עבור לתוכן

חשבת על זה פעם...

Featured Replies

פורסם

כן, נכון, החיים חסרי משמעות וכולם מתים בסוף. אבל למה זה צריך להיות כל כך מדכא?

קודם כל, תהיה אופטימי. יש סיכוי שתמות עוד 100 שנה (וסיכוי טוב, הגיל הממוצע אם המגמה תמשך יהיה סביבות ה-110 אם לא יותר. ויחיו יותר מ-130 שנה). אם תמות לפתע מתאונת דרכים, זה לא יעציב אותך מן הסתם, כי לא תהיה מודע לזה, אז אין טעם לייחס לאפשרות הזאת חשיבות. אם תמות בתאונת דרכים לא תצטער שלא הספקת הרבה, מהסיבה הפשוטה שבנאדם מת לא יכול להצטער.

קודם כל תחפש מה אתה אוהב - אפילו אם זה לשמוע מוזיקה ולשחק כדורגל, ותעשה את זה כמה שיותר. גם תבדוק איך תוכל בעתיד לעשות מה שאתה אוהב ומה אתה צריך לעשות בהווה כדאי להגיע לאפשרות הזאת. ותמות, מתישהו, זה לא חשוב. ואין טעם לחשוב על זה, זה לא יעזור לך בכלום. זה סתם ביזבוז זמן. יש לך עוד 100 שנים לפחות, אם תרצה.

אומנם.. אבל זה לא יעציב את הקרובים שלך? או החברים שלך?

• תגובות 42
  • צפיות 1.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בגיל 14 נכנסתי לדיכאון כבד מאוד ורציתי להתאבד מרוב שהתרוצצו לי מחשבות בנושא בראש

אבל היום כבר לא אכפת לי, וגם אין לי חשיבות לחיים, אני גם לא חושב שאני צריך למצוא משמעות לזה שאני חי כי כל העולם הזה והיצורים נוצרו לסיבה אחת

להיוולד לעשות ילדים ולמות במחזוריות זה הכל

מעכשיו זה כמו סרט, לראות איך ההורים שלי מתבגרים, איך אחותי הקטנה גדלה, איך אחותי שבבטן של אמא שלי תגדל...

עצה שלי למי שבדיכאון בגלל הנושא של לחשוב על המוות: אל תנסה לחשוב מחשבות אופטימיות כי זה רק יקשה עליך, במקום זה תפסיק לחשוב על החשיבות של החיים

ותסתכל על החיים של אחרים במקום זה יותר מהנה

פורסם

:screwy:

דרך משונה

פורסם

זהו, שאתה לא תהיה במצב שיהיה לך אכפת מאם זה יעציב אותם או לא, אתה לא תהיה מודע לזה שהם עצובים, מן הסתם. גם אם כל העולם יתפוצץ ו-7 מיליארד אנשים ימותו לא יהיה לך אכפת. ואני מניח שאתה מניח שאתה לא תמות בתאונת דרכים, אם זה יבוא זה יבוא בהפתעה.

*תשובה להודעה של RegMan

פורסם

דווקא כן אכפת לי מאיך שאנשים מרגישים

זה מה שאמרתי

במקום להסתכל על החיים שלי, להסתכל על החיים של אחרים

פורסם

דווקא כן אכפת לי מאיך שאנשים מרגישים

זה מה שאמרתי

במקום להסתכל על החיים שלי, להסתכל על החיים של אחרים

בזמן שכתבתי נוספו 2 ההודעות, כולל שלך, התשובה שלי מיועדת ל-RegMan.

בנוגע אלייך - למה אתה חושב שמשמעות החיים היא התרבות? התרבות לשם כך תוביל רק לעוד התרבות שתוביל לעוד התרבות... אבל בשורה התחתונה, מה מטרת ההתרבות? זה נכון שאין לזה מטרה. אבל לדעתי מטרת האדם היא אושר, ומשמעות האדם היא סיפוק. אם אתה כ"כ מתוסכל מהחיים שלך (למה?) ומחפש את האושר/הסיפוק בחיים של אחרים דרך התבוננות בהם לדעתי אתה מפסיד את עצמך. כמו שאמרתי - כולם מתים, אין משמעות אלוהית לחיים. אין טעם לחשוב על מוות. תפסיק לחשוב על זה, תפסיק להתסכל על אחרים. תחפש מה אתה אוהב לעשות, תחייה את הרגע, את השנייה, ותעשה בה מה שאתה אוהב. ככה אולי תתקרב למשמעות ולאושר.

פורסם

"כולם מתים בסוף אבל לא כולם חיים" (משפט גאוני של קווין ספייסי )

תפסיקו לחשוב מה יהיה כי בינתיים החיים ממשיכים ואתם מפספסים אותם.

אני הרבה יותר מבוגר מכם ואני יכול לומר לכם שהמשפט הזה כל כך נכון שזה מדהים אותי.

תציבו לעצמכם מטרות (ציונים טובים יותר ,טיולים ,עבודות וכו') כך שתמיד יהיה לכם לאן לשאוף,

כשאדם חי ללא מטרה הוא פשוט נובל.

פורסם

בדיוק הנקודה.

לדעתי צריך לנעול את הת'רד, לדיונים עמוקים מדי בנושא יכולות להיות השלכות הרסניות לגבי חלק מהאנשים. כמו למשל מישהו שזה בכלל לא בראש שלו ויכנס לקרוא את כל הדיון הזה, שחלק מהדברים בו קצת קשים לעיכול.

פורסם

בדיוק הנקודה.

לדעתי צריך לנעול את הת'רד, לדיונים עמוקים מדי בנושא יכולות להיות השלכות הרסניות לגבי חלק מהאנשים. כמו למשל מישהו שזה בכלל לא בראש שלו ויכנס לקרוא את כל הדיון הזה, שחלק מהדברים בו קצת קשים לעיכול.

בחייך, זה עדיף על כל החדרים התתי-רמה שיש פה. זה לא יזיק אם אנשים יחכמו גם אם הם בני 14 או 16. מה שהחדר הזה יגרום לאנשים זה לחשוב. ובחיים צריך להתמודד עם דברים קשים לעיכול, כדאי להתמודד איתם. כדאי להתמודד עם השאלות המסובכות ביותר, זה מעניין.

פורסם

למה לנעול ,יש אנשים שיפיקו תועלת מהדיון ,שאפשר לנסות לעזור להם,

יש מישהו שלא היה בדיכאון לפחות פעם בחייו ?

פורסם

בלי שום קשר

ואם לא לנעול, אז לפחות לשנות את כותרת הדיון, יש הרבה אנשים שמעדיפים לא לקרוא ת'רד שכזה. למרות שהוא אכן מעניין, וברמה גבוהה מאוד.

פורסם

רק משהו אחד יש לי לומר:

אנחנו חיים בשביל למות בסוף

אנחנו לא חיים בשביל למות. אנחנו חיים בשביל לחיות.

אני לא חי בשביל להשיג מטרה כלשהי - כמו שאמרו כאן קודם, מטרת האדם היא להגיע לאושר ולסיפוק.

מה לעשות, על מנת להגיע אליהם אני צריך לעשות דברים מסויימים, כמו ללמוד, לעבוד, להכיר חברים (ואלו גם כן דברים מהנים בפני עצמם).

פורסם
  • מחבר

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

דיי אנשים כולה רציתי לדעת שאני לא היחיד שחושב על זה חחח...מה להתאבד ? מה פתאום....אני תמיד אופטימי תמיד מאושר...קצת הגזמת חחח...

בכל מיקרה תודה לכולם על התגובות :) חחח...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים