עבור לתוכן

שאלה בקשר למטוסים F16 וF15

Featured Replies

פורסם

וה- I הוא אכן קיצור של Israel. כנ"ל ב- F-16I.

• תגובות 112
  • צפיות 5.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

קיבלנו אותו עם כל האלקטרוניקה הבסיסית שלו ההבדל הגדול זה מערכות התקשורת שלו ומערכות הטיווח וסתם שתדע... אתה לא צריך מכשור מיוחד לנשיאת חימוש גרעיני...

בישראל הוא פורק והורכב מחדש עפי הצרכים שלנו

פורסם

כבר עדיף לייצר אחד חדש לפי הצרכים שלנו לא?

רכז בטחון שדה

וזה אומר?

פורסם

חימוש גרעיני? WTF?

אם יש טיל גרעיני שאפשר להרכיב על F15, אשמח לדעת את שמו.

פורסם

In addition to this the US armed forces can also deploy tactical smaller nuclear weapons either through cruise missiles or with conventional fighter-bombers. The U.S. maintains about 850 nuclear gravity bombs capable of use by F-15, F-16, JSF and Panavia Tornado fighter aircraft. Some 480 of these bombs are deployed at eight airbases in six European NATO countries; of these, 180 tactical B61 nuclear bombs fall under a nuclear sharing arrangement. The U.S.

http://en.wikipedia.org/wiki/United_States_and_weapons_of_mass_destruction#Nuclear_weapons

בF15e הותקנה מערכת אלקט' מיוחדת למצבים של נשיאת נשק גרעיני שבין שאר הדברים מתחברת גם לפוטבול הידוע.

הF15E הוא מטוס לתקיפות קרקע וair support, הוא מאוד טוב למשימות האלה אפילו יותר טוב מהF16 Fighting Falcon, שידוע בישראל כF16I.

פורסם

חד וחלק לא.

ה F15I הוא מטוס התקיפה האווירית הכי טוב שיש לישראל כרגע. הוא ממש לא נועד לתקיפות אוויר-קרקע.

הוא נועד לקרבות אוויר גם בטווח רחוק.

יש לנו יותר F16 מ F15 כי F16 מתאים גם לקרבות אוויר וגם לתקיפות קרקע,בעוד שה F15 מצוין לקרבות אוויר, אבל בינוני ביותר לתקיפות קרקע. אין טעם בכל כך הרבה מטוסית לתכלית אחת.

לא לשכוח שיש לישראל גם לא קצת פאנטומים, שהם בכלל לא משהו לקרבות אוויר, אבל בתקיפות קרקע- אין על מה לדבר, זה ה-מטוס. משהו כמו ההפך מ F15

ככה שסה"כ חיה"א הישראלי מאוזן.

אם היה לך מושג היית יודע שהפאנטומים כבר לא טסים.

אתה משווה פאנטום ל F15I ??

פורסם

מבחינת יכולת נשיאת תחמושת ותקיפות קרקע? ועוד איך שאני משווה ::)

פורסם

פאנטום:

מהירות מירבית - מעל שני מאך, רדיוס תקיפה - 492 ק"מ, גובה מירבי - מעל 18 ק"מ.

תותח וולקן 20 מ"מ ששה-קני בעל 640 פגזים, טילי אוויר-אוויר מסוג ספארו, סיידוינדר או פיתון. חימוש אוויר-קרקע במשקל של 7,257 ק"ג, הכולל פצצות ברזל ופצצות מונחות.

F15I:

מהירות מירבית: 2.5 מאך בגובה רב ו-1,482 קמ"ש בגובה נמוך, טווח מירבי - 4,450 ק"מ.

תותח 20 מ"מ שישה-קני בשורש הכנף. טילי אוויר-אוויר מסוג פיתון-3 ופיתון-4, סיידווינדר, ספארו ואמראם. טילי אוויר-קרקע מסוגים שונים ופצצות מונחות. סך-הכל נושא המטוס מטען במשקל של עד 11 טונות.

תעשה חשבון לבד

פורסם

יו איזה גיבוב של שטויות!!!!!!!!!!!!!!!!!!

דבר ראשון F15 לא יכול להמריא מנומ"ט

לא יכול פשוט לא...

דבר שני שניהם רב תכליתיים

דבר שלישי תלוי במתאר תלוי באיום תלוי בסבירות למגע ותלוי מי לעזאזל בכוננות!

חלאס לדבר שטויות

ולסחבק שאבא שלו עובד ברפאל...

רפאל זה רשות פיתוח אמצעי לחימה... הם לא מתקינים שום דבר על שום דבר... מי שמתעסק באוויוניקה של מטוסים אלו חברות אחרות לגמרי

יש לי משפט בשבילך : אני אומר רק מה שאני יודע, אם אני לא יודע אני לא מדבר

בוא חמוד בוא תלמד אותי מה זה רפא"ל. שאני אומר מתקינים אני לא מדבר על זה שהעבודה שלהם היא להרכיב מתקנים על מטוסים, אבל אם אתה תראה ניסוי אחד שלהם איזה טכנולוגיה יש שם ומה הולך שם, עזוב אני לא רוצה להרחיב יותר מידה אבל אם תשווה את הכלים שהם עוד בשלבי ניסוי אצלם לעומת הכלים שמשתמשים בהם היום זה כמו שהיום אני יצא עם מקלות ואבנים מול כמה טנקים ומטוסים.

כמו שאמרת אם אתה לא יודע אל תדבר, F16 F15 מה שחשוב זה מה שיש לך על המטוס ברגע זה אתה יכול לצאת עם F200 מצידי ושיהיו עליו מערכות מסכנות שלא מסוגלות לכלום ולהעלות עליו F15 או F16 עם מערכות מתקדמות שיסדרו לו היכורת עם האדמה מהר מאוד. ולא-לא על כל מטוס מרכיבים את המערכות האלה.

פורסם

בדבר אחר הוא צודק- F15 בחיים לא ימריא מנושאת מטוסים, יכול להיות שהתבלבלת עם F14 טומקאט במקרה הזה.

פורסם

יש מצב שהתבלבלתי עם F14 המספרים האלה לא מדברים אלי אני יותר רגיל לדבר בשמות. כנראה שמעתי איפה שהוא F15 ואחרי כמה דקות נושאת מטוסים וקישרתי. בקיצור אני מדבר על המטוס הנחמד הקטן הזה שהכנפיים שלו מתקפלות למעלה.

ד"א אני ראיתי בעניים לא בטלוויזיה ולא בספר מטוס F16 טס במהירות של מאך ומכניס טיל דרך חלון.

ו.. ו...ו ... שימו לב עם ו.. אחד גדול, מטוס F15 ב100% זה היה כ15 פוגע בקיר בטון שהיה בגודל של 1.5-2.0 לפני ה פגיעה, אני חושב שהבנתם את הרמז.

ובקשר להטלת פצצות וטילים ב א"ק המטוס פשוט טס דיי גבוהה עד שהוא מגיע למטרה הוא מתחיל להיכנס לצלילה רצינית הוא מגיע למטרה בעודו בצלילה (מה שאומר שהמטרה מולו) משחרר עליה את הפצצה\טיל וחוזר במהירות למעלה ככה שהוא לא צריך לטוס במהירות נמוכה הוא לא צריך יציבות מי יודע מה מספיק שיש לו את הנ"צ הוא כבר יודע מאיפה לרדת מאיפה לעלות ומאיפה לבוא.

פורסם

אתה כנראה מדבר על F14

הוא דומה ל F15, והכנפיים שלו זזות, אבל לא מתקפלות למעלה. מטוס מדהים לדעתי.

אני בעד JSF בכל מקרה D:

פורסם
:lol: :lol: :lol:
פורסם

כמה שטויות באשכול אחד .

בתור ממ"סניק של F-16 ובתור בן אדם שראה את כל המטוסים של חיל האוויר במקום היחידי שהם נמצאים בו כולם ביחד והמבין יבין, ה F-16 בקרבות אוויר צמודים יותר טוב מה F-15 ועל זה אין ויכוח ומדובר פה על קרבות של כמה שניות לא יותר מזה מעבר לזה ה F-15 לוקח .

ה F-15 מטוס מצוין כאשר הבעיה המרכזית שלו זה הכמויות דלק העצומות שהוא זולל ובגלל זה ה F-16 טוב ממנו מגיע לטווח שלו בפחות דלק .

לפי מה שידוע לי הפאנטום לא יצא לגמרי מהשירות הוא עדיין משמש לצילום כי אין אף מטוס שמסוגל להגיע לגבהים שהוא מגיע אלייהם .

F-15I הוא דו מושבי ואני אישית ישבתי בתא טייס שלו בהרצה במקום של הנווט זה מטוס מרשים ברמות וההבדל בינו לבין שאר ה F-15 זה ה MFD הצבעוני שלו דבר מדהים בפני עצמו ומערכות אלקטרוניות משוכללות מאוד מה גם שה CFT שלו זה בילד אין ולא כמו בבזים שהורכבו בארץ .

הF-15 אמור להיות טוב יותר מה F-16 בהפגזת מטרות מהאוויר מהסיבה הפשוטה הוא מסוגל לדאות בניגוד גמור ל F-16 שהרגע שהמנוע שלו נכבה הקשר שלו לתעופה הוא מקרי בהחלט ,הF-15 מסוגל לדאות גם עם כנף אחת וזה קרה פה בארץ שמטוס הגיע לבסיס עם כנף אחת אחרי שכנף אחת עפה כתוצאה מטעות אנוש .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים