עבור לתוכן

מה מצפה לנו מ AMD?

Featured Replies

פורסם

כנראה לקראת סוף השנה -תחילת 2007

AMD אמרו שהם ישלבו את K8L עם ייצור 65ננומטר שהם יעברו לו סוף השנה (תקנו אותי אם טעיתי)

• תגובות 52
  • צפיות 3.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ווואייי איזה דילמההה...

לקנות עכשיו וללכת על 3800 או "להתקע" עם סמרפסון ולחכות.....

בכל אופן נראה טוב מאוד שווה סבלנות של 6 חודשים נראה:)

פורסם

כן אבל אם תחכה יצאה מטעם אינטל משהו שעוקף את זה, ואחר כך AMD תפגיז עם משהו חדש.

עדיף לחכות למשהו חדש שבא אוטוטו (חודש,חודשיים) ולא חצי שנה. אלה אם כן אתה לא כל כך צריך שידרוג ואתה יכול להתמודד.

פורסם

Kentsfield > NEW AMD

יעלה אותו דבר בטח,הכוונה לKentsfield שיצא אחרי Kentsfield מסדרת אקסטרים.

פורסם

טוב אני לא יסיט את הנושא אבל כמו שאתה אומר 6 חודשים זה מוגזם...

בכל אופן מה יהיה השיפור במעבדים האלה לעומת הנוכחיים?

פורסם

לאומת ה AM2 שיצא עכשיו כן

פורסם

מישהו יכול להסביר לי בקשה מה זה ה HTX הזה?

ומה זה ה 4X4?

4X4 זה 2 מעבדים כפולי ליבה על אותו לוח (זה הפיתרון הזמני של AMD כדי להישאר המובילה בשוק העליון - INTEL לא יכולה להגיב לזה כרגע, ממה שאני מבין, בגלל מגבלה של הFSB שלא חלה על AMD שמתמשת בHTT).

בקשר לHTX אני אענה בגדול כי אני חושב שהבנתי את התמונה הגדולה אבל לא לפרטי פרטים. בעיקרון כמו שהמעבד יכול "לדבר" עם הזיכרון או עם מעבד אחר ישירות הוא יכול לדבר גם עם כרטיסי הרחבה אחרים. לAMD יש רוחב פס גדול מאד כי היא משתמשת בHTT, אינטל מוגבלת ברוחב פס בגלל הFSB. מה שAMD רוצה לעשות זה לשחרר API (סידרת תקנים) ככה שAGEIA למשל תוכל ליצור כרטיס שתחבר אותו ללוח אם, והמעבד ידבר איתו ישירות ללא מעבר בגשר הדרומי (או הצפוני עכשיו שיש 1 אני כל הזמן מתבלבל). מה שזה יכול ליצור זה שלכל צורך מיוחד יהיה כרטיס מיוחד. לדוגמה מעבד עזר מתמטי לחוקרים באוניברסיטאות או כרטיס מסך שיוכל להשתמש במעבד גם בחישובים (כמו שקונסלות עושות) וכך תוכל לדמה קונסולה. כלומר תדמיין שאתה תקנה כרטיס PS3 תחבר אותו, ותוכל להריץ את כל המשחקים של הPS3.

פורסם

אם זה כך אז נחמד, אבל הם שוכחים שהשוק רץ לכיוון הניידות ובקרוב רק משתמשים שחייבים ביצועים יקנו שולחני וכל השאר יקנו ניידים שיחליפו שולחנים ובניידים אין מקום לכל הכרטיסים.

פורסם

גשר דרומי.

הגשר הצפוני, ב AMD 64 נמצא על המעבד והתפקיד שלו הוא לגשר בין המעבד לזיכרון.

למקרה ששכחת.

בכל מקרה ניתן לראות ש AMD תוקפת בדיוק איפה שאינטל חלשה. ה HTX יכול להיות נחמד מאד לכרטיסי מסך וגם למאיצים פיזיקלים, אבל לא ידוע עוד איך הם יקלטו בשוק אם בכלל.

Dr. Leon, נראה לי שקצת נסחפת..

פורסם

אם זה כך אז נחמד, אבל הם שוכחים שהשוק רץ לכיוון הניידות ובקרוב רק משתמשים שחייבים ביצועים יקנו שולחני וכל השאר יקנו ניידים שיחליפו שולחנים ובניידים אין מקום לכל הכרטיסים.

1)השוק נע לכמה כיוונים.

הכיוון שבו AMD מתמחה, ולא נראה שיעזוב בקרוב הוא שרתים. היא אפילו בונה על זה עם טכנולוגיות מיוחדת של THIN CLIENTS שיקבלו תכח עיבוד משרתים.

2) יש היום בניידים FUCKIN SLI, אז אתה אומר שלא יהיה מקום לכרטיס נוסף? הוא יכול להיות בגודל המעבד עצמו, הוא לא חייב להיוות גדול כמו כרטיס PCI.

3)בקשר לניידים - בTURION החדש, יהיה אפשר לסגור חלק מהHTT ולחסוך חשמל. הבעיה הגדולה של AMD בשוק הזה היא שאין לו RETAIL שזה התחום שהכי קל לAMD למכור. רב חברות הניידים הגדולות בעולם לא נוגעות בAMD, בין בגלל הסכמים עם אינטל (DELL - למרות שזה משתנה) ובין בגלל שהיא לא יכולה לספק להם מספיק מעבדים.

למזלה של AMD היא הצליחה להשיג 2 יצרניות לא קנות כמו HP וACER. יהיה מעניין לראות את הביצועים של הTURION כפול הליבה.

פורסם

4X4 זה 2 מעבדים כפולי ליבה על אותו לוח (זה הפיתרון הזמני של AMD כדי להישאר המובילה בשוק העליון - INTEL לא יכולה להגיב לזה כרגע, ממה שאני מבין, בגלל מגבלה של הFSB שלא חלה על AMD שמתמשת בHTT).

בקשר לHTX אני אענה בגדול כי אני חושב שהבנתי את התמונה הגדולה אבל לא לפרטי פרטים. בעיקרון כמו שהמעבד יכול "לדבר" עם הזיכרון או עם מעבד אחר ישירות הוא יכול לדבר גם עם כרטיסי הרחבה אחרים. לAMD יש רוחב פס גדול מאד כי היא משתמשת בHTT, אינטל מוגבלת ברוחב פס בגלל הFSB. מה שAMD רוצה לעשות זה לשחרר API (סידרת תקנים) ככה שAGEIA למשל תוכל ליצור כרטיס שתחבר אותו ללוח אם, והמעבד ידבר איתו ישירות ללא מעבר בגשר הדרומי (או הצפוני עכשיו שיש 1 אני כל הזמן מתבלבל). מה שזה יכול ליצור זה שלכל צורך מיוחד יהיה כרטיס מיוחד. לדוגמה מעבד עזר מתמטי לחוקרים באוניברסיטאות או כרטיס מסך שיוכל להשתמש במעבד גם בחישובים (כמו שקונסלות עושות) וכך תוכל לדמה קונסולה. כלומר תדמיין שאתה תקנה כרטיס PS3 תחבר אותו, ותוכל להריץ את כל המשחקים של הPS3.

אם זה ככה אז זה פצצה

כי הם יכולים לשים HTT נגיד לכרטיס מסך ואז זה יהיה הרבה יותר מהיר מX16 לא?

פורסם

כן, הLATENCY יהיה ממש נמוך.

בעיקרון לפי ANAND, כרטיס המסך במחשב יוכל לפעול כמו זה שבקונסלות הכי חדישות.

פורסם

אבל יצור הHTT נחשב ליקר ?

או שזה פתרון זול?

פורסם

כמה יעלה ליצור כרטיס HTX - רק הזמן יגלה.

הHTT עצמו לא יקר יותר ליצור מהFSB.

פורסם

לא לא התכוונתי לכרטיס

התכוונתי ללינק הHTT שעל הלוח אם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים