עבור לתוכן

AMD אטלון XP: אפשר להעלות את הFSB סתם כך, או שזקוקים לקירור/פתיחת מכפלה?

Featured Replies

פורסם

או שיפצור אחר?

ועוד שאלה קטנה: הלוח-אם והזכרונות הם פקטורים כאן? ז"א, יש לי לוח מבוסס SIS (מהחדשים יחסית) וזכרון 128DDR 266MHZ (בקרוב עובר החלפה ב512 או מקל או שניים כך שיהיה 256).

ברשותי XP 2000+.

תודה מראש.

• תגובות 39
  • צפיות 2.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תבדוק טמפרטורה ותראה אם צריך ::) ::)

פורסם

בנוגע לכותרת, אם אתה מעוניין באוברקלוק מופשט ללא פתיחת המכפלה אז אתה מעלה את הFSB עד לרמה שאו ההמעבד רותח, ואתה מחליט להביא קירור חדש, או שאתה נשאר עד לאן שהגעת

או שהזכרונות או הלוח ימנעו ממך להגיע למהירות גבוהה יותר

או שאתה בוחר באוברקלוק חזק ביותר, שאתה לוקח גוף קירור הכי טוב שתמצא ( AX-7/SLK800 לדוגמא ) עם איזה מאוורר עצבני לדוגמא דלטא, ופותח מכפלה, ועושה אוברקלוק קיצוני ביותר.

תלוי בך - זה יותר שיקולים של איבוד אחריות המעבד\טמפ' נמוכות\שקט

זה השיקול העיקרי שמכריע לך פה.

לשיקולך. :)

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה העניינית.

את האמת.. לפתוח מכפלה בAMD זה די סיפור.. אבל אתם יכולים לנסות לשכנע אותי שלא..

אני יכול סתם להעלות את הFSB?

יש למישהו מושג כמה רחוק (אם בכלל) אגיע?

ואם אקרר את המעבד ואז אעלה את הFSB? ההשקעה של הקירור מחזירה את עצמה?

פורסם

ההשקעה של הקירור תמיד מחזירה את עצמה כשאתה מקבל טמ"פ יותר נמוכה וכן אתה יכול להעלות סתם על ה fsb בלי לפתוח את המכפלה

עצה שלי אל תתקרב לדלתא אם אתה אוהב שקט

פורסם
  • מחבר

א. כן. אני מאוד אוהב שקט.

ב. למה תגרום העלאה סתם כך של הFSB?

ג. כתבו כאן הרבה שעדיף לפתוח את המכפלה, להורידה ואז להעלות את הFSB. האם זו האמת ואם כן, מדוע?

פורסם

לשאלותיך:

ב. העלאה סתם ככה.. לחום גבוה= אי יציבות של המערכת= המחשב לא יעלה לך ואתה עלול לשרוף רכיבים אם אתה לא עושה את זה בחוכמה.

ג. העלאת מהירות המעבד על ידי העלאת FSB יותר יעילה מכיוון שאתה גם מעלה את המהירות של הזכרונות ואת מהירות התקשורת של המעבד עם הגשר הצפוני (תקנו אותי אם אני טועה) ועדיף לך למשל:

150*12

מאשר

133*13.5

לדוג'

פורסם

המכפלה זה יותר למי שרוצה לייעל את כל המחשב בלי להעלות את המהירות של המעבד (במקרה של קירור חלש למשל).

פורסם
  • מחבר

לי יש קירור חלש..

ז"א, אין לי שום מאוורר מיוחד, רק מה שהגיע עם המארז והלוח אם:

מאוורר על המעבד (מן הסתם), מאוורר החלק האחורי של המארז שפולט ומאוורר במקדימה למטה שמוציא.

בקרוב הזכרון יורחב ל256 במקום 128 או שאפילו 512.

בכל אופן על איזו שיטה אתם ממליצים בהתחשב בקירור הנ"ל?

פורסם

אל תפתח מכפלה לדעתי תעלה קצת את הFSB

אל תצפה להרבה עם הקירור הנוכחי

קנה גוף קירור ממוצע כמו וולקנו 7 או 6 ומשחה טרמית (עדיף לך nanotherm ) ולא ארקטיק סילבר בגלל שזה מסוכן למישהו שזו הופעם הראשונה שלו מכיוון שהיא מבוססת על כסף ויכולה לגרום לקצר.

ויהיה בסדר

פורסם
  • מחבר

קנה גוף קירור ממוצע כמו וולקנו 7 או 6 ומשחה טרמית (עדיף לך nanotherm ) ולא ארקטיק סילבר בגלל שזה מסוכן למישהו שזו הופעם הראשונה שלו מכיוון שהיא מבוססת על כסף ויכולה לגרום לקצר.

ויהיה בסדר

ולאן אני אגיע ע"י המשחה וההיטסינק? כמה רחוק אתה משער?

פורסם

ולאן אני אגיע ע"י המשחה וההיטסינק? כמה רחוק אתה משער?

אין שאלה שאנחנו שונאים יותר...

תנסה ותדע.

פורסם

א. כן. אני מאוד אוהב שקט.

ב. למה תגרום העלאה סתם כך של הFSB?

ג. כתבו כאן הרבה שעדיף לפתוח את המכפלה, להורידה ואז להעלות את הFSB. האם זו האמת ואם כן, מדוע?

ויהיה בסדר

הוא אמר שהוא אוהב שקט ואתה ממליץ לו על וולקנו 7 ? איפה ההגיון ?.....המאוורר של הוולקנו מרעיש בטירוף ::)

ככל הזכור לי המכפלה של המעבד שלך היא 12.5 לא?

כל העלאה בודדת של ה FSB תגרום לעוד 12.5 מגהרצים למעבד שלך, לדוגמא עם תעלה בעוד 4 ב FSB יהיה לך 50 מגהרצים נוספים שזה אומר שלמעבד שלך יהיה מהירות שעון של 1715~.

ולפי דעתי האישית, פתיחת המכפלה מסוכנת, אם אין לך נסיון בפתיחת מכפלתם של המעבדים הללו או\ו ציוד לעשות זאת, תפסול את האפשרות, עדיף לך גוף קירור חזק עם מאוורר שקט של 30CFM ככה ועוד AX7/SLK-800 לצידו מאשר שאם במקרה יקרה למעבד משהו בעתיד לא תהיה לך בעיה להחליף את המעבד, (אחריות).

ובנוגע ל ג', אם אתה רוצה את הביצועים הכי גבוהים שאפשר אז לרוב פותחים את המכפלה, מקטינים אותה, ומעלים את הבאס ומקבלים ביצועים הרבה יותר גבוהים

פורסם
  • מחבר

הוא אמר שהוא אוהב שקט ואתה ממליץ לו על וולקנו 7 ? איפה ההגיון ?.....המאוורר של הוולקנו מרעיש בטירוף ::)

ככל הזכור לי המכפלה של המעבד שלך היא 12.5 לא?

כל העלאה בודדת של ה FSB תגרום לעוד 12.5 מגהרצים למעבד שלך, לדוגמא עם תעלה בעוד 4 ב FSB יהיה לך 50 מגהרצים נוספים שזה אומר שלמעבד שלך יהיה מהירות שעון של 1715~.

ולפי דעתי האישית, פתיחת המכפלה מסוכנת, אם אין לך נסיון בפתיחת מכפלתם של המעבדים הללו או\ו ציוד לעשות זאת, תפסול את האפשרות, עדיף לך גוף קירור חזק עם מאוורר שקט של 30CFM ככה ועוד AX7/SLK-800 לצידו מאשר שאם במקרה יקרה למעבד משהו בעתיד לא תהיה לך בעיה להחליף את המעבד, (אחריות).

ובנוגע ל ג', אם אתה רוצה את הביצועים הכי גבוהים שאפשר אז לרוב פותחים את המכפלה, מקטינים אותה, ומעלים את הבאס ומקבלים ביצועים הרבה יותר גבוהים

א. מהו המאוורר הזה של 30CFM? מאוורר מארז?

ב. יכול להיות שצריך גם משחה טרמית לכל העסק?

ג. באיזו דרך אני מסתכן יותר בשריפת הרכביבים של המחשב? פתיחת מכפלה או העלאת FSB?

אגב, XP 2000+ זה, עד כמה שאני יודע, 1670MHZ.

פורסם

א. שאמרתי מאוורר 30CFM כלשהו התכוונתי לכל מאוורר ג'נריקי 80מ"מ נורמלי\מאוורר מארז

ב. משחה טרמית - -מוכרח- לשים

ג. איך בדיוק רכיבים אחרים ישרפו?..

ומה אתה מתבכיין על 3 מגהרצים ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים