילת ראיתי גם ב1350 אותה חבילה בדיוק). כמה חשובה האחריות במקרים האלה?

פורסם

אפשר לקנות את ה-A610 ב-1150-1200 שקל עם אחריות לשנה.

ההבדל העיקרי לדעתי זה החיישן והמסך עם רזולוציה גבוה והעניין שהוא יוצא ומסתובב ולא מקובע למצלמה.

פורסם

לך על ה-A610...

מצלמה הרבה יותר מקצועית מה-A450 והכי מקצועית שניתן למצוא במחירים האלה..

פורסם
  • מחבר

אפשר לקנות את ה-A610 ב-1150-1200 שקל עם אחריות לשנה.

ההבדל העיקרי לדעתי זה החיישן והמסך עם רזולוציה גבוה והעניין שהוא יוצא ומסתובב ולא מקובע למצלמה.

השאלה היא אם האחריות בחנות שווה כמו אחריות אצל היבואן. אם כן, אז אני סוגר את כל הסיפור הזה ב1350 שקל (באילת, שקול ל-300 דולר לכל הקיט).

ד"א - אם אלה שני ההבדלים היחידים, אני לא בטוח שה540 כזו גרועה - מה אומר ההבדל בחיישן? הרי החיישן החדש אמור להיות יותר מתקדם, לא? (מצלמה משנת 2006 לעומת מצלמה מ2005).

לך על ה-A610...

מצלמה הרבה יותר מקצועית מה-A450 והכי מקצועית שניתן למצוא במחירים האלה..

כנראה שלא השקעת בקריאת ההודעה, אלא רק בכותרת: אני מאוד מעוניין בA610, אבל אין בחנויות שההורים שלי ביקרו בהן (בסטביי, וולמארט).

מה שכן יש זה את הA540 ואני מנסה להבין את ההבדלים המהותיים בינהן שמביאים אותך להגיד שה-610 יותר טובה משמעותית מ540.

מה שעוד מעניין אותי לדעת, זה מה זה "המחירים האלה" - A540 לבד עולה שם בסביבות ה250 דולר. הA610 (אם היה במלאי) בסביבות ה220.

פורסם

A610 :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

בדיוק גמרתי לדבר עם אחד המוכרים באחת החנויות שההורים שלי היו בה והוא אמר שלפי דעתו את ה-610 לא מייצרים יותר. הייתי אומר שזה איזה מוכר מוזר אבל זה היה ביותר ממקום אחד (שלושה מקומות ליתר דיוק).

בכל מקרה, אמרתי לו שזה ממש לא סביר בגלל שהמצלמה לא שנה בשוק. יותר מזה, לא הגיוני בכלל שמצלמה מסדרה 5XX תחליף מצלמה מ6XX.

נתתי לו כמה מהפיצ'רים מההשוואה שקיבלתי פה ושלא יכול להיות שהרמה הבאה במצלמות תהיה מצלמה פחות טובה.

הוא אמר שכנראה שהם פשוט לא מחזיקים בחנויות והוא יכול להזמין לי אבל זה יקח זמן.

אני עדיין לא יודע מה ההבדל המהותי בין המצלמות אבל זה כבר לא משנה ואני אקנה את המצלמה כמו שהתכוונתי בארץ, גם אם זה במחיר גבוה קצת יותר.

פורסם

ההסבר ההגיוני היחידי הוא שיש לו מתח רווחים יותר גבוה על ה-A540.

ה-A610 בפירוש יותר טובה, מה אתה מחליט לעשות עם העובדה הזו זה כבר סיפור אחר.

פורסם

המוכר שם צודק באמת הפסיקו לייצר אותה... אבל היא טובה יותר מה540

פורסם

גם אם הפסיקו לייצר אותה (וזה ממש לא ברור), עצם העובדה שהיא נמכרת בארץ ב-55 חנויות (לפחות) הופכת את כל הנושא לחסר כל משמעות. ה-A610 היא מצלמה מצויינת, ובשביל 1150 ש"ח קשה לי לראות איזו מצלמה יכולה להתחרות בה. בסכום כזה אני גם לא רואה שום הצדקה לקנות אותה בחו"ל. זה אולי יחסוך כמה גרושים, אבל זה ממש לא שווה את הכאב ראש שצפוי במקרה של תקלה.

פורסם

גם אם הפסיקו לייצר אותה (וזה ממש לא ברור), עצם העובדה שהיא נמכרת בארץ ב-55 חנויות (לפחות) הופכת את כל הנושא לחסר כל משמעות. ה-A610 היא מצלמה מצויינת, ובשביל 1150 ש"ח קשה לי לראות איזו מצלמה יכולה להתחרות בה. בסכום כזה אני גם לא רואה שום הצדקה לקנות אותה בחו"ל. זה אולי יחסוך כמה גרושים, אבל זה ממש לא שווה את הכאב ראש שצפוי במקרה של תקלה.

צודק :yelclap:

אני מעדיף לשלם עוד 150 שקל ולקבל אחריות ולחסוף כאב ראש ענקי!

פורסם

נכון

פורסם
  • מחבר

אני מצטער, אבל אני לא מבין מאיפה אתם מביאים את זה שהיא בוטלה - עברתי על ה-Press releases (הודעות לתקשורת) של קנון בשנת 2005 ו-2006 ולא מצאתי איזכור למצלמה A610 אחרי ההודעה שהיא שוחררה לציבור (22 לאוגוסט 2005).

אם מישהו יודע בוודאות שהיצור שלה הופסק ויכול להביא מקור מהימן כולל לינק, אני אשמח לראות.

נ"ב

http://www.usa.canon.com/opd/controller?act=OPDPressReleaseAct

ההכרזה על A540 (לא מוזכר בשום מקום בהכרזה על ה-A610):

http://www.usa.canon.com/templatedata/pressrelease/20060221_PowerShot_SeriesA.html

פורסם

Eliav -

למה בדיוק כאב ראש ענקי?, זה שהA610 יותר טוב מהA540 לא אומר שהA540 גרוע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים