עבור לתוכן

התקנה מחדש של קירור לכרטיס מסך

Featured Replies

פורסם

שלום,

לפני מספר חודשים התקנתי קירור (סיילנסר) לX850XT שלי, אך הסרתי אותו כי מסרתי אותו ליצרן לבדיקה מסויימת.

בכל מקרה, אני רוצה להרכיב אותו עכשיו בחזרה, והשאלה שלי היא האם אני צריך למרוח מחדש משחה תרמית, או שזה בסך הכל הבדל של מקסימום 5 טמפרטורות ואין צורך שאני אקנה משחה חדשה על מנת למרוח אותה (את המשחה שבאה עם הסיילנסר מרחתי לפני כמה חודשים- כשהתקנתי אותו).

תודה לעוזרים

פורסם

^^^

מה שהוא אמר.

אל תזלזל, תקנה משחה טובה, תנקה עודפי משחה ישנים כמה שיותר טוב עם בד כלשהו טבול באלכוהול 70% ומעלה, ותמרח משחה חדשה.

מנסיוני עם סיילנסרים זה יכול להיות הבדל של 10-15 מעלות.

פורסם
  • מחבר

העניין הוא שאני לא הולך לעשות OC, אני רוצה להתקין את הסיילנסר כדי שתהיה טמפרטורה נורמאלית (נראה לי שהקירור שלי דפוק- הכרטיס מגיע ל-92 מעלות והמחשב מתחיל לצפצף כמו משוגע) וכדי שלא יהיה רעש... כך שגם 70 מעלות במאמץ זה בסדר מבחינתי. פשוט נראה לי משונה להזמין משהו שרק המשלוח עולה יותר ממנו :P

אז מה אתם אומרים? גם לדרישות שלי אני צריך משחה חדשה?

תודה מראש :)

פורסם

לא משנה אם אתה עושה OC או לא עושה...

תמיד מומלץ (אפילו חובה) למרוח משחה בכול פירוק/הרכבה של קירור..(מעבד/כרטיס מסך וכו)..

פורסם
  • מחבר

לא משנה אם אתה עושה OC או לא עושה...

תמיד מומלץ (אפילו חובה) למרוח משחה בכול פירוק/הרכבה של קירור..(מעבד/כרטיס מסך וכו)..

מומלץ או חובה? כי אני יודע שזה משפר בהרבה את הטמפרטורה- אבל אני צריך להיות בטוח אם באמת כדאי להזמין משחה.

פורסם

בוא נגיד ככה חובה ביותר...

אבל אם אתה לא תמרח אז אומנם תוכל לעבוד עם הכרטיס אבל הוא יגיע לטמפ' מסוכנות...

מבין....

פורסם

תקנה משחה ב 50 שקל מה הבעיה אם ילך לך הכרטיס אתה תפסיד הרבה יותר וזה לא שווה!!

גם ככה 70 מעלות זה הרבה ושלא נדבר על 90!!

פורסם
  • מחבר

זה לא שאני מתקמצן :-* פשוט הכרטיס מגיע לטמפרטורה מסוכנת (92C) והמחשב מתחיל לצפצף- ולכן אני לא יכול לשחק בשום משחק. אם אני אזמין את המשחה, ייקח זמן עד שהיא תגיע, ופשוט רציתי לברר אם אני יכול להרכיב את הקירור ללא מריחת משחה תרמית וכך לפתור את הבעייה מיד ;) כנראה שבכל זאת אני אצטרך לחכות

פורסם

נכון ייקח זמן אבל זה דבר חשוב אולי אתה יכול לנסוע לחנות מחשבים בסביבה שלך ולקנות במקום!!

פורסם

לא ברור לי איך אף אחד עוד לא שם לב לזה אבל:

מחשב מצפצף בגלל טמפרטורת מעבד ולא בגלל טמפרטורת כרטיס מסך.

זה מוגדר בביוס.

תבדוק טוב טוב את טמפ' המעבד שלך, קודם בביוס, אח"כ ע"י תוכנת ניטור במנוחה ובמאמץ.

פורסם
  • מחבר

לפי מה שידוע לי, מעבדי אינטל "מורידים" לעצמם את הביצועים בשעה של התחממות יתר, כך שלא יכול להיווצר מצב שהמעבד מגיע לטמפרטורות מסוכנות (חוץ מזה, המעבד שלי מגיע למקסימום 73C במאמץ- נורמלי לגמרי לפרסקוט לפי מה שידוע לי).

תקנו אותי אם אני טועה.

ודרך אגב- אני גר בירושלים, ואין כל חנות מחשבים נורמלית בסביבה :P נראה, אולי אני אסע לתל אביב

עריכה: בדקתי בביוס והטמפרטורה לפי מה שכתוב שם היא 67C... זה נראה לי מאוד גבוה בשביל IDLE... האם אני צודק?

פורסם

אכן גבוה יחסית.

יש לך אופציה בביוס להגדיר את ההתראה על התחממות יתר - לכן המחשב שלך מצפצף כנראה.

מעבדי אינטל מורידים ביצועים או עושים shut down למחשב, תלוי בהגדרות בביוס.

בכל אופן, 67 מעלות ל50% מאמץ בביוס זה לא משהו, אני מציע לך באותה הזדמנות שאתה מזמין משחה טובה לכרטיס מסך לרענן גם משחה לגוף קירור של המעבד ולנקות אותו טוב טוב מאבק כשאתה מוריד אותו מהמעבד.

אל תשכח לפני מריחת משחה חדשה לנקות שאריות משחה ישנה.

ולא ממש הגיוני שהוא 67 מעלות בביוס ו73 במאמץ. תבדוק עם תוכנה כמו PRIME95 או S&M מאמץ וטמפ' בEverest או בתוכנה ייעודית כלשהיא שהלוח שלך הגיע איתה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים