עבור לתוכן

צריך המלצות לספרים.

Featured Replies

פורסם

חוות החיות ספר דפוק שמסופר על חזיר מנהיג ושאר החיות בחווה ::)

אני מקווה שאתה מדבר בציניות...

אני לא מבין איך עדיין לא המליצו פה על הספר הזה... אבל "האריה שאהב תות".

ספר מרגש, נוגע בכל הנקודות הרגישות של החברה המודרנית, ובכלל, אחרי שקוראים אותו, כל ההסתכלות על העולם משתנה.

• תגובות 34
  • צפיות 3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני אחזק את ההמלצה על ספריו של טרי פראצ'ט, עם הסתייגות קלה אחת - כל הספרים שלו אשר תורגמו לעברית הם יחסית ספרים ישנים הנחשבים לפחות מוצלחים שלו (פרט ל'בשורות טובות' שתמיד היה ותמיד יהיה מצוין!), דווקא בארבעת הספרים האחרונים שלו (שלא תורגמו) הוא מראה יכולת מרשימה ליצור סיפור שמצד אחד הוא דרמטי ואפי, ומצד שני סטירי, ומעט ציני.

ולכן ארבעת הספרים שלו שעליה אני אמליץ הם

NightWatch,שלדעתי נחשב לשיא יצירתו הספרותית (לא פחות!).

Going Postal, שוב ספר נהדר (וציני במיוחד)

Monstrous Regiment, ו Thud

לאוהבי הז'אנר של דן בראון אמליץ לא לקרוא את הקישקושים שלו (כמה חבל שדן בראון נחשב לסופר בינוני ומטה), ולעבור לסופרים יותר מוצלחים בז'אנר. הבולט שבהם - מייקל קרייטון עם דגש על 'קו-זמן' המעולה (שעובד לסרט נוראי), 'קונגו', ו'כדור'.

כמו כן אמליץ על ספריו של קלייב קאסלר, שכותב ספרים דומים למדי לספריו של דן בראון , רק פחות יומרניים ,והרבה יותר טובים. אני אמליץ להתחיל עם 'גל-הלם', ו 'קרחון', ולהמשיך ל 'דרקון','למצוא את אטלנטיס', ו DeepSix (אני חושב שקראו לספר בארץ 'מצולות').

סופר מומלץ בזאנר המתח הוא דייויד מורל שאחראי לספר משחק הדמים (שאחר כך הפך לסרט הראשון בסדרת רמבו) , אך למרות העיבוד המזעזע יש לו מספר ספרים שבהחלט שווים קריאה -'אחוות הורד',ו 'הכחשה מוחלטת', הם האהובים עלי עם דגש על הראשון שהוא בהחלט אחד מספרי המתח היותר טובים שלו.

ובחזרה לקלאסיקות המותחנים - ספריו של נלסון דה-מיל, שבעוד את הספרים היותר מפורסמים שלו אתם בוודאי מכירים ('בית הספר לקסם אישי', 'בת הגנרל'), אני דווקא אמליץ על שלושה מותחנים מצויינים לא פחות , אך מעט פחות מוכרים

'הקתדרלה' - מותחן על טרוריסטים אירים המשתלטים על על אחת הקתדרלות המפורמות של ניו-יורק,

'אי המגפות' - מותחן בלשי על פרשיית רצח של שני עובדים במתקן לחקר מחלות מסוכנות.

'על גדות בבל' - מותחן (מעט ישן) על השתלטות טרוריסטים פלסטינאים על מטוס נוסעים ישראלי וחטיפתו לעיראק, וכמובן תגובת הישראלים שלא נשארים פראיירים. אגב , הספר פחות אמין מבין השלושה כיוןן שהוא מציג את הישראלים כיצד שהאמריקאים בשנות השמונים אהבו לראות אותם (אומה של טרמינייטורים שלכל אחד לפחות הכשרה של סיירת מטכ"ל, ומזג רוח של לוחמי גולני).

ואם כבר מותחנים - אז למה לא מותחן פסיכולוגי ? וכאן ההמלצה הגדולה שלי היא לספר יחסית חדש - 'שאטר איילנד' של דניס ליהי, מותחן נהדר עם טוויסט ענקי לסיום.

אמממ... זהו , לבינתיים

פורסם

אחלה המלצות.

אני אלך לנסות לצוד כמה מאלה לטיסות הארוכות. :)

פורסם

עברתי על הדיון ברפרוף ובטוח שמישהו כבר דיבר על זה, אבל אין שום ספר של סטיבן קינג שלא אהבתי,

הבן אדם גאון.

במיוחד נהנתי מ"דברים שצריך".

פורסם

מצטרף להמלצות על ספריו של הרלן קובן . אני מאוד נהנתי מכל הארבעה שתורגמו לעברית , למרות שהתרגום די צולע .

אני אישית שונא את הספרים של דן בראון/הרלן קובן. הם מאוד ברורים. כבר מההתחלה היה ברור לי איך הולך להיגמר כל הסיפור.

הם כותבים ספרים מאוד "נוסחאותיים".

מסכים לגבי דן בראון , אחרי ספר אחד כל הספרים שלו נותנים לי הרגשת דז'ה וו . לעומת זאת אני חושב שהרלן קובן כותב מצוין , ותמיד מצליח להפתיע אותי בסוף ..

ובחזרה לקלאסיקות המותחנים - ספריו של נלסון דה-מיל, שבעוד את הספרים היותר מפורסמים שלו אתם בוודאי מכירים ('בית הספר לקסם אישי', 'בת הגנרל'), אני דווקא אמליץ על שלושה מותחנים מצויינים לא פחות , אך מעט פחות מוכרים

'הקתדרלה' - מותחן על טרוריסטים אירים המשתלטים על על אחת הקתדרלות המפורמות של ניו-יורק,

'אי המגפות' - מותחן בלשי על פרשיית רצח של שני עובדים במתקן לחקר מחלות מסוכנות.

'על גדות בבל' - מותחן (מעט ישן) על השתלטות טרוריסטים פלסטינאים על מטוס נוסעים ישראלי וחטיפתו לעיראק, וכמובן תגובת הישראלים שלא נשארים פראיירים. אגב , הספר פחות אמין מבין השלושה כיוןן שהוא מציג את הישראלים כיצד שהאמריקאים בשנות השמונים אהבו לראות אותם (אומה של טרמינייטורים שלכל אחד לפחות הכשרה של סיירת מטכ"ל, ומזג רוח של לוחמי גולני).

קראתי רק את בית הספר לקסם אישי , ולמרות שהוא קצת ברור , הוא כתוב מצוין ומאוד נהנתי ממנו . איזה ספר שלו היית ממליץ לקרוא קודם?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים