עבור לתוכן

צריך המלצה למצלמה דיגיטלית ב-3000ש"ח.

Featured Replies

פורסם

אני צריך המלצה למצלמה דיגיטלית באיכות טובה, בשביל לצלם את המחשב וגם סתם לצילומים, אבל שתיהיה באיכות טובה.

תודה מראש.

פורסם

מה הכוונה באיכות טובה? 2Mpixel? 3Mpixel?

בכל מקרה המצלמות של קנון ופוג'י נחשבות לטובות בתחום.

פורסם
  • מחבר

אני מבין טיפה במצלמות דיגיטליות, ראיתי פה כל מיני אנשים שמצלמים את המחשב שלהם, זה 1.3 נכון?

ועם כן אז ב-3000 אפשר לקחת 2 מגה פיקסל?

פורסם

1.3 Mpixel מאים לצילום תמונות על עד גודל 13*15 שזה גודל של תמונת סטילס רגילה.

אם אתה רוצה להגדיל את התמונה מעל לגודל זה 2 או 2.3 או גבוה יותר נדרש!

אגב... הייתי ממליץ על מצלמה לאו דווקא שמסוגלת רק לתת איכות תמונה טובה, הייתי גם ממליץ שתבדוק את המסך המערכת השליטה שבאה עם המצלמה. וכמו כן הכי חשוב - כמה זום אופטי יש למצלמה, 3 מספיק לרוב.

פורסם
  • מחבר

אתה יכול להמליץ לי על דגם מסויים? של יעבור את ה-3000ש"ח.

פורסם

לפני כמה זמן עשיתי קצת מחקר, והיגעתי למסקנה ש-Minolta Dimage S304 היא המצלמה הכי טובה בתקציב הזה, ועוד ישאר לך כסף לכרטיס זיכרון נוסף (חובה!). אתה יכול לשקול גם את Olympus C3020.

פורסם

קודם כל הייתי מציע לך לבדוק מחירים בחניות שונות ולראות אילו דגמים מתאימים לכיס שלך (עד 3000 ש"ח).

אחר כך תלך לאתרים הבאים ותקרא סקירות על הדגמים שבטווח המחירים שלך:

http://www.dpreview.com

http://www.megapixel.net/html/issueindex.html

http://www.steves-digicams.com

האתרים הללו מאוד מקצועיים, והסקירות שם נערכות על ידי מבינים בצילום.

אני אישית הייתי ממליץ לך על המצלמה Olympus C-3020Z, שתוכל לקרוא עליה סקירה כאן:

http://www.steves-digicams.com/2002_reviews/c3020.html

הנתונים של המצלמה:

3.2 מגה פיסקלים אפקטיביים (לוקחים חלק בצילום).

גודל חיישן CCD של יותר מחצי אינטש (0.55 אינטש), שמראה על חיישן בעל איכות גבוהה, כי במצלמות דיגטליות, ככל שגודל החיישן גדול יותר, כך הרגישות שלו לאור טובה יותר, ולרוב איכות התמונה המתקבלת טובה הרבה יותר.

עדשת אולימפוס (6.5-19.5mm) זום אופטי x3 (אקוויולנטי ל-32-96mm במצלמות פילם 35מ"מ).

קביעה ידנית או אוטומטית (לבחירתך) של ערך ISO בין 100 ל-400.

מפתח חשיפה בין 2.8 ל-11.

יכולת לשמור תמונות TIFF לא דחוסות - שזה יתרון ענק שאתה רוצה להדפיס תמונה באיכות גבוהה מאוד עם אפשרויות הגדלה.

משקף אופטי אמיתי עם תאורת LED אחורית.

יכולת צילום מאקרו למרחק של 20 ס"מ ומעלה.

אני אישית מאוד מרוצה מהמצלמה (אותה רכשתי לפני 5 חודשים). קראתי בפורומים של צילום דיגיטלי על בעיות אמינות, אבל תדע שתקלות עלולות לקרות בכל מצלמה, לא משנה עד כמה היצרן בעל שם מכובד (תקלות קורות אפילו במצלמות של Leica).

החסרונות של המצלמה:

היא באה עם כרטיס SmartMedia רק של 16MB, אבל אתה יכול לקנות כרטיסים נוספים (המחירים היום של כרטיסי SmartMedia ירדו מאוד).

השירות השנוי במחלוקת של אלודה (היבואנית של המצלמות הדיגיטליות של Olympus בארץ).

ועכשיו אזהרה:

המצלמה הזו למרות שאני מאוד אוהב אותה (גם כחובב צילום פילם וגם כחובב צילום דיגיטלי), יש לה חיסרון מאוד גדול!

ההפעלה שלה לא כל כך פשוטה. הכוונה לכך שאתה חייב לקרוא את המדריך למשתמש לפני שאתה מתחיל להשתמש בה.

התפריטים שלה מבוססים על סמלים (אייקונים) וכיתוב שהרבה פעמים, לא ברור כל כך מה הכוונה, והפתרון היחיד הוא לקרוא במדריך למשתמש (אין מדריך בעברית).

כך שאם אין לך סבלנות ללמוד איך מתפעלים את המצלמה, אז לא כדאי לך לבחור בה.

אבל, אם יש לך סבלנות ללמוד (לא צריך להיות איינשטיין בשביל זה) זו מצלמה ממש מעולה בשביל המחיר.

מצלמה טובה נוספת בסביבות ה-3000 ש"ח היא Fujifilm FinePix 2800.

מצלמה נוספת שאני מכיר ועושה רושם טוב מאוד (מבחינת איכות התמונות) למרות שהיא זולה יחסית, היא Nikon Coolpix 775.

מצלמה מעולה נוספת בה נתקלתי היא Nikon Coolpix 885, אך יכול להיות שהיא חורגת מהתקציב שלך.

אין לי ניסיון עם מצלמות דיגיטליות של Canon ו-Minolta, כך שאני לא יכול להמליץ על דגמים של חברות אלו (למרות שיש לי המון ניסיון טוב עם מצלמות פילם של Canon מסדרה EOS המעולה).

בכל מקרה כדאי שתערוך סקר שוק: תבדוק אצל חברים שיש להם מצלמות דיגיטליות, איך איכות התמונה - אין דבר טוב יותר ממראה עיניים, קלות השימוש במצלמה והארגונומיה שלה (האם נוח להחזיק את המצלמה, האם הכפתורים מסודרים בצורה נוחה לשימוש, האם אפשר לצלם ביד אחת וכדומה).

בכל מקרה בהצלחה בקנייה!

פורסם

תבדוק על Canon Powershot S30, היא בטווח המחירים שלך.

פורסם

תגידו ...מישהו מכם יודע על מה הוא מדבר??

בכזה מחיר אפשר לקנות את ה קנון S40 או אפילו G2 שאלה מצלמות 4 מגה פיקסל מאוד משוכללת וממולצת ובכמה רמות יותר ממה שהוזכר כאן

המינולטה מצלמה פחות איכותית אבל בעיקרון ההבדל בין רוב המצלמות בכזאת רמת מחיר הוא רק המראה של התמונות ותלוי בהעדפות אישיות

פורסם

אולי כדאי לו גם לשקול את הC-720 של אולימפוס?

יש לה נתונים די טובים.

פורסם

הC720 לא תשתלם לו... זום זה לא מה שהוא רוצה (ואגב יש לה 3 מג"פ)

והיא גם מצלמה שצריך לקרוא משהו כמו 200 עמודים של מדריך למשתמש... לא מצלמת P&S (Point and Shoot)

אני מציע לו ללכת על מצלמת 2-3 מג"פ של סוני... יש להם עדשה של קרל זיס מה שמבטיח איכות תמונה מצוינת, למרות שהם לא עשירות בפיצ'רים או זום אופטי.. מה שמתאים לו בדיוק..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים