עבור לתוכן

שאלה מסובכת שחבר שלי שאל אותי לא ידעתי מה לענות לו

Featured Replies

פורסם

YaroN - Elsf.Net אומר/ת:

שמע אבל רגע

YaroN - Elsf.Net אומר/ת:

משהו שיש לי הרבה זמן בראש

-. אומר/ת:

כלום אין לך

- אומר/ת:

נגיד באמיתי

שאני זורק זבל הוא הולך לאינשהו נכון?

-. אומר/ת:

כן

YaroN - Elsf.Net אומר/ת:

במחשב

שאני מוחק דברים

לאיפה הם הולכים?

-אומר/ת:

וואלה גדול עליי

-. אומר/ת:

תן לי לחשוב דקה

--. אומר/ת:

טוב אממ זה נשמר במחשב

YaroN - Elsf.Net אומר/ת:

לחשוב-לשאול מישהו

YaroN - Elsf.Net אומר/ת:

נכון

-. אומר/ת:

לא חח לחשוב

--. אומר/ת:

שומע

YaroN - Elsf.Net אומר/ת:

אני חשבתי על משהו הגיוני אחד

. אומר/ת:

ויודע מה בשבילך אני אשאל את זה בפורום של הגאונים

YaroN - Elsf.Net אומר/ת:

שמע

YaroN - Elsf.Net אומר/ת:

אני חשבתי על משהו הגיוני אחד

YaroN - Elsf.Net אומר/ת:

שבאמת יכול להיות הגיוני

YaroN - Elsf.Net אומר/ת:

המערכת הופכת את הגודל של הקובץ ל 0

YaroN - Elsf.Net אומר/ת:

ואז טכנית

YaroN - Elsf.Net אומר/ת:

הוא לא שוקל כלום

YaroN - Elsf.Net אומר/ת:

כי שמע

זה חייב ללכת לאינשהו

* אומר/ת:

יש מצב חכה אני שואל

. אומר/ת:

עוד מעט תהיה תשובה

YaroN - Elsf.Net אומר/ת:

מחכה

YaroN - Elsf.Net אומר/ת:

נראה לי אני ישאל את זה ביל גייטס לא יידע

YaroN - Elsf.Net אומר/ת:

YaroN - Elsf.Net אומר/ת:

מחכה

YaroN - Elsf.Net אומר/ת:

נראה לי אני ישאל את זה ביל גייטס לא יידע

YaroN - Elsf.Net אומר/ת:

כי לא הרבה חושבים על זה

מישהו יכול להסביר?

פורסם

השם של הקובץ נמחק מטבלת הקבצים של הכונן הקשיח (ממערכת הקבצים)

המידע עדיין שם

פשוט כלום לא מקשר אליו

פורסם
  • מחבר

רגע לא הבנתי אם אני מוחק עשרות ג'יגה ביום ולמחרת מעתיק עשרות וכך הלאה מה קורה עם מה שנמחק ::)

פורסם

אין כזה דבר מחיקה במחשב, המערכת הפעלה פשוט רושמת לפניה: במיקום הזה בהרדיסק אני יכולה לרשום מה שאני רוצה.

ואז המידע נשאר שם עד לרגע בו המערכת צריכה את המקום הזה כדי לכתוב עליו משהוא אחר.

פורסם

לכן תוכנות כמו Easy Recovery יכולות "להחזיר" קבצים ש"נמחקו" כל עוד לא נכתב עליהם מחדש מידע

לפי מיטב ידיעתי אפשר הכי הרבה להחזיר 7 שכבות אחורה ע"י שחזור פיזי כלשהו

אגב מאותה סיבה צה"ל וארגונים בטחוניים אחרים (לא רק ישראליים) משמידים הארדיסקים לגמרי

פורסם
  • מחבר

כן גם אני שמעתי שכבות אז אני מוחק נגיד משהו שנמצא במקום מסויים ואז אם אני כותב עליו 10 פעמים יעני כותב ומוחק אז הוא נמחק נכון?

פורסם

מה שהתכוון kindey_stone, זה שיש בכונן הקשיח שלך טבלה שבה נמצא השם של הקובץ

ובשדה אחר נמצא מצביע (פוינטר) שמצביע למיקום מסויים בדיסק הקשיח שבו מאוחסן המידע של הקובץ.

ברגע שאתה יוצר קובץ חדש והוא נכנס לטבלה, מערכת ההפעלה מקצה זיכרון מהכונן קשיח (לפי הגודל הדרוש,

מזיכרון שלא מקושר לשום קובץ אחר ויוצרת מצביע בטבלה שהערך של המצביע הוא המיקום המידע של הקובץ).

ברגע שאתה מוחק את אותו קובץ, מערכת ההפעלה לא מוחקת את המידע, היא פשוט מוחקת את הנתונים שלו מהטבלה.

מה שקורה זה שהפוינטר נמחק והנתונים של הקובצים נשארים בדיסק אבל אין אפשרות לגשת אליהם, כי אין את ערך המיקום שלהם -

המצביע נמחק, וכל הנתונים עכשיו של הקובץ המחוק נחשבים ל "זיכרון שלא מקושר לכלום".

הוא אומנם קיים, אבל הוא נחשב למערכת הפעלה כזיכרון פנוי שאפשר לקחת לשימוש.

ושאתה יוצר קובץ אז מערכת הפעלה יכולה להשתמש באותו מיקום ולכתוב על המידע הקודם.

זה הדרך בה מקצה המערכת זיכרון ומוחקת אותו. אם תלמד גם מדעי המחשב בביה"ס, בעיצוב תוכנה תלמד על מצביעים (Pointers).

אם אני לא טועה, אני חושב ששיטת האיחסון בטבלה קיימת בשיטת הFAT32, הישנה.

אני לא בטוח אם NTFS עובדת על אותה שיטה, אבל לפי מה שזכור לי FAT32 זה ככה.

ואגב, זאת גם הסיבה למה שאתה לוחץ על מאפיינים אתה רואה כמה שוקל הקובץ שלך, וכמה מקום הוא תופס על הדיסק.

בעקבות שיטת המחיקה הזאתי אפשר לשחזר קבצים שנמחקו, אומנם זה קשה, אבל יש כאלה שעובדים בזה.

ומשחזרים מידע לאנשים. זה גם עולה לא מעט כסף.

לכן, למשל, בצבא כאשר רוצה להשמיד מידע מסווג (אני שמעתי) שמעבירים את הארד-דיסיקים בין 2 מגנטים בעלי עוצמה חזקה מאוד

שמשמידים אותם לגמרי.

עוד שיטה זה לשרוף את הארד-דיסק. שבירה שלו לא בהכרח תמנע שחזור של מידע, לפי מה שאני יודע.

אם תמחק עשרות גיגות הפעולה היא כמו שהוסבר לך כאן, וברגע שתעתיק עשרות גיגות, הגיגות החדשות שיווצרו

ירשמו על הגיגות הקודמות שמחקת וכרגע הם לא בשימוש.

אגב, לפי מה ששמעתי שמישהו קרא, הבנתי שגם אחרי כמה וכמה פורמטים ולמרות הכתיבה על המידע הישן, תוכל לשחזור אותו.

פורסם

כמו שאמרתי שמעתי על אפשרות להחזיר בדרך פיזית 7 שכבות אחורה (כלומר פירמוט והעתקה של קבצים זה שכבה אחת)

לפי מיטב ידיעתי Format עם הטריגר u (כלומר format x:/u) שהוא פורמט פיזי מוחק גם אפשרות לשיחזור תוכנתי

ד"א זה לא רק לשבור הארדיסק, זה לרסק את האמא שלו ואז לדרוס אותו עם שופל, בסופו של דבר פלטה יוצאת בכמה מאות חלקים

אם מאוד בא לך אתה יכול אחרי זה להתיך את הכל

פורסם
  • מחבר

"לפי מיטב ידיעתי Format עם הטריגר u (כלומר format x:/u"

מה זה הפירמוט הזה? :o

פורסם

כמו שאמרתי

פורמט פיזי

ז"א שלפי הנסיונות שאני עשיתי (וואו זה היה לפני איזה 4-5 שנים, היסטוריה)

אחרי פורמט כזה, גם אם תחבר את ההארדיסק למחשב אחר (כמובן שהוינדוס עולה מהדיסק קשיח המקורי של המחשב ולא מזה שעבר פירמוט, על מנת למנוע כתיבת מידע עליו)

אי אפשר לשחזר בעזרת תוכנה את הקבצים

פורסם

כמו שאמרתי שמעתי על אפשרות להחזיר בדרך פיזית 7 שכבות אחורה (כלומר פירמוט והעתקה של קבצים זה שכבה אחת)

לפי מיטב ידיעתי Format עם הטריגר u (כלומר format x:/u) שהוא פורמט פיזי מוחק גם אפשרות לשיחזור תוכנתי

ד"א זה לא רק לשבור הארדיסק, זה לרסק את האמא שלו ואז לדרוס אותו עם שופל, בסופו של דבר פלטה יוצאת בכמה מאות חלקים

אם מאוד בא לך אתה יכול אחרי זה להתיך את הכל

כן, לקח לי זמן לרשום את התגובה, ואגב באמת אני גם שמעתי על 7 שכבות אחורה, לא רשמתי כי לא הייתי בטוח ולא רציתי להטעות.

אבל נחמד לשמוע שגם אתה שמעת על 7 שכבות אחורה.

וכן, התכוונתי ששבירה של הארד דיסק לא תמנע שיחזור, כלומר אם תשבור רק- לפעמים יכולים עדיין לשחזר את המידע, בגלל זה צריך לעשות

את התיאור שאתה רשמת.

והפירמוט עם הטריגר U, הכוונה שלך לפירמוט כאשר הפעולה היא לעבור ביט ביט בהארד דיסק ולשנות אותו ל0.

(שזה תהליך ארוך מאוד מאוד), ואז מדובר בפורמט קשה יותר. לזה הכוונה שלך? או למשהו אחר?

פורסם

You're a bit wrong about the /u switch

it just doesn't save unformat info but it doesn't do any "harder format" than regular one

you can see for yourself by doing a [format a: /q] and the doing a [format a: /q /u] and see the difference

פורסם

^^

yep.

פורסם

You're a bit wrong about the /u switch

it just doesn't save unformat info but it doesn't do any "harder format" than regular one

you can see for yourself by doing a [format a: /q] and the doing a [format a: /q /u] and see the difference

אז לא הבנתי, למה לא הצלחתי לשחזר כלום אחרי פירמוט כזה?

Wow אני Way of the loop בנושא הזה

פורסם

מגניב אהבתי את השאלה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים