עבור לתוכן

עזרה בבחירת קירור ל X1800XT עקב בעיית פליטת חום מהמארז

Featured Replies

פורסם

אז עכשיו אתה יודע כמה חם היה הכרטיס שלי

אני באמת נכוותי ממנו

פורסם

אני מעולם לא נגעתי במעבד ישירות... אבל הוא חמים. ממש חמים

פורסם

אני שברתי את הראש שלי לפני הרכישה של הכרטיס מסך... 1800XT או 79GT??

באופן טבעי אני נוטה יותר לATI כי יש לי נסיון איתם, אבל בסופו של דבר הלכתי על ה-79 למרות של-XT יש פי שתיים זכרון, כי ה-79 הוא OCer יותר טוב, יותר קר, יותר חסכוני בצריכת חשמל, ויותר פשוט לעשות איתו SLI מאוחר יותר (קניתי את הכרטיס בארה"ב שם מחירי ה-XT וה-79 בשבועות הראשונים למכירה היו כמעט זהים, אך חשבתי שכשאשוב לארץ זמינות כרטיסי ה-crossfire ל-xt תהיה אפסית, והם יהיו יקרים להחריד...)

לכן אני לא הייתי עושה מלחתכילה את השינוי שאתה עשית.

*/* עריכה: היום אפשר למצוא 79 ב-newegg.com בפחות מ-300$. שחיטה.

http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16814130015

ואת ה - X1800XT אפשר למצוא ב - 199$ . לינק - http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16814102698R

פורסם

איציק , המצב שלך לא כזה קריטי , נתחיל בזה שליבות של ati יכולות לעבוד גם על 80 מעלות ויש ליבות

שפועלות על 120 בלי לעשות הורדת קלוקים , זה לא אומר שזה טוב אבל זו עובדה.

פשוט מאוד תכניס הרבה אויר למארז מקדימה ותוציא באותו מספר מאווררים אויר החוצה או לחילופין שים 2

80 מ"מ קדימה 1 120מ"מ מאחור , אבל עדיף 2 2 של 80 ואחד בגג המארז של 120...

פורסם

אני הייתי שם 120 מקדימה, 80 על הגג, 120 מאחורה, 80 מול הכרטיס מסך (בדלת) שיעשו (על פי סדר): מכניס, מוציא, מוציא, מכניס.

בנוסף לזה הייתי קודח חורים לכניסת אוויר פסיבית למארז בפאנל הקדמי (פסיבית, כלומר בלי מאוורר)

פורסם
  • מחבר

יש לי Compucase 6a19 מה שאומר מאוורר 120 מ"מ מקדימה (מכניס) מאוורר 120 מ"מ מאחור (מוציא), חורי איוורר פאסיביים בצד המארז.

הבעיה היא כמות החום שפולט הכרטיס, שיוצאת החוצה דרך המאוורר.

הוא פולט כמות חום עצומה כל כך שאני לא יכול להשאיר את המחשב דלוק בלילה כי תוך שעתיים כל החדר רותח...

חשבתי שאם אני אשים קירור מים אז החום לא יפלט מחוץ למארז וכך ישאר לי את החדר במצב נורמלי... משום מה איכשהו זה נשמע לי הגיוני.

מה דעתכם?

פורסם

huh?

קירור מים לא יפחית את כמות החום שהכרטיס פולט, ודבר שני, האינטרס שלך הוא להעיף את החום מתוך המארז כדי שלא יתחממו לך הרכיבים.

קירור מים יטיס את החום ישירות לרדיאטור, שהוא לרוב חיצוני למארז.

פורסם
  • מחבר

הרכיבים לא מתחממים מעל המותר כך שזה לא מעניין....

אם זאת, החדר שלי כן מתחמם מעל המותר.

המטרה העיקרית שלי היא איכשהו לגרום למחשב לפלוט אוויר יותר קר החוצה...

פורסם

אני אחזור שוב: אין דרך לגרום לפליטת חום נמוכה יותר מהכרטיס שלך, אלא רק שיטות להסיע אותו יותר ביעילות.

אם הכרטיס פולט 75W של חום שום דבר בעולם לא יגרום לו לפלוט פחות חום (אוקי, יש דברים כמו קירור גז או LN2 אבל אני מאמין שאין לך כסף להשתמש בהם).

קירור מים רק יסיע את החום מהכרטיס אל הרדיאטור מהר יותר מאשר קירור אוויר יסיע את החום מהבסיס אל צלעות הקירור לצורך העניין.

פורסם
  • מחבר

מבין..

אז במה היית ממליץ לי להחליף את קירור הסטוק? שגם ככה לא מקרר משהו ומרעיש כמו מפעל.

אני משחק ב Far cry ומגיע ל 80 מעלות בכרטיס מסך.

היית ממליץ לי להשקיע בקירור מים או שקירור אוויר יספיק? ואם אוויר אז ACCELERO 2 או משהו אחר?

תודה!

פורסם

הקירור סטוק של ATI הוא בין הטובים בשוק, הוא מפלצת של חצי קילו מתכת, בקושי תמצא יותר חזקים ממנו (לדעתי acceloro לא יותר חזק ממנו אפילו, רק יותר שקט)...

לדעתי אחד הזלמנים, אני לא בטוח אבל לדעתי vf900cu אמור להיות לא רע... הזמנתי אחד בעצמי, אבל הוא לכרטיס הקריר שלי, אני לא יודע איך הוא יעבוד על X1800XT... תבדוק ביקורות.

פורסם
  • מחבר

אני מוכן להתפשר על קירור שיקרר כמו הסטוק, כלומר שלא יביא לטמפרטורה נמוכה יותר מהטמפרטורה שמביא הסטוק, אבל שיהיה שקט יותר.

אני ישן ליד המחשב, ולא מספיק שהוא מתפקד בתור תנור קטן הוא גם מרעיש כמו מפעל...

:kopfpatsch:

בשלב הבא הוא בטח גם יתחיל לעשות ריח של בואש ואז בכלל אני אקבל חגיגה בחדר..

פורסם

במחשב שלי יש 11 מאווררים סה"כ.

ונורות שאי אפשר לכבות.

ואני אמור לישון טוב בלילה, כי אני ב"שיא הגדילה שלי" עכשיו.

:cool2:

אז acceloro הוא חזק, גם vf900 מתאים, מה שאתה מעדיף

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים