עבור לתוכן

מה מצפה לנו מ AMD?

Featured Replies

פורסם

אין שום דבר יקר ב HTT, מה שהיה יקר אולי זה הפיתוח ש AMD השתתפה בו, כחלק מהאירגון HyperTransport שהוא ארגון לא רווחי.

עכשיו שהטכנולוגיה הוכיחה את עצמה, הם מסתערים איתה קדימה ודוחפים אותה איפה שרק אפשר.

תאורטית לפי הגישה הזאת של AMD, לא נצתרך יותר בקרים על הלוח, יהיהו כרטיסים יעודיים (ל SATA, יציאת אודיו וכו') שיתחברו ב HTT (בחריצי HTX) למעבד והבקר יהיה על המעבד עצמו.

זה יכול להיות מעניין מאד, השאלה אם זה לא גוזל יותר מידי מקום על המעבד, שאותו ניתן לנצל לעוד יחידות עיבוד, עוד זיכרון מטמון וכו.

הכיוון הזה נחמד אבל אני בטוח שיש לו גבול, אם נשים את כל הבקרים על המעבד ועוד מאיצים יעודיים, מה ישאר על המעבד לצורך עיבוד רגיל ?

לא יודע לאן זה יתפתח ואיך זה יקלט בשוק, אבל מדבר אחד אני מאד מרוצה, הגישה של AMD: תמיד חושבים מחוץ לקופסא, מחדשים, מאתגרים, פשוט תענוג ! :xyxthumbs:

• תגובות 52
  • צפיות 3.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יהיו כמה חריצי HTX על הלוח או שזה רק חריץ אחד יעודי?

ואם זה HTT אז תאורטית יהיה אפשר לשים כרטיס הרחבה שיבוא אם סוקט ולשים עליו עוד מעבד!!

פורסם
  • מחבר

מה שבטוח שיהיה מעניין, וכולנו נהנה מזה :).

פורסם

אני כבר עכשיו נהנה :jump:

זה כמו לראות סרט!! :lol:

פורסם

סליחה אבל לא הבנתי כלוםםם

מישהו יכול לתמצת לי בבקשה על מה לעזאזל מדברים פה בדיון? כמו בכתבות של hwzone שהכל קצר ולעניין

מה עם ההיפר טרנספורט?

פורסם

בסוף יהיה כמו לגו נבנה מגדלים של הרחבות דווקא נשמע כיף :jump:

מלחמה זה טוב רק אינטל מוציאה משהו כבר לAMD יש תגובה שהורגת את היתרון של אינטל, במצב הזה אינטל תמיד יהיו בעמדת חולשה מול AMD.

בלי קשר, סתם מעניין, למה אינטל וAMD לא מפתחות גם כרטיסי מסך חזקים שיהיו משולבים כבר במעבד שלהם וזה יקצר את הדרך?

פורסם

סתם שאלה: מי אתה חושב יצרנית כרטיסי המסך הגדולה בעולם? (רמז: השם שלה מתחיל בI).

ומה שAMD עושה עכשיו זה בערך לאפשר ליצרניות כרטיסי מסך לחבר את הכרטיס למעבד.

פורסם

דבר ראשון, יקח שנה עד שניראה לוחות עם שתי סוקטים למחשבים ביתיים.

דבר שני, זה ביזבוז כסף רציני, ואף אחד לא יקנה את זה (בעניי זה יותר ביזבוז כסף מאשר מערך SLI מרובע!!!).

דבר שלישי, כל עוד החיבורים האלה לא יהיו תקן כלל עולמי, אף אחת מהחברות לא תיצר כרטיסים כאלה.

דבר רביעי, מעבדים עם כרטיס מסך מובנה בתוכם, גם זה בזבוז כסף, וגם צריך לוח תומך בזה.

בקיצור, ניראה לי שהחברה ב-AMD נפלו על הראש, במקום להוציא מעבד טוב הם מתחילים לחרטט על פלטפורמוט עתידניות חסרות תכלית שמבזבזות כסף.

היצרנית הכי גדולה ביצור כרטיסי מסך זו אינטל, כי היא מיצרת מלא כרטיסי מסך מובנים על לוחות אם.

פורסם

אל תספר לי על כרטיסי המסך של אינטל אני זוכר שלפני שקניתי R9600 היה לי מובנה שנתיים+ והוא בערך הפעיל כלום בלי אפקטים, לדוגמא קניתי את הלוח בשנת 2002 וב2002 יצא משחק מאפיה וזה הפעיל לי את המשחק בערך על 5-7FPS על הגדרות הכי נמוכות שיש, ומשחק כמו דלטא פורס 3 נדמה לי הפעיל די חלק אבל בלי אפקטים שהיו לג'יפורס 2 או משהו כזה.

הכרטיסים האלה טובים רק להפעלת וידאו ולגלישה באינטרנט, לא למשחקים. אני התכוונתי למשהו רציני, הרי לאינטל יש את הכסף לפיתוח והייצור רק נהיה משתלם יותר עם הזמן.

פורסם

אל תספר לי על כרטיסי המסך של אינטל אני זוכר שלפני שקניתי R9600 היה לי מובנה שנתיים+ והוא בערך הפעיל כלום בלי אפקטים, לדוגמא קניתי את הלוח בשנת 2002 וב2002 יצא משחק מאפיה וזה הפעיל לי את המשחק בערך על 5-7FPS על הגדרות הכי נמוכות שיש, ומשחק כמו דלטא פורס 3 נדמה לי הפעיל די חלק אבל בלי אפקטים שהיו לג'יפורס 2 או משהו כזה.

הכרטיסים האלה טובים רק להפעלת וידאו ולגלישה באינטרנט, לא למשחקים. אני התכוונתי למשהו רציני, הרי לאינטל יש את הכסף לפיתוח והייצור רק נהיה משתלם יותר עם הזמן.

נכון, אבל אם אתה מדבר על כרטיס מסך משולב על לוח האם, אז אין מצב שהוא יהיה טוב למשחקים.

תראה לי כרטיס מסך מובנה שטוב למשחקים, פשוט אין, כי אין מקום לעשות כרטיס טוב ואיכותי על הלוח אם, וחוץ מזה שכרטיס טוב צריך קירור עצבני.

פורסם

AMD מכוונת לשוק הגבוה. קונים את כל המעבדים שלה.

אם המערכת הכי חזקה בעולם ה-PC תהיה מבוססת על AMD, יקנו את כל המעבדים שהיא מסוגלת לייצר. יש מספיק אנשים עשירים בעולם שמתחשק להם שהמחשב שלהם יהיה הכי הכי...

זה לא אומר שהמערכת שלהם תהיה יותר משתלמת מזאת של אינטל ואני מאמין שעד שהפלטפורמה הזאת תיכנס לפעולה, אינטל יפתחו משהו דומה... ככה זה...

פורסם

דבר ראשון, יקח שנה עד שניראה לוחות עם שתי סוקטים למחשבים ביתיים.

לא בטוח, AMD יכולה לייצר מחר כאלה אם היא רוצה - כבר יש מערכות כאלה של אופטרון, אני מניח שנראה כאלה עם יציאת הקונרו EE

דבר שני, זה ביזבוז כסף רציני, ואף אחד לא יקנה את זה (בעניי זה יותר ביזבוז כסף מאשר מערך SLI מרובע!!!).

גם FX וEE זה ביזבוז כסף רציני, אבל יש אנשים עם כסף בעולם. חוצמזה תראה כמה מעבדים כאלה נמכרים (משהו כמו עשרת אלפים) וכמה מדברים עליהם ועל הביצועים שלהם. יש הרבה יוקרה בלמי יש את המעבד הכי חזק היום.

דבר שלישי, כל עוד החיבורים האלה לא יהיו תקן כלל עולמי, אף אחת מהחברות לא תיצר כרטיסים כאלה.

זה הקטע - AMD משחררת תתקן. בבקשה תקרא את כל השירשור לפני שאתה מגיב - כי ציינתי את זה

דבר רביעי, מעבדים עם כרטיס מסך מובנה בתוכם, גם זה בזבוז כסף, וגם צריך לוח תומך בזה.

לא הבנת פה על מה מדובר. במקום שהכרטיס יחובר בPCI-E הוא יחבור במקום בHTX. הוא לא יהיה מובנה (יהיה אפשר להוציא אותו בקלות), אבל הביצועים שלו יהיו כאילו הוא מובנה. כל היתרונות בלי חסרונות. ולמה אתה חושב שיהיה יקר יותר לייצר כרטיס עם חיבור HTX מאשר PCI-E?

בקיצור, ניראה לי שהחברה ב-AMD נפלו על הראש, במקום להוציא מעבד טוב הם מתחילים לחרטט על פלטפורמוט עתידניות חסרות תכלית שמבזבזות כסף.

א) זאת הייתה מצגת לאנליסטים - המטרה היא לחרטט על טכנולוגיות חדשות. כנראה היית יותר מתרשם אם היו גרפים.

ב) שמחשב יהיה מסוגל לבצע אותם ביצועים כמו קונסולה - זה חסר תכלית?!

שמתמטיקאי יוכל לקנות כרטיס שישפר את הביצועים של המעבד בחישובים מסובכים בעשרות אחוזים זה חסר - תכלית?!

שחוקר בתורת המשחקים יוכל לקנות כרטיס שחמט שישפר את תוכנת השחמט שלו זה חסר תכלית ?! (טוב אולי קצת.. ;D)

פורסם

דווקא הכרטיסים המובנים בלוחות עם צ'יפסט של ATI או אינודיה יש כרטיסים סבירים למשחקים קלים, לאינטל פשוט גרועים.

מתמטיקאים לא צריכים את זה, יש להם במקום העבודה מחשבי על חזקים יותר או פחות שהם בכלל שונים מהPC שנבנו במיוחד לזה, לא צריך בשביל זה PC רגיל.

פורסם

הוא התכוון ביתרונות של כרטיס מובנה מבחינת כמה זמן שלוקח לו להגיב, באופן בסיסי.

כמובן שהיום יש גם את החסרונות - הגבלת גודל ומחיר שמאלצת את השבבים המובנים להיות מאוד חלשים...

פורסם

רגע... חיבור כרטיס מסך באופן ישיר עם המעבד זה לא מה שיתן אמולציית קונסולות בצורה חלקה?? כי זה יכול להיות שווה בכוח

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים