עבור לתוכן

קיבלתי מכתב מהצבא שמבקש ממני לענות על שאלון בקשר לפרוייקט "גאמא" - מישהו מכיר?

Featured Replies

פורסם

אפשר מידע על זה? מה זה דורש? מה עושים שם?

איזה ידע אמור להיות לי אם אני רוצה להתקבל?

פורסם

תעשה חיפוש

כבר היו מספיק ת'רדים כאלו

פורסם
  • מחבר

תעשה חיפוש

כבר היו מספיק ת'רדים כאלו

צודק טעות שלי מצטער

פורסם

גאמא זה שם כולל למסלולים הקשורים במחשבים של חיל המודיעין. רוב המסלולים הם בעיקר מסלולי תכנות ועוד אחד שמתעסק ברשתות אם אני לא טועה.

יש מסלול שנקרא ממ"ס(לא יודע מה זה אומר), לא צריך להיות גורו במחשבים כדי להתקבל לשם(מספיק שתדע C או Pascal ברמה טובה- חבר שלי שהידע שלו מסתכם בזה התקבל), אבל אתה כן צריך חשיבה אלגוריתמית בסיסית. כדאי שתדע מה זה רקורסיה ושיהיה לך ראש לפתרון בעיות בסיסיות במדעי המחשב(מעל רמה של בגרות). ישנם מסלולים נוספים מלבד ממ"ס שדורשים ידע נרחב במחשבים על מנת להתקבל אליהם. אם אתה מעוניין להתקבל לאחד מהם, הייתי ממליץ לך ללמוד Linux ו-C/C++ ברמה גבוהה(שוב, אני לא זורק מילים באוויר, חבר שלי התקבל לאחד מהמסלולים האלו).

בקיצור, אם אתה רוצה להתעסק במחשבים בצבא כדאי שתרחיב את הידע שלך לפני המבחנים/ראיונות שלהם.

פורסם

רמה גבוהה של לינוקס + C++ ללמוד מהספרים? ספרים זה טוב?

רציתי מזמן ללמוד לינוקס, ואם זה גם יעזור לי בצבא, אדרבה.

פורסם

כן, ספרים זה הכי טוב, אבל רק ספרים באנגלית. אם אתה לא יודע אנגלית, אז תשפר אותה, אל תפסיק בגלל מחסום השפה.

המודיעין גם מאתר דרך התחרות של CodeGuru, אז אם אתה מתעניין במחשבים הייתי ממליץ לך לנסות את מזלך בתחרות.

פורסם

שים לב שפרופיל לא קרבי זה הרבה פעמים חלק מהדרישות חוץ ממשהו כמו 5 אנשים בעלי פרופיל 97 שכן נלקחים למחשבים בצבא.

ראיתי כבר מתכנתים מעולים מקבלים סירוב על קורסי תכנות בגלל פרופיל גבוה.

וממ"ס זה מתכנת מערכות ס------ (מילה מצונזרת הנוגעת לסוג של איסוף מודיעין)

פורסם

זה כבר לא נכון.

הקטע עם הפרופיל נכון רק לקורס ממר"ם (תוכניתנים של חיל הקשר).

למודיעין יש עדיפות על הקרביים, והם לוקחים הרבה אנשים עם פרופיל 82/97.

פורסם
  • מחבר

יש לי פרופיל 72...

למישהו יש שם של ספר מומלץ? אנגלית או עברית זה לא ממש משנה... אני יודע C אבל ברמה של תיכון... לא משהו רציני... אני במגמת טכם... השאלה היא אם זה מספיק? כי חלק אומרים שזה מספיק וחלק אומרים שלא... גם כשחיפשתי חלק אמרו שזה מספיק וחלק אמרו שזה לא...

פורסם

אם כבר אתם תמליצו על ספר, אז תוכלו להמליץ בבקשה על ספר C\C++(מה עדיף לדעת? מה יעזור לי להבין את הלינוקס יותר?) למתחילים?

אין לי שום ידע בסיסי בC\C++ יש לי בסיסי בJAVA ואני יודע פסקל.

פורסם

שמע, כדי להתקבל לממ"ס אתה לא חייב לדעת C ברמה גבוהה, אתה בעיקר מוכיח להם בבחינות שיש לך את היכולת ללמוד שפה חדשה בקלות.

ושאר המסלולים דורשים אנשים שהלינוקס/תכנות זה בדם שלהם, לא כאלה שהחליטו ללמוד לינוקס כדי להתקבל למקום טוב בצבא.

פורסם

גם אני קיבלתי את המכתב הזה.

האם זה יכול להעיד משהו על הקב"א, או ששולחים את המכתב לכל תלמידי מדעי המחשב בלי קשר לקב"א?

פורסם

שמע, כדי להתקבל לממ"ס אתה לא חייב לדעת C ברמה גבוהה, אתה בעיקר מוכיח להם בבחינות שיש לך את היכולת ללמוד שפה חדשה בקלות.

ושאר המסלולים דורשים אנשים שהלינוקס/תכנות זה בדם שלהם, לא כאלה שהחליטו ללמוד לינוקס כדי להתקבל למקום טוב בצבא.

לינוקס וC\C++ אני רוצה ללמוד לא בשביל הבצא, אלא בשביל עצמי. אז יש לך המלצות לספרים?

פורסם

מה קורה אם יש לי נכשל במתמטיקה ושלחתי להם שיש לי 85? :smile1:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים