פורסם 2006 במאי 2819 שנים לא מבטלים מגן כשהמגן נמוך יותר מהבגרות (המגן דופק את הציון הסופי)מבטלים מגן כשברמת כיתה הציון בבגרות נמוך ב-20 נקודות לפחות מהמגן
פורסם 2006 במאי 2819 שנים אם אחוז הסטיה(לכל כיוון) של כל הכיתה גבוה מ20%, המגן מתבטל והמורה מקבל נזיפה ממשרד החינוך.
פורסם 2006 במאי 2819 שנים זה לא לכל כיוון דימהבמקרה והמגן נמוך משמעותית זה בעיה של התלמידלמעשה מורה שרוצה לנקום בתלמיד יכול להגיש אותו על 6 (מתוך 100) וככה התלמיד לא יעבור בחיים (סופי מקסימלי 53)
פורסם 2006 במאי 2819 שנים אם זה קרה לך נשאר המגןאם זה ברמה כיתתית (שפתאום יש לך 20 תלמידים מאותה כיתה שקיבלו בבגרות 20 מתחת למגן) אז מבטלים את המגן לכל הכיתה (גם למי שקיבל ציון דומה לבגרות)
פורסם 2006 במאי 2819 שנים תודה ליאורתבורךפשוט מחר אני ניגש ואני לא לומד לבגרותאלא כל היום לומד למתכונת בביו'.
פורסם 2006 במאי 2819 שנים ליאור, ככה המורה שלי הסביר לי.. אבל אם אתה אומר בביטחה, מי אני שאתווכח? לל"ט! מחר היום הגדול...(או שבעצם - היום?! מוהאהאהאאאאא)
פורסם 2006 במאי 2919 שנים אצלנו התבטל פעמיים שנה שעברה.יש לי חבר שבכלל משחק על הקטע הזה. רוב הכיתה שלו נתקעה עם מגינים בריצפה, אז הם התייעצו עם אבא של אחד התלמידים שהוא מורה והחליטו על חתיכת תוכנית תחמנית..בבגרות הראשונה חצי כיתה הולכת לעשות רק שאלה אחת של 6-7 נקודות (המינימום בשביל להכנס לסטטיסטיקה של הכיתה), ושאר הכיתה עושים כרגיל. ככה המגינים ייפלו וחצי מהכיתה יוציאו ציון טוב.במועד ב' החצי שהוציאו ציון טוב מוציא 6-7 נקודות והחצי השני פותר הכל. ככה כולם עושים את הבגרות ללא מגינים (הציון הגבוה כמובן נשאר..).הבעיה היא שהמשרד החינוך לא מבטל מגינים סתם ככה.. יש וועדה מיוחדת שבודקת כל מקרה.. הם מקווים שלא ישימו לב לתבנית החוזרת..
פורסם 2006 במאי 2919 שנים ליאור באמת צודקאבל לא אוטומטית מבטלים את המגנים, אני מכיר למשל מקרהשעשו שבמקום שזה יהיה 50-50 (כלומר המגן שווה לבגרות מבחינת משקל)אז עשו אצלם 70-30, כאשר הבגרות שווה יותר (70%) בגלל שהקפיצואצלם מגינים
פורסם 2006 במאי 2919 שנים האמת את ה-70-30 שמעתיאבל לא שמעתי על מקרה כזה, אז לא רציתי להגיד בלי להיות בטוח
פורסם 2006 במאי 2919 שנים משרד החינוך - הדין בהפרש הציונים (ממוצע ציון שנתי וממוצע ציון בחינה)בקרה על הציונים השנתייםשקלול דיפרנציאלי בחישוב הציונים הסופיים3/1בכל מועד של בחינות בגרות יאותרו בתי הספר שבשאלוניםשבהם נבחנו תלמידיהם נמצא פער חריג בין ממוצע הציוןהשנתי לבין ממוצע ציון הבחינה, על פי המודל הסטטיסטישפותח באוניברסיטה העברית, בשיתוף עם לשכת המדעןהראשי במשרד (ראה פירוט להלן).3/1/1שאלונים יוגדרו כ" שאלונים חריגים" אם ממוצע הציוןהשנתי יהיה גבוה יותר מאשר ממוצע ציון הבחינה בשאלוןבפער העולה על 20 נקודות ("בי"ס מקל"), או שממוצע ציוןהבחינה בשאלון יהיה גבוה יותר מאשר ממוצע הציוןהשנתי בפער העולה על 10 נקודות ("בי"ס מחמיר"),וההסתברות לקיום פערים אלה תהיה כמפורט ב 3/1/3להלן:3/1/2בשאלונים שיאותרו כשאלונים חריגים במועד מסויםיבוצע שקלול דיפרנציאלי בחישוב הציונים הסופיים שלכל התלמידים מבית הספר שנבחנו באותו מועד באותםשאלונים, בהתאם לעקרונות האלה:3/1/3אם ההסתברות לקיום פער כמפורט ב- 3/1/2 לעיל(חיובי או שלילי) היא 1:10,000 (אחד לעשרת אלפים)או פחות - יהיה משקלו של הציון השנתי בציוןהסופי %30, ומשקל ציון הבחינה יהיה %70.(א)אם ההסתברות לקיום פער בגודל כזה (חיובי אושלילי) היא 1:1,000,000 (אחד למיליון) או פחות -יהיה משקלו של הציון השנתי בציון הסופי %10,ומשקל ציון הבחינה יהיה %90.(ב)לבתי הספר שעל ציוניהם הופעל שקלול דיפרנציאלי תינתןאפשרות ערעור על פי נוהל שיישלח לבתי הספר.3/1/4 המידע נלקח מהחוזר הזה:http://www.education.gov.il/mankal/indux/nt2ak3_7_2.htm
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.