עבור לתוכן

יפן בקטן

Featured Replies

פורסם

התמונה השנייה והשלישית כמה רמות מעל האחרות.

לדעתי הם לבד שוות ת'רד.

:xyxthumbs:

אני עם שניר, התמונה השלישית במיוחד מדהימה, סחטיין על הביצוע, אורן ישמח - מצלמה של ריקו הוכיחה את עצמה למרות הכל בידיים לא כ"כ מנוסות ( רם, תקן אותי אם אני טועה )

פורסם

תשתמש באתר הזה להעלת תמונות גדולות

http://imageshack.us/

ותביא את הלינק לפה

פורסם

אני עם שגיא, התמונה השלישית במיוחד מדהימה, סחטיין על הביצוע, אורן ישמח

::)

פורסם

שניר, קבל את התנצלותי, הטעות בשם תוקנה..

זה מה שקורה כשאתה לומד למתמטיקה 3 ימים רצוף :bash::s07:

מחר יש לי מגן ואני עדיין לא יודע את החומר טוב, המתמטיקה הזאת הורסת לי את החיים :behead:

פורסם
:)
פורסם

איך המצלמה?

טובה?

פורסם

תמונות יפות מאוד. כמה הערות:

הראשונה פורטרט עצמי? אם כן, רעיון מגניב. כדאי בתמונות כאלה לצלם קצת יותר רחב ולחתוך אח"כ, מכיוון שאחרת קשה לקלוע בדיוק לקומפוזיציה הנכונה. במקרה הזה קצה הראש טיפה קרוב מדי לשוליים. דווקא עם היד החתוכה אין לי בעייה, וגם לא עם זה שהאצבעות קצת "שרופות". אם זה מפריע לך, נסה להשתמש בקיזוז חשיפה של 0.3- בתנאי תאורה דומים (כלומר קונטרסטיים).

השניה יפה ונראית מאוד ריאליסטית (אם כי לא הייתי שם). אני מניח שרבים שגדלו על המצלמות של סוני ופנסוניק יאהבו צבעים יותר חזקים עם יותר אימפקט (גם אם המציאות נראתה ממש כמו בתמונה שלך). אם הכיוון הזה מעניין אותך, נסה לערוך את התמונה ב-FastStone עם Saturation=9 ו-Contrast=2.

השלישית, כמו שכולם כבר ציינו, מקסימה. הטיפות שעוד רגע נופלות אל הקרקע מוסיפות הרבה מתח ועניין לתמונה. המצלמה בחרה ב-ISO אוטומטי של 176. אי אפשר לראות כאן הרבה רעש (בגלל ההקטנה), אבל המקור מן הסתם יותר רועש משתי התמונות הקודמות שצולמו ב-ISO 64. יכול להיות ששווה היה להוריד את ה-ISO ל-100. אם יש לך החזקה יציבה זה היה מאפשר לך לקבל תמונה חלקה יותר.

הדיעה שלי על התמונה הרביעית דומה לשניה מבחינת הצבעים ושלישית מבחינת ה-ISO. לבחור ISO נמוך יותר אי אפשר לאחר הצילום, אבל אם תחליט לבצע עריכה, אז במקרה הזה היא צריכה להיות קצת יותר מתונה מבשניה. ערכים של S=4 ו-C=1 יתנו לה קצת יותר ברק.

בסה"כ, יופי של תמונות ויופי של מקום :xyxthumbs:

יפה מאוד!! אבל... ריקו??? איזה חברה זאת? :s05:

ידעתי שהשאלה הזו תשאל מתישהו, ולכן כתבתי את הדף הזה:

http://cliki.site.co.il/Ricoh

פורסם
  • מחבר

היי,

תודה רבה על הביקורת הבונה - אני אנסה ליישם בתמונות הבאות.

אכן התמונה הראשונה היא פורטרט עצמי - אבל הדגש פה הוא על הגולה (מן הסתם) ולא עלי...

אני מניח שאם הייתי מצלם אותה בזווית רחבה יותר - זה היה מקטין את הפוקוס על הגולה - והיה לי חשוב שהיא תהייה במרכז התמונה ובגדול.

לגבי התמונה הרביעית - צריך לזכור שהתמונה הזו צולמה בגשם - ולכן אני מניח שהצבעים הם כמו שהם. אני מניח שאם הייתי מצלם את אותה תמונה ביום בהיר ולא תוך כדי גשם היא הייתה יוצאת אחרת.

ושוב - תודה רבה רבה לכולם על ההערות.

רם

פורסם

תמונת יפות :xyxthumbs:

פורסם

השלישית ממש ממש ממש יפה!

פורסם

איך המצלמה?

טובה?

אני מניח שהשאלה הופנתה לפותח הדיון, אבל כדאי לציין שה-R3 הוחלפה בינתיים בדגם חדש - ה-R4. המצלמה החדשה כמעט זהה. יש לה חיישן 6MP במקום 5MP, אפשר לתכנת שתי ערכות הגדרות ולעבור במהירות בינהן, וצריכת הסוללה שלה עוד יותר טובה משל ה-R3 (משתמשים שלא משתמשים הרבה בפלאש דיווחו על כמעט 600 צילומים לטעינה). ביקורת על ה-R4 מופיעה כאן.

פורסם
  • מחבר

היי,

קשה לי להגיד באופן חד משמעי האם המצלמה טובה מאוד או לא - אני כאמור לא צלם מקצועי ואני רק בתחילת דרכי בהבנת התפעול של המצלמה.

בהתחלה היה לי מאוד קשה להפיק ממנה תמונות איכותיות - אבל בעזרת חברי הפורום הצלחתי להשתפר ולהפיק ממנה יותר.

אני עדיין מתקשה בצילום תמונות בתוך הבית - משום מה התמונות יוצאות עם הרבה רעשים.

אבל תמונות החוץ שלי יוצאות כבר לא רע (למרות שיש תמיד מקום לשיפור).

מה שאני כן יכול להגיד מנסיוני המועט איתה הוא שיש ייתרון רב ברכישת מצלמה עם זווית רחבה - זה משפר פלאים את היכולת של תמונת נוף לשקף את המציאות.

פרט לזה יש לי עוד הרבה מה ללמוד....

לסיכום - במקרה שלי נראה לי שהמגבלה היא יכולות הצלם ולא המצלמה ולכן אני לא יכול להביע את דעתי המקצועית עליה.

ושוב תודה לכולם על התגובות המחזקות.

רם

פורסם

אני עדיין מתקשה בצילום תמונות בתוך הבית - משום מה התמונות יוצאות עם הרבה רעשים.

שתי הצעות:

1. אם אתה מצלם אנשים ואין לך אפשרות להשתמש בחצובה ולבקש מאותם אנשים לא לזוז (ובד"כ אין אפשרות כזו), אז נסה לכווון את המצלמה ל-ISO 100 עד ISO 200 ולצלם ...עם פלאש במצב Slow Sync (כן, זה עולה לי בריאות להמליץ למישהו לצלם עם פלאש ישיר, אבל אם אין ברירה אז אין ברירה). מצב הפלאש הזה ייאפשר למצלמה לשלב קצת מהאור הטבעי בתמונה ועדיין להקפיא עם הפלאש תזוזות קלות בנושא.

2. אם אתה מצלם חדר או נושא אחר ללא תנועה, אז אתה יכול להשתמש בחצובת שולחן, להגדיר Self Timer של שתי שניות ולקבע את המצלמה על ISO 64. התוצאות יהיו *הרבה* יותר טובות ממה שאתה רגיל. שים רק לב שההגדרה SLOW SHUTTER LIMIT נמצאת ב-Off. אחרת המצלמה לא תרד למהירות מספיק ארוכה. לאחר ההגדרה הזו המצלמה יכולה לרדת למהירות של עד שניה שלמה, ואם זה לא מספיק אתה יכול להגדיר ידנית מהירויות של עד 8 שניות. ככל שהמהירות ארוכה יותר התמונה תהיה בהירה יותר.

פורסם
  • מחבר

היי,

תודה על העיצות - אני אנסה ליישם אותם.

רם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים