עבור לתוכן

מאוורר מרעיש כאשר הוא מגיע ל-4000RPM.....עזרה פליז

Featured Replies

פורסם

שלום לכל חברי הפורום,

ראשית, אני רוצה שתדעו שניקיתי את המאוורר של המעבד מאבק, שימנתי אותו עם ספריי WD40 בציר, מרחתי משחה תרמית כמו שצריך אך המאוורר הארור משגע אותי!

אני מתבונן בתוכנה Speedfan וכאשר המהירות של המאוורר עומדת על 2700-3300RPM (בערך) הכול בסדר גמור והמאוור לא מרעיש ומשתולל (המחשב רק עלה)

כאשר המהירות של המאוורר עולה ל- 3700-4500RPM מכאן מתחילות הבעיות שלי - רעש מרגיז ומטריד ברמות שלא ניתן לתאר!!!

חשוב מאוד לציין כי נצילות המעבד היא כלום, מדובר על 20 דק' בערך מרגע הפעלת המחשב, המעבד לא בעומס בכלל והטמפרטורה שהתוכנה Speedfan מראה לי היא בסביבות ה-49-52 מעלות צלזיוס.

מדובר במעבד של Intel P4 3Ghz של Prescott. באמת שאין עומס על המעבד, וזה רק עניין של זמן עד אשר מהירות המאוורר תעלה ויתחיל הרעש!

למישהו יש פתרון לבעיה הזאת?

דבר נוסף, אני פרקתי את המאוורר מהצלעות קירור בשביל לנקות אותו, יש מצב שלא החזרתי את המאוורר כמו שצריך ולכן במהירות גבוהה נוצר רעש כתוצאה מאחיזה לא טובה בצלעות קירור? למישהו זה קרה פעם דבר כזה?

אם אתם חושבים שמאוורר חדש יפתור את הבעיה תגידו לי, אבל אם אתם חושבים שחיזוק המאוורר או כל דבר אחר יעזור אני נורא אשמח לשמוע מכם/ן.

תודה רבה ומקווה שתעזרו לי במהרה.

בברכה,

חובב מחשבים מתוסכל בגלל רעש במאוורר...

פורסם

סתכל

הקירור המקורי של המעבד שלך מרעיש מעצמו, ולא ניתן להשתיק אותו כשהוא מהיר

אבל לגרום לו לא לעבוד במהירות כזאתי, תחפס בביוס מהירות מאוורירים, ותראה מה יש לך שם

פורסם
  • מחבר

לא זכור לי שתמיד הוא היה מרעיש בצורה כזאת!

עכשיו, בכל פעם שהמאוורר מגיע למהיריות כפי שתיארתי בהודעה הראשונה, נוצרים לי רעשים.

אני לא חושב שאתה מדייק במה שאתה אומרף לא ניתן להשתיק אותו..

לא התייחסת לנקודה שציינתי שאולי המאוורר לא אוחז כמו שצריך בצלעות קירור ומכן נובע הרעש. לכן שאלתי אם למישהו פה בפורום מכיר את הבעיה הזאת? קרה לו כזה דבר?

אילו פתרונות יש?

ועוד משהו קטן,

האם באמת יש צורך במהירות סיבוב כל כך מהירה כאשר המעבד שלי לא מועמס? האם מהירות של 3500RPM אולי טיפה מעבר לא תעשה את העבודה?

איפה ניתן לשלוט על זה?

אנא התייחסו לכל הנקודות שציינתי ולמה ששאלתי.

תודה מקרב לב,

פורסם

סתכל

כל מאוורר של אינטל שפועל ב4000RPM נשמע כמו מטוס סילון

האפשרות היחידה זה להוריד מהירות-וזה לא יפגע- דרך הביוס.

כמובן ניתן לקנות מאוורר יותר שקט

פורסם
  • מחבר

או קיי..

אתה יכול בבקשה לתת לי הסבר כיצד אני מבצע את זה דרך הביוס, או לחילופין, לינק עם הסבר מפורט כיצד לעשות זאת בצורה הטובה ביותר?

תודה מראש,

פורסם
  • מחבר

סתכל

כל מאוורר של אינטל שפועל ב4000RPM נשמע כמו מטוס סילון

האפשרות היחידה זה להוריד מהירות-וזה לא יפגע- דרך הביוס.

כמובן ניתן לקנות מאוורר יותר שקט

נכנסתי לביוס של המחשב וראיתי ב- Fan Configuration רק את האופציות הבאות: (אני אשתדל לדייק בפרטים שראיתי..)

היו שלוש אפשרויות 1. שליטה על מאוורר

2. אני לא זוכר בדיוק את האפשרות אבל היה ניתן לבחור בין האפשרויות Slow ו- Off.

3. גם את האפשרות השלישית אני לא זוכר אבל היה ניתן לבחור בין Enable ו- Disable.

מה אני אמור לעשות בשביל שהלוח אם שלי לא ידרוש מהמאוורר להסתובב עד המקסימום מהירות שלו ובכך הרעש יפסק אחת ולתמיד?

תתנו לי רעיונות שאפשר לעשות לפני שקונים מאוורר חדש..

פורסם

תראה איש יקר.

דבר ראשון - נחמד לראות שאתה שומר על שפה תקינה.

לא מעצבן לקרוא את ההודעות שלך - וזה כבר משהו.

1. הפרסקוטים הם תנורים. הם מייצרים חום בצורה מטורפת.

אפילו אם תמצא דרך לשמור את המאוורר על סל"ד נמוך יחסית,

הטמפרטורה תעלה (וזה בדיוק מה שקורה מרגע הדלקת המחשב ועד שהוא מתחיל לקדוח).

2. המצב הוא שהמאוורר מרעיש בצורה נוראית.

הדבר היחיד שאתה יכול כדי לשפר את המצב הוא לקנות קירור חלופי.

במקרה כזה, Arctic Cooling Freezer 7 יעשה את העבודה במחיר סביר.

פורסם
  • מחבר

או קיי..

לא זלזלתי לרגע בדברים שאתה אומר לי!

פשוט כשאני עובד עם המחשב בחדר, ומהירות המאוורר מגיע ל-4000RPM+ מתחיל רעש בלתי נסבל.

כשאני מפעיל את המזגן בחדר מהירות המאוורר יורדת עד לכדי 3000RPM ואז נוצר שקט. חשוב לציין כי טמפרטורת המעבד נשארת אותה טמפרטורה כפי שהייתה בזמן שהמאוורר היה על מהירות של 4000RPM+.

זה נראה כאילו המאוורר מגיע למהירות שיא בלי סיבה ובלי שיפור בטמפרטורת המעבד. מה גורם למאוורר להגיע למהירות שיא? אין דרך לשלוט על המהירות הזאת וטיפה להורידה עד שיהיה קצת שקט?

פורסם

או קיי..

לא זלזלתי לרגע בדברים שאתה אומר לי!

פשוט כשאני עובד עם המחשב בחדר, ומהירות המאוורר מגיע ל-4000RPM+ מתחיל רעש בלתי נסבל.

כשאני מפעיל את המזגן בחדר מהירות המאוורר יורדת עד לכדי 3000RPM ואז נוצר שקט. חשוב לציין כי טמפרטורת המעבד נשארת אותה טמפרטורה כפי שהייתה בזמן שהמאוורר היה על מהירות של 4000RPM+.

זה נראה כאילו המאוורר מגיע למהירות שיא בלי סיבה ובלי שיפור בטמפרטורת המעבד. מה גורם למאוורר להגיע למהירות שיא? אין דרך לשלוט על המהירות הזאת וטיפה להורידה עד שיהיה קצת שקט?

זה לא שהמאוורר מגיע למהירות גבוהה בלי סיבה, אם בייתה חושב קצת הייתה מבין שזה בכלל לא הגיוני והתשובה נמצאת מתחת לאף שלך.

כנראה שהמאוורר מנסה לשמור על טמ"פ מסוימת, וכשחם יותר אז הוא מתאמץ יותר על מנת לשמור על טמ"פ נמוכה יותר, אולם כשקר יותר אז הטמ,פ של המעבד גם נמוכה יותר מהרגיל ולכם הוא צריך להתאמץ פחות על מנת להגיע לאותה טמ"פ שהוא רוצה.

אני פשוט ממליץ לך להחליף את המאוורר של המעבד ל-BG :xyxthumbs: ביצועים גבוהים יותר ושקט :cool2:

פורסם
  • מחבר

המצליצו לי פה על עוד מספר מאווררים טובים.

נניח שאני שומע בעצתך לגבי מאוורר מסוג BT. כל המאוור יחד עם הגוף קירור שוקל בערך 600 גרם.

זה לא משקל כבד מדי ללוח אם?

אין סכנה שהוא יקרוס לי תחת העומס של המשקל?

פורסם

שמע, אם המאוורר מותאם למעבד אז אין סיבה שהוא יקרוס או משהוא כזה, אתה ממש מגזים. מה כבר יש לך במחשב???

ובקשר לזה שהמליצו לך על עוד מסםר מאווררים, תכנס לכל הביקורות והמאמרים ותראה שחוץ מזה שה-BT מתאפיין כאחד בעל ביצועי קירור הטובים ביותר, הוא גם אחד השקטים ביותר ( אולי חות מגופי קירור בלי המאווררים ) ואני לא חושב שיש מאוורר שמתקרב לביצועים שלו ושקט כמוהו. בנוסף הוא ממש זול, פשוט לך עליו.

פורסם
  • מחבר

מה לגבי המחבר של המאוורר?

אני צריך מאוורר עם מחבר של 4 פין

פורסם

ה-BT עם 3 פין

פורסם
  • מחבר

אם כך, אני בבעיה..

מבחינתי המאוורר הזה לא מתאים לי.

האם אני צודק?

פורסם

יואוא, זה מבאס בשבילך.

אני חיב להודות שבכל הקטע של הפינים אני פחות מבין, תשאל אולי יש מן שנאי כזה או משהו, אין לי מושג :nixweiss:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים