עבור לתוכן

נושא שמטריד את כולנו: מה עושים עם שידוריי המונדיאל?

Featured Replies

פורסם

מחזק

מונדיאל זה לא תחרות של קבוצות בבעלות פרטית

יש אבדל גדול בין ליקנות זכויות על ליגה לבין על דבר ציבורי

זכויות השידור הן של FIFA. FIFA יצרה מכרז והזוכה לשידורים בישראל היא צ'רלטון.

לFIFA מותר לעשות מה שהיא רוצה עם השידורים, ואני אחזור ואומר שכל ההצעות שלכם על מה מותר מה אסור טיפה מגוכחות כי FIFA כבר טיפלה בזה ומאליפות אירופה ב2008 (וכנראה גם ליגת האלופות בעונה הקרובה) רק גוף משדר יוכל לרכוש את הזכויות.

• תגובות 95
  • צפיות 5.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

oba3k צ'רלטון היא גוף משדר למיטב ידעתי

מה כל כך קשה להבין? עולה כסף ליצור את השידור, מישהו צריך לשלם את זה

אם יגמר האויר בעולם, ותהיה בחרה שתייצר אויר, אתה תאלץ לשלם

פורסם

למיטב ידעתי אין ערוץ צ'רלטון.

צ'רלטון פותחת ערוץ במיוחד לשידורים.

פורסם
  • מחבר

FIFA כבר טיפלה בזה ומאליפות אירופה ב2008 (וכנראה גם ליגת האלופות בעונה הקרובה) רק גוף משדר יוכל לרכוש את הזכויות.

מה זה עוזר לנו עכשיו?

אם יגמר האויר בעולם, ותהיה בחרה שתייצר אויר, אתה תאלץ לשלם

ברור, אבל אם אותה חברה תחליט גם שהיא המונופול ולאף חברה אחרת אסור לייצר אוויר, אז אני אתקומם

חוצמיזה שאם ייגמר האוויר בעולם אני אצפה שמדינת ישראל תקנה בשביל אזרחיה את האוויר ולא תפלה בין אנשים שיש להם כסף לאוויר ואנשים שאין להם

פורסם

ואתה באמת משווה אויר לשידורים הלא מרכזיים של המונדיאל

פורסם
  • מחבר

ידעתי שתגיד את זה אבל אם אתה משווה את האולימפיאדה לגלגל המזל אז אני יכול להשוות את המונדיאל לאוויר

פורסם

האולימפיאדה וגלגל המזל שניהם צורות בידור

אם שניהם ימחקו מחר האנושות, איכשהו, תמשיך

ככה גם עם המונדיאל

אם מחר בבוקר תקום ולא יהיה אויר, נראה לי שזה יפריע לך קצת יותר

פורסם
  • מחבר

אם אתה מוציא את כל ההנאה מהחיים ומשאיר רק את ההישרדות, אתה לא משאיר שום טעם או סיבה לחיות ובכך בעצם חיסלת את האנושות(אבל זה כבר לדיון אחר לחלוטין)

פורסם

זה נתון לויכוח, בידור הוא לא צורך הישרדותי

אנשים הרי שרדו תקופות "חשוכות" בהיסטוריה בהם לא היה טלויזיה, או רדיו, או כל צורת בידור אחרת

פורסם
  • מחבר

נכון אבל אתה שוכח שאתה במאה ה-21

הישרדות לבד כבר לא מספיקה

פורסם

טוב יופי בידור זה ככה בידור זה ככה

הויכוח לא צריך להיות על בידור הויכוח זה למה צריך לשלם לחברה פרטית שהמונדיאל הוא ציבורי

הויכוח יותר דומה ללמה המדינה מוכרת את החופים לאנשים פרטים שהוא אמור להיות שיך לציבור

הפוליטיזונות בישראל הרבה פעמים אומרים מישפטים כמו אנחנו לא איזה ארץ בדרום אמריקה

אבל עד כמה שאני יודע אף ארץ בדרום אמריקה לא לוקחת כסף על שידורי מונדיאל

פורסם
  • מחבר

גם על זה כבר התווכחנו קודם וזמן תה פשוט אמר ש"אפשר לחשוב" ו "אף אחד לא מת מזה"

פורסם

אם ההשרדות עצמה לא מספיקה לך אז תשלם על התוספות (כמו שאם לא מספיקה לי טלווזיה 21" אז אני אשלם על 25")

פורסם
  • מחבר

אין לי בעייה לשלם על תוספות

סך הכל אני מאמין בקפיטליזם. אבל יש דברים שאני מאמין שלאזרח במדינה דמוקרטית מגיע לקבל בלי קשר לכמה כסף יש לו וכמה יש לשכן שלו

והמונדיאל והאולימפיאדה הם שניים מהם

פורסם

במדינה מושלמת זה נכון, אבל במציאות העכשיווית קיים מושג שנקרא "סדר-עדיפויות", זה אומר שמעדיפים צורך אחד ע"פ האחר למרות שמודעים לנושא ששני הצרכים הם לגיטימיים (למרות שדעתי הפוכה ולפיה והמונדיאל אינו צורך חיוני, אבל לצורך העניין נגיד שהוא כן צורך חיוני).

מה לעשות שקיימים דברים במדינה המטומטמת הזאת שהם קצת יותר דחופים מהמונדיאל (כאמור בלי להגדיר את המונדיאל כצורך לא חיוני אלא רק לדרג את הצרכים כפונקציה של הישרדות גרידא).

אז ברור שבמדינה דמוקרטית המונדיאל צריך להיות משודר לכולם ובחינם (כאמור ההסתיגות האישית שלי לעי"ל) וברור שאם היו משאבים כספיים לאחר פיתרון הבעיות הדחופות של ההשרדות (אוכל, תרופות וכו') הם היו הולכים ישירות למימון המונדיאל לכל אזרח אבל כאמור יש דברים יותר דחופים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים