עבור לתוכן

בעיה נוספת ב-OC

Featured Replies

פורסם

מפרט בצד

קניתי ספק TT 420W והרכבתי אותו לפני כמה דקות.

נכנסתי לביוס, העליתי FSB ל-166 ושמרתי את ההגדרות. כשהביוס עלה שוב, אני רואה שהמעבד חזר למהירות סטוק באופן ישיר!

העליתי ל-FSB 155, ואותה התקלה. רק שעם FSB 140 המחשב עלה וה-OC עבר בהצלחה.

ניחוש שלי, הוא הזיכרונות שמגבילים אותי. ב-140FSB הם עבדו בערך על 540, אבל ב-166 הם עבדו על 667, ויכול להיות שזה מעבר לגבול היכולת שלהם.

חשבתי לשים את הזיכרון באופן ידני על מהירות מסויימת, במקום AUTO לפי FSB של המעבד.

על איזה מהירות מומלץ להשאיר?

פורסם

תנסה שהזיכרון שלך יהיה באיזור ה533 כמו שהיצרן ממליץ...תשתמש במחלקים...ככה תוציא את המירב מהמעבד...

פורסם
  • מחבר

מה הכוונה במחלקים?

פורסם

לכל מערכת יש מחלקים בין הBUS המקורי של הלוח לבין המהירות של הזיכרונות או כל רכיב אחר.

נגיד אם הBUS של המערכת שלך הוא 200 והזיכרונות שלך עובדים ב100 אז המחלק שלך הוא 2:1.

פורסם

לפני שאתה מתחיל באוברקלוק, תצא מה AUTO בזכרונות ותשים על המהירות הנמוכה ביותר האפשרית.

אם זה לא עובד, אז תנסה לתת עוד 0.1 וולט לזכרונות.

עריכה: ומכל האופציות בשוק דוקא בחרת את ה TT420? בחירה גרועה שלא נותנת לך הרבה. למה?

פורסם

לפני שאתה מתחיל באוברקלוק, תצא מה AUTO בזכרונות ותשים על המהירות הנמוכה ביותר האפשרית.

אם זה לא עובד, אז תנסה לתת עוד 0.1 וולט לזכרונות.

עריכה: ומכל האופציות בשוק דוקא בחרת את ה TT420? בחירה גרועה שלא נותנת לך הרבה. למה?

צודק ב100% תוריד את המהירות של הזיכרון לרמה הכי נמוכה וזה יעזור!

גם אצלי זה עזר... :P

פורסם
  • מחבר

הורדתי את המחלק להכי נמוך שיש, 1.5, אבל עם המחלק הנ"ל שום FSB לא עבד לי! (ניסיתי בין 150-175 FSB).

העליתי את המחלק ליחס של 2:1 כמו שהמליצו לי, והעליתי את המתח ב-0.1V לזיכרונות וה-FSB הכי גבוהה שעבד לי היה 164. כל מספר מעליו הביא לאיפוס אוטומטי (עוד בעליית ביוס) של הגדרות ה-OC למקור.

אז עכשיו אני עם FSB 164, מחלק 2:1, תוספת 0.1V לזיכרונות. טמפ' מעבד במאמץ 62 (עושה את הבדיקה של המקסימום חום עם פריים95).

אני לא אוכל להעלות יותר OC בגלל הטמפ' הגבוהה, אבל לידע כללי, מה מגביל אותי?

הזיכרונות?

כי אני עומד לקנות ביגטייפון בעוד חודשיים, ואם הזכרונות מגבילים אותי זה יהיה בזבוז כסף.

בנוגע לספק, עשיתי החלטה נמהרת ואולי לא כל כך חכמה, כי הייתי באותו הרגע בחנות מחשבים שממנה לקחתי את לוח האם אחרי תיקון. לא היה לי כוח להתרוצץ בחנויות אחרות, אז פשוט קניתי את מה שהיה. כמו שאמרתי, החלטה נמהרת, אבל אני תקוע איתה כך שאין מה לעשות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים