עבור לתוכן

לוח אם, מעבד, זכרון (כמה שיותר)

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אני לא יכולה לחכות חודשיים. אין לזה סוף. אני צריכה מחשב עכשיו.

אם זה לא דורש ידע רציני או קירור מיוחד וזה לא יסכן את המעבד יתר על המידה אז כן. מהקצת שבררתי, המעבדים הנ"ל טובים מאד לאוברקלוק.

לגבי הזכרון. אני בטוחה שאני אשתמש בזה. אם כי אני מוכנה לשקול מעבד יותר חזק ולוותר "כרגע" על ה-2GB.

פורסם

אז מה שהייתי עושה זה D805 עם קירור נורמלי (לא בטירוף, משהו של כ-150 שקל כמו Arctic Cooling Freezer7 Pro)

ו-2GB זכרון

וכמובן אוברקלוק קטן ונחמד למעבד

פורסם

רק שאלה אחרונה.

מה ההבדלים בין ה-805 ל-920?

920 מגיע עם תדר של 2.8ghz ו-fsb800 ו-2mb*2 קאש ומיוצר בליטוגרפית 65 ננומטר והוא קריר יותר מה805 (בנוסף יש לו גם את טכנולוגית ה-VT, אך היא לא שימושית בכלל לרובנו).

לעומת ה805 שמגיע עם תדר של 2.66ghz ו-FSB533 ו-2*1mb קאש ומיוצר בליטוגרפית 90 נ"מ והוא חם יותר מה920.

למידע מסודר בטבלה:

http://indigo.intel.com/compare_cpu/showchart.aspx?mmID=878543,877077&familyID=1&culture=en-US

פורסם
  • מחבר

מה לגבי הזכרונות של G-skill ?...למה הם כל כך זולים? 2GB ב-900ש"ח.

פורסם

כי הם בתדר של 533MHZ, ולא 667MHz החדש והמהיר יותר

עם ה-D805 ללא אוברקלוק התדר המקסימלי לזכרונות הוא 533MHz. אפילו אם תשימי זכרונות 667MHz

פורסם

כי הם בתדר של 533MHZ, ולא 667MHz החדש והמהיר יותר

עם ה-D805 ללא אוברקלוק התדר המקסימלי לזכרונות הוא 533MHz. אפילו אם תשימי זכרונות 667MHz

בגלל הFSB ??

פורסם

לא. בגלל המחלק

המחלק המקסימלי בצ'יפסט 945 הוא 2:1

כלומר שהתדר של הזכרון פי 2 מהתדר של המעבד

התדר של המעבד במקרה שלנו הוא 133, לכן תדר הזכרונות הוא 266, מה שנותן לנו DDR2-533

פורסם

שזה אומר שאים היא קונה את ה805 והיא לא עושה OC אז הזכרונות הזולים של ה533MHZ יספיקו ,

ולהשקיע על יותר יקרים זה בזבוז כי המעבד לא ישתמש בזה .

פורסם

מצד שני אם היא עושה OC, זכרונות 667Mhz יתנו לה את היכולת להישאר על מחלק 2:1 במקום לרדת.

אבל עדיין, אם כסף משחק תפקיד חשוב, ויש הבדל רציני בין זכרונות 533 ל 667, עדיף לקחת 533, ומקסימום לרדת קצת במחלק בזמן OC עדין למעבד, נניח ל 3.33Ghz ומחלק בהתאם.

פורסם

שזה אומר שאים היא קונה את ה805 והיא לא עושה OC אז הזכרונות הזולים של ה533MHZ יספיקו ,

ולהשקיע על יותר יקרים זה בזבוז כי המעבד לא ישתמש בזה .

בדיוק

מצד שני אם היא עושה OC, זכרונות 667Mhz יתנו לה את היכולת להישאר על מחלק 2:1 במקום לרדת.

אבל עדיין, אם כסף משחק תפקיד חשוב, ויש הבדל רציני בין זכרונות 533 ל 667, עדיף לקחת 533, ומקסימום לרדת קצת במחלק בזמן OC עדין למעבד, נניח ל 3.33Ghz ומחלק בהתאם.

צודק, אבל לא אמור להיות הפרש גדול בין 533MHz ל-667MHz

פורסם
  • מחבר

לפי מה שראיתי ההפרש מסתכם בלא יותר ממאה ש"ח.

כמה אוכל להמהיר את המעבד עם הקירור המקורי?

פורסם

הדרך הכי קלה ופשוטה היא המהרה של הBUS ל 166, ואז מתקבל מעבד שעובד על 3.33Ghz בשתי הליבות וזכרונות שעובדים על 667Mhz וכך את מנצלת את מלוא מהירות הזכרונות (בהנחה שאת קונה 667) ומקבלת מעבד מהיר ב25% מהמקורי.

כל מה שצריך לעשות זה להיכנס ל BIOS ולשנות את מהירות הBUS. זהו. פשוט וקל.

זו המהרה שב99% מהמקרים לא מצריכה תוספת מתח או החלפת קירור.

ועדיין, אם את יכולה להשקיע עוד 150 שקלים, המחשב יהיה שקט יותר, ואחרי המהרה העניין קצת יותר חשוב, כי מן הסתם מעבד מהיר יותר = מעבד חם יותר = יותר רעש.

אבל תמיד אפשר לראות כמה הרעש מפריע לך ולהחליט אז, במחיר לא ישתנה ותמיד ניתן להוסיף Freezer7 Pro.

אגב: עדיפים 667 זולים ופשוטים מ533 עם "שם". כל החברות הפשוטות שוות בביצועים בהכללה די קולעת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים