עבור לתוכן

בעיה במחשב של חבר, המחשב נכבה לבד אחרי 2-3 שניות מההדלקה

Featured Replies

פורסם

הי!

לחבר שלי

יש לוח אם -

Msi 865-PE Neo 2

P4 3.0Ghz Prescott

1024 Mb Ram (2X512)

Geforce Fx5700.

היום הוא ניקה את המחשב עם שואב אבק, ואחרי שהוא ניסה להדליק את המחשב, המחשב נדלק לכמה שניות, כשכל המאוררים פועלים אבל לא רואים כלום על המסך ואין שום צפצוף ואז מיד הוא נכבה.

יש לכם מושג איך אפשר לסדר את זה?

(אני לא יודע אם זה קשור או לא, אבל הוא טוען שיש חוט שמגיעה מקדמת המחשב, שיכול להתחבר לאחד החריצים ליד ה- Sata בלוח אם אבל כרגע הכבל מנותק.)

זה קצת דחוף, ותודה!

פורסם

היום הוא ניקה את המחשב עם שואב אבק, ואחרי שהוא ניסה להדליק את המחשב, המחשב נדלק לכמה שניות, כשכל המאוררים פועלים אבל לא רואים כלום על המסך ואין שום צפצוף ואז מיד הוא נכבה.

לנקות את המחשב עם שואב אבק? זה גורם לחשמל סטטי מטורף יכול להיות שזה דפק לו את הזכרונות או הציפסט

פורסם

טעות...

פורסם

כמו שכתב ag43.

שימוש בשואב אבק גורם לחשמל סטטי. וחשמל סטטי זה אחד הסכנות לרכיבים אלקטרונים.

אני רואה MSI אז אני מבין שהמחשב נרכש מIVORY. אם יש אחריות לנצל.

פורסם

שיבדוק שכל הכבלים מחוברים כמו שצריך לאיפה שהם צריכים להיות מחוברים.

שואב אבק? בעעעע.... תגיד לו שיקנה אוויר דחוס. או שיקנה קומפרסור...חחחח

פורסם
  • מחבר

ואו, טוב בכל מקרה ההורים שלי הרבה פעמים ניקו את המחשבים בבית עם שואב אבק ולא קרה כלום.

וכמו שאמרתי יש איזה כבל שמגיע מקדמת המארז (הכבלים המאוד דקים האלה) והוא לא מחובר לכלום.(הוא יכול להתאים לאחד החיבורים בלוח-אם שליד ה- Sata).

טוב, אז אם באמת נדפקו לו החלקים מחשמל סטטי אני אגיד לו שילח לאיבורי.

פורסם

יכול להיות שהמחשב של חבר שלך הותקף על ידי ווירוס/טרוייאן ונדפק הביוס או הווינדוס (דרך אגב אפשרי שהביוס יידפק על ידי ווירוס לכל השואלים) ומה שאתה

וחבר שלך פשוט צריכים לעשות זה פירמוט וכמובן כמו שנאמר מקודם נצל את האחריות! בשביל זה היא קיימת! בהצלחה... :xyxthumbs:

פורסם

יכול להיות שהמחשב של חבר שלך הותקף על ידי ווירוס/טרוייאן ונדפק הביוס או הווינדוס (דרך אגב אפשרי שהביוס יידפק על ידי ווירוס לכל השואלים) ומה שאתה

וחבר שלך פשוט צריכים לעשות זה פירמוט וכמובן כמו שנאמר מקודם נצל את האחריות! בשביל זה היא קיימת! בהצלחה... :xyxthumbs:

אני לא כל כך מאמין שזה מווירוס כי היום רוב הביוסים באים עם הגנה לכתיבה עם תוכנות אקסטרניות...

אני חושב כמו שאמרו כאן לפניי חשמל סטטי דפק משהו חמוד בפנים

פורסם

תנתקו את המחשב מהחשמל לגמרי ותנו לו לשבת ככה כמה דקות לפחות, כשהוא מנותק מהחשמל גם תזיזו אותו על הרצפה (את המארז) שיתפרק מחשמל סטטי.

לא עזר ?

לבדוק שכל הכבלים מחוברים לפי הסכימות בחוברת של הלוח אם

לא עזר ?

להתחיל להעיף רכיבים החוצה אחד אחד, כרטיס מסך, סידירום וכו' , עד שהמחשב עולה... :)

לא עזר ?

אם יש אחריות תנסו לממש.

פורסם

מנסיון הבעיות האלה נפתרות בקלות ע"י פירוק ובניה מחדש של המחשב.

בדרך מומלץ להרכיב רק את הרכיבים הבסיסיים בהתחלה כדי לגלות מה גורם לתקלה.

כמו כן מומלץ לבצע מחיקה של הביוס ע"י הג'מפר בלוח ואפילו להוציא את הבטריה החוצה בזהירות ולהחזיר.

פורסם

אני טכנאי מחשבים וזה קורה לי הרבה בעיקר ב פ-4 פרסקוט אבל לא רק.

התופעה נגרמת כי המעבד עיבד מגע עם הגוף קירור תיבדוק אם כל הטפסים של גוף קירור טפוסים

בעיקר בפרסקוטים הגוף קירור בעל צלעות ספיראליות עם מרווחים דקים שנסתמים בתנאים של הארץ מהר כל העסק מתחמם

ואפילו אם לא מפרקים ושוטפים רק את הגוף קירור (לא את המאוורר) אזי הזרועות מפלסטיק מתחממות ונשברות.

אם יש רווח אפילו של רבע מילימטר (אן מגע ישיר) המעבד מגיע לטמפ' של 132 מעלות ומבצע shutdown כדי להגן על עצמו.

בהצלחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים