עבור לתוכן

Intel דחו את השיווק של מעבדי 45nm:

Featured Replies

פורסם

אולי זה המקום לשאול שאלה שמטרידה אותי שנים...

למה לא עושים פשוט מעבדים גדולים יותר פיזית, וככה מגבירים את העוצמה שלהם ע"י הוספה של טרנזיזטורים והגדלת שטח הליבה ולא על ידי הקטנת גודל הטרנזיזטורים?

• תגובות 45
  • צפיות 2.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

חדשות ממש מסעירות

בטח עכשיו הם גם דוחים את ה 0.00000000000000032 שיט!

זהו עבוד!

:kopfpatsch:

פורסם

למה לא עושים פשוט מעבדים גדולים יותר פיזית, וככה מגבירים את העוצמה שלהם ע"י הוספה של טרנזיזטורים והגדלת שטח הליבה ולא על ידי הקטנת גודל הטרנזיזטורים?

ביגלל שזה יותר חום=קירור הרבה יותר גדול

וגם צריכת חשמל יותר גבוה שזה גרוע לנידים אבל גם לניחים לא פיתרון טוב

פורסם

GOOGLEME ו-3DGod שניכם תרגיעו לפני שאזהרות יתעופפו פה

פורסם

תקנו אותי אם אני טועה

אבל לפי מפת הדרכים של אינטל, 45 ננו בלאו הכי היה מיועד ל2008, לא?

פורסם

לא

הוא היה מיועד ל-2007

פורסם
  • מחבר

זה בעיקר בגלל פליתת חום.

אם לא הייתה פליטת חום, אני מניח שהיינו נשארים עם טכנולוגיות ייצור ישנות הרבה יותר.

פורסם

כסף.... ככול שהיצרנים מקטינים את המוצר ככה הם צריכים להשתמש בפחות חומרים, במיקרה שלנו סיליקון יקר.

כמובן שיש את הקטע של צריכת החשמל, ופליטת החום....

פורסם

WTF?

אני לא מבין ממה עושים כזה עניין גדול? המעבד סך הכל עוכב ברבעון אחד!! :kopfpatsch:

תלמדו לקרוא. נדחה מQ4 07 לQ1 08... וחוץ מזה, מה שלא יהיה, עוד שנה וחצי או שנה ו 8 חודשים כשהמעבד ייצא, לא ישנו הרבה זה לא הבדל כזה גדול, זה לא עיכוב של חצי שנה או יותר.

פורסם

WTF?! נפלת על WILLAMATE ליבה גרועה ובגלל זה אתה לא קונה יותר אינטל? זה כמו אלה שלא קונים AMD בגלל שהוא חם :lol:

:screwy:

פורסם

כסף.... ככול שהיצרנים מקטינים את המוצר ככה הם צריכים להשתמש בפחות חומרים, במיקרה שלנו סיליקון יקר.

כמובן שיש את הקטע של צריכת החשמל, ופליטת החום....

שטויות , הריי הם צריכים להחליף את כל המכשירים שמשמשים לעשיית של המעבדים , ותאמין לי שהם עולים הרבה יותר מהסיליקון שהם יחסכו ( שבד"כ לא חוסכים כי מוסיפים טרנזיסטורים ) .

פורסם

שטויות , הריי הם צריכים להחליף את כל המכשירים שמשמשים לעשיית של המעבדים , ותאמין לי שהם עולים הרבה יותר מהסיליקון שהם יחסכו ( שבד"כ לא חוסכים כי מוסיפים טרנזיסטורים ) .

מה אתה אומר?

פורסם

מה אתה אומר?

מה שאתה קורא .

גם אם זה כסף.... הריי אנחנו בסוף משלמים .

פורסם

:bash: :bash:

אוקי... בא אני אוכיח לך את זה:

כנס לפה:

http://www.pandas.co.il/default.php?cPath=609_269_76_1680

תיראה שפנטיום D 820 עולה יותר מפנטיום D 930, למה אתה חושב זה ככה? ליכאורה יש ל-930 יותר זיכרון והוא בתדר יותר גבוה.

תשובה: כי פנטיום D 820 מיוצר ב-90 ננו מטר ואילו ה-930 מיוצר ב-65 ננו מטר.

ודרך אגב, לא צריך לתקוף אותי בגלל שאני חדש, וגם תחשוב לפני שאתה אומר משהו.... ככה יחסך לנו הרבה שטויות.

פורסם

ככל שהתהליך הייצור יורד מ65 ל45 ומטה

אז תהליך הייצור נהייה יותר זול

כי על כל פיסת סילקון יש יותר ליבות

וכך הכול נייהיה יותר זול

+היתרונות הצריכת חשמל ופליטת חום

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים