עבור לתוכן

מודם כבלים בחיבור ל-HUB- המשך....

Featured Replies

פורסם

לא גמרתי להתרגז שמודם ADSL יכול לשמש כראוטר ולחסוך כסף ואת הצורך במחשב אחד דלוק כל הזמן, ומודם כבלים לא! נראה לי מוזר, אז פניתי ליצרן של AMBIT בטאיוואן.

(זה המודם שקיבלתי). הוא כותב ככה:

Dear Oded,

Ambit cable can support up to 15 PC on the LAN side through hub , but the real number of PC can get service will depend on your service provider's policy.

Please check with your cable operator or service provider for detail.

נא להם, ADSLIM...!

עכשיו אולי מישהו יודע איך לקנפג את זה....? פרט שולי...

ואל תגידו לי שחברת הכבלים תמנע את זה כי אחרת למה בכבלים הם מונעים את זה וב-ADSL לא?! זה לא פיירררררררררררררר!!!!!!

שניהם עולים אותו דבר!

עודד

פורסם

"עכשיו אולי מישהו יודע איך לקנפג את זה....? פרט שולי... "

אז אוליי תפנה אליהם ושיסבירו אליך אחך לקנפג את המודם? הלא הםסיפקו לך תשובה שאנחנו לא סיפקנו.

אוליי הם מבינים באמת מה קורא בארץ שלנו יותר מאיתנו ומהטכנאים של חברת הכבלים וחברות האינטרנט.

פורסם
  • מחבר

פניתי...

נראה מה הוא יענה. למרות שלתומי נראה, שאם זה היה אפשרי בארץ, אז מישהו כאן היה עושה את זה.

אם זה לא אפשרי, פשוט מעניין אותי לדעת אם זה בגלל מגבלה טכנית של הציוד או אפלייתית (של חברות הכבלים לעומת ADSL )

אם דופקים אותי כלקוח אני רוצה לדעת את זה...

פורסם

דופקים אותך?

מישהו הבטיח לך נתב?

הבטיחו לך חיבור לכבלים ואותו קיבלת, גם באדסל בעקרון אי אפשר לעשות את זה וזה רק שמתעסקים עם המודם.

פורסם

אם תציין את הסוג המדוייק של המודם אפשר לנסות ולחפש באינטרנט תשובות לשאלות שלך.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות,

זה פשוט מעצבן קצת שאותה פונקציונאליות במודם כבלים עולה עוד 1000 שקל לקנות נתב, וגם זה רק עד שחברות הכבלים ימצאו דרך

לחסום את זה (למשל עם החייגן הזה אם יכריחו את כולם להשתמש בו?)

זה די ברור שיש גם מודמים כבלים עם יכולת ראוטר פנימית בדיוק כמו במודמים ADSL, (כמו שענו לי בתשובה מחברת AMBIT )

אבל במודם כבלים כנראה יותר קל לחסום את זה. עד כמה שהבנתי, לספקי אינטרנט קשה הרבה יותר לחסום מודם ADSL בגלל החיוג הדינמי שלו (כמו מודם אנלוגי?) וגם נראה לי יותר בטוח שהמודם מתחבר רק כשגולשים ולא כל הזמן.

אני לא סתם מתבכיין, הרי זה לא יזיז לחברות כלום, אבל **היה נחמד** לו כל האתרים האלה שנותנים כל כך הרבה מידע על שיתוף

מודמים, היו מסבירים את היתרון המסויים שייש ל ADSL בשיתוף רשת, והסיכוי הקטן יותר שהספק יכול להגביל את השימוש במודם ADSL

(לא רק לשיתוף, בטח גם לדברים **פרודוקטיביים** אחרים, כל מיני מודיפיקציות וכו'). חיפשתי המון באינטרנט ואין על זה הסבר נורמלי

שנועד למישהו **לפני** שקנה מודם...

בקיצור, לא נורא, בסוף נקנה נתב, אבל ניילל כל הדרך לבנק כמו פולני טוב....

ד"א המודם שלי הו AMBIT, מודל 60194E-A01

ד"א 2, אם במקרה הספק לא חסם את זה, (הרי לא יודעים עד שלא מנסים) אם אני אחבר את המודם ישר ל-HUB (כמו שכל אלו של ה-ADSL עושים) איך אני בדיוק מסדר את ה- NAT במודם כבלים שלי (שכנראה

יכול לעבוד כמו נתב) שיפזר את ה-IP הדינמיים מה-IP הקבוע היחיד ? רק כדי לוודא שזה באמת לא אפשרי....

פורסם

אני הייתי ממליץ לך להשאיר מחשב אחד פשוט פתוח 24X7 זה באמת לא כזה ביג דיל.. חבל להוציא אלף שקל על נתב.

פורסם

נראה לי שמוצר כזה Linksys Cable/DSL Router with 4-Port Switch יכול לעזור לך

ראיתי אותו במחיר של 787 שקל ואם תנכה ממנו את המחיר של ההאב שממילא אתה צריך אז הוא יעלה לך בנטו כ-600 שקל.

פורסם
  • מחבר

לא סתם אני מילל..

א. אני צריך ל-5 מחשבים, בעתיד יותר. כל הנתבים הזולים בארץ הם ל-4.

ב. יש לי כבר האב של 8 פורטים, אז הכסף שהוצאתי עליו הולך... לערבב גם האב וגם נתב זה נראה לי לא יעיל...

מה שמצאתי הכי זול ל-8 פורטים זה אכן של LINKSYS,

https://www.pchertz.com/customer/product.php?productid=16508&cat=329&page=1

ב- 64 דולר בחו"ל. ל- NETGEAR יש גם,

109 דולר בחו"ל. צריך למצוא משהו כזה בארץ.

האם זה מובן מאליו שבכל הנתבים האלה יש FIREWALL "אמיתי"?

פורסם
  • מחבר

תיקון:

הנתב 8 פורטים שמצאתי מ-LINKSYS הוא 94 דולר.

וגם, יש להם נתבים עם "VPN SUPPORT" זה עולה כפול. מה זה נותן והאם זה הפתרון למקרה שהספקי שירות יעברו לעבוד עם

חייגנים בלבד?

פורסם

קודם כל בהחלט מערבבים גם האב וגם נתב, כל אחד עושה את שעליו לעשות וכך גם עובדים ב-ADSL

אתה יכול גם להשתמש במספר האבים כדי להוסיף עוד פורטים.

הרשת שלי (ADSL) בנויה כך:

1- מודם ADSL שהוא גם נתב (אבל לא חייב שיהיה ביחד!)

2 - מחשב פיסי 1

3 - מחשב פיסי 2

כל הרכיבים 1-3 הנ"ל מתחברים לסוויץ (האב) של אדימקס עם 4 פורטים.

גם ראיתי מוצר לא יקר http://www.edimax.com/Product/IAS/BR600x/br6001+_e.htm שעולה בחנות אחת 517 ש"ח

אתה יכול לחבר אותו להאב הקיים שלך.

קיים FAQ בכתובת http://www.edimax.com/FAQ/FAQ_BRplus.htm

פורסם

להפוך את המודם שלך ל ROUTER לא בעיה: כנס לאתר של החברה ותוריד את הקבצים.

לגביי העובדה שנתב הוא עם 4 פורטים זה לא משנה כי רוב הנתבים יכולים להשתרשר כמו HUB רגיל לעוד HUB.

פורסם

הוא מחפש את האפשרות להפוך את המודם שלו לראוטר באמצעות קובץ עדכון, האם יש לך הכתובת המתאימה ?

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות,

מהיצרן של המודם שלי, AMBIT, קיבלתי תשובה שהמודם מהדגם הזה לא יכול להיות ראוטר. הוא רק תומך בריבוי

כתובות IP שזה לא אותו דבר אבל גם יכול לספק פונקציונאליות שיתוף, אבל בניגוד לקונפיגורצית ראוטר,

דרושה לכך תמיכה של ערוצי זהב שאינה קימת כנראה?? מישהו יודע?.

האם אפשר לדרוש מהחברה שיחליפו לי את המודם לדגם אחר שכן תומך בתפקוד כראוטר? דרך אגב הדגם הוא

60194E-A01

לאיזה מודמים אתם מכירים שייש DOWNLOAD כזה? באתר של אמביט בקושי יש דף אחד...

כנראה איזה גרז' בטאיוון...

בינתיים התקנתי שיתוף בתוכנה באמצעות WINGATE, אבל זה לא עובד מי יודע מה- המהירות בסדר בקליינטים

אבל **המון** אתרים לא עולים כמו שצריך (חסרים אייקונים, JAVA לא עובד, וכו') למשל אתרי מייל.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות,

מהיצרן של המודם שלי, AMBIT, קיבלתי תשובה שהמודם מהדגם הזה לא יכול להיות ראוטר. הוא רק תומך בריבוי

כתובות IP שזה לא אותו דבר אבל גם יכול לספק פונקציונאליות שיתוף, אבל בניגוד לקונפיגורצית ראוטר,

דרושה לכך תמיכה של ערוצי זהב שאינה קימת כנראה?? מישהו יודע?.

האם אפשר לדרוש מהחברה שיחליפו לי את המודם לדגם אחר שכן תומך בתפקוד כראוטר? דרך אגב הדגם הוא

60194E-A01

לאיזה מודמים אתם מכירים שייש DOWNLOAD כזה? באתר של אמביט בקושי יש דף אחד...

כנראה איזה גרז' בטאיוון...

בינתיים התקנתי שיתוף בתוכנה באמצעות WINGATE, אבל זה לא עובד מי יודע מה- המהירות בסדר בקליינטים

אבל **המון** אתרים לא עולים כמו שצריך (חסרים אייקונים, JAVA לא עובד, וכו') למשל אתרי מייל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים