עבור לתוכן

אתם עבדים!

Featured Replies

פורסם

קודם כל נתחיל בהגדרה:

עבדות או שעבוד הינו מונח המציין בעלות מלאה של אדם על אדם אחר, בפרט על כוח העבודה שלו, באופן השקול לבעלות על חפץ או בהמה.

מושא העבדות מכונה עבד. העבד מקבל את מזונו וצרכיו האחרים מידי אדונו, ועליו לבצע כל עבודה שתידרש ממנו. פירותיה של עבודה זו יהיו לאדון. לעבד אין קניין משלו, ולמעשה הוא נטול כל מידה של שליטה עצמאית בחייו.

אך בפועל מתקיימות גם כיום צורות של עבדות בכמה ממדינות העולם השלישי.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A2%D7%91%D7%93

ציטוט קטן:

התפיסה של גיוס החובה אומרת כי למדינה מותר לחטוף אזרח, ולהפוך אותו לפרק זמן מסוים למטרה מותרת שהרי זו משמעותה של לבישת המדים: ויתורו של אדם על מעמדו כלא-לוחם. יתר על כן, התפיסה הזו אומרת שהאזרח הוא עבד המדינה: למדינה מותר לקבוע לו היכן יגור, מה יאכל, עם מי ייפגש, מה יעשה בכל שעה נתונה.

ועוד אחד:

התומכים בגיוס חובה בישראל מעלים שתי טענות: ישראל נמצאת במלחמה, דבר המחייב צבא; ואם לא יהיה גיוס חובה, לא יהיו די חיילים. אבל פירוש הדבר הוא, שהמדינה מאלצת את אזרחיה להלחם בניגוד לרצונם; שרוב המתגייסים אינם רוצים בגיוס; והמדינה נוהגת כגרועה שבנוגשים. באפריקה האפלה, מסממים ילדים כדי לשלוח אותם לקרב; כאן מאיימים עליהם בכלא ובהשפלה.

יתר על כן, גיוס החובה לא רק שאינו מוסרי, הוא לא מועיל. יותר משליש מן המתגייסים לצה"ל אינם מסיימים שלוש שנות שירות; רוב חיילי המילואים אינם נקראים לדגל. האנשים הללו, הנמצאים בצבא בניגוד לרצונם, עושים מה שעשו עבדים תמיד ומה שימשיכו לעשות: הם עושים את העבודה הגרועה ביותר שיוכלו לעיתים עד כדי פגיעה בבעלי העבדים ובלבד שיצליחו לחמוק מעונש.

לכתבה:

http://news.nana.co.il/Article/?ArticleID=374223&sid=126

ועכשיו מה אני עושה?

צוחק לכם בפנים! :lol: :lol: :lol: :lol: עבדים מסכנים שכמוכם.

פורסם

Homer Simpson:

You want what now?

פורסם

הינו עבדים ונשארנו עבדים... רק שעכשיו אנחנו עבדים לעצמנו , או שאתה מעדיף להיות עבד במדינה ערבית ?

פורסם

יש אנשים כל כך עלובים בעולם... ::)

פורסם

תשתמט בשקט ואל תבלבל לנו את המוח ! :pissed:

פורסם

משתמש עם 0 הודעות שמצטט מאמרים של יוסי גורביץ'

המממממממ....מעניין מי זה יכול להיות....? ::)

פורסם

נראה לי שזה עוד פעם העלוב נפש ההוא עם הת'ראדים המשובחים שלו דוגמת "צה"ל הוא צבא טרור וכל החיילים פושעי מלחמה" :sleep:

פורסם

ניתן לראות שכל מה שהוא כותב נובע מתוך זעם, ציניות, ודיעות קיצוניות, וכל זה לובש מעטפת של טקסט בשפה גבוהה עם ציטוטים מטעים, כדיי שזה יוכל להתפרסם...

קודם כל, אף אחד לא הכריח אותי לשרת בצבא. למרות שלא קיבלו אותי לכמה מסלולים שהתעניינתי בהם, אני עדיין רוצה לשרת בצבא, אפילו אם לא אהיה קרבי.

כשיש פה צבא, מספר הפיגועים מגיע לעשרות אם לא יותר בשנה (פיצוצים במקומות ציבוריים, דקירות על רקע לאומני, ירי על ישובים, וכדומה).

אז ללא צבא, אני בטוח שהיה פה "שישו ושימחו", והיינו נאלצים לחפש את אטלנטיס לשם התיישבות מחדש, אחרי שהיו מעיפים אותנו מכאן בצורה לא כ"כ עדינה.

עם כל הכבוד לחופש הביטוי, לפעמים עדיף לגרום ליפיי הנפש האלו קצת עוגמת נפש, לו בלבד כדי שדעתם לא תתפרסם ותשפיע על אנשים שקל מאוד להסיתם.

פורסם

g283462_upload_283462.jpg

פורסם

^^

זה כל כך טיפשי 1!!!!!!!!!!!

אבל גם נכון :silly:

פורסם

הוא דתי ?

פורסם
צואה היא הפרשה ממערכת העיכול של בעלי חיים. הצואה היא האופן בו הגוף נפטר מפסולת וממזון לא-מעוכל. פעמים רבות משתמשים במושג "צואה" לזו של בני אדם, וצואת בעלי חיים מכונה "גללים".

הצואה נוצרת במעי הגס והיא נדחפת לאורכו על ידי שרירים בלתי-רצוניים (שרירים חלקים) המצויים בדפנות המעי והגורמים לתנועה פריסטלטית. לבסוף, יוצאת הצואה מפי הטבעת. הצואה מורכבת משאריות מזון לא מעוכל, מפיגמנטים הנוצרים בכבד (בעיקר בילירובין, תוצר פירוק של המוגלובין) המקנים לצואה את צבעה החום האופייני, ומחיידקים בכמות גדולה; הללו מהווים כשליש מהמסה היבשה של הצואה.

troll.jpg

פורסם

אתה יודע אנחנו לא כול כך רצויים פה וכמו שאמרו הצבא זה אחד הדברים העיקריים שמחזיק אותנו פה...

IG- LOL :lol:

פורסם

shut_up.jpg

אפשר לינעול ? :smile1:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים