עבור לתוכן

הסבת מחשב נוכחי לHTPC וקניית מחשב חדש. תקציב כולל סביבות ה6000 שקל

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

בימים אלה ימלאו שלוש שנים למחשב הישן שלי שקניתי בעזרת הפורום הנפלא הזה ואני מתחיל לחשוב על קניית מחשב חדש.

מה שחשבתי לעשות זה לקנות מחשב חדש ולהשתמש בחלק מהרכיבים שיש לי כבר עכשיו, מהמחשב הישן. ממה שישאר ושאי אפשר להשתמש, אני רוצה לבנות מחשב HTPC לסלון - אם זה אפשרי. המחשב הנוכחי כרגע עובד לא רע ואפילו מצליח להריץ משחקים בצורה סבירה (בלק אנד וויט 2, BF2, far cry - רצו בצורה סבירה עם הגדרות נמוכות).

המחשב החדש ישמש למשחקים מדי פעם (אני לא גיימר מושבע אבל כשיש לי קצת זמן, אני מעביר אותו במשחקים במחשב), המחשב בסלון יהיה להקלטה וצפייה של תוכניות מהכבלים והשמעת מוזיקה.

המפרט כרגע במחשב הישן הוא:

Abit NF-7 2.0, AMD AXP 2200+ (HTF:BigTyphoon), ATI Redaon 9500 pro [OC@310/344, Silancer V1], 1gb Kingston/Winbond (2x512), MAXTOR 250GB 16MB buffer, WD 120GB 8MB buffer, NEC 3540 DVD-RW , Philips Combo (CDRW/DVD), LG Flatron 1720P, ATP-3. Microsoft Wireless mouse and keyboard

המארז במחשב הזה הוא Enermax FS-710 (שלא תדעו מצרות - שיא הטכנולוגיה של לפני 4 שנים) והספק הוא Enermax 420W (דיי חדש).

ובנוסף יש לי רשת אלחוטית בבית (מיועדת ללפטופ) שאני ארצה לחבר את ה-HTPC אליה (כלומר, חשוב כרטיס רשת אלחוטית).

אני אשמח לשמוע את דעתכם בנושא גם בנושא התקציב ואם זה נראה לכם הגיוני - אם לא, המסגרת לא קשיחה ויכולה להשתנות.

תודה לעוזרים!

פורסם

לדעתי זה פתרון טוב דבר כזה,

הרי כמו שאמרת את רוב החומרה יש לך.

מארז חדש אני לא רואה צורך למחשב השולחני, אבל זה כבר לפי טעמך האישי.

ו6 למחשב היום זה סכום יפה. מסך אתה צריך?

וחוצמזה, אולי כדאי לך להתאפק קצת ולקנות את הקונרו כשיצא.

פורסם
  • מחבר

זה שזה פתרון טוב אני יודע, השאלה היא איזה חלקים למחשב החדש לקנות, איזה חלקים אני צריך בשביל ה-HTPC (מן הסתם מארז, ספק וכרטיס לכידת וידיאו ואולי עוד דברים שאני לא חושב עליהם (אולי התקציב נמוך מדי לפרוייקט?).

מארז חדש חשבתי לקנות בגלל שמה שיש היום קצת רועש מדי לטעמי - אולי מארז אחר יאטום יותר טוב את הרעש. מסך אני לא צריך בכלל.

מתי קונרו יוצא? שווה לחכות לזה?

מוזר לי שאנשים לא הגיבו על זה, אני דווקא זכרתי שבפורום הזה דווקא כן מציעים מפרטים ונותנים רעיונות יצירתיים...

פורסם

מציעים, מציעים. אבל תתחיל עם מה חשבת, ותחכה לשיפורים.

Abit NF-7 2.0,

AMD AXP 2200+ (HTF:BigTyphoon),

ATI Redaon 9500 pro [OC@310/344, Silancer V1],

1gb Kingston/Winbond (2x512),

MAXTOR 250GB 16MB buffer,

WD 120GB 8MB buffer,

NEC 3540 DVD-RW ,

Philips Combo (CDRW/DVD),

LG Flatron 1720P,

ATP-3.

[/left[

פורסם

לסלון אתה רוצה מארז יעודי או שסתם מארז גדול אבל יותר שקט? דרך אגב אפשר לעשות למאווררים של המארז שלך מוד 7 וולט ולהפחית את הרעש שלהם.

לא ברור מה התקציב לכל אחד מהמחשבים.

עריכה:

רעיונות למה צריך בשביל HTPC תוכל לקבל פה

http://hwzone.co.il/specslist/main.php

פורסם
  • מחבר

לסלון אתה רוצה מארז יעודי או שסתם מארז גדול אבל יותר שקט? דרך אגב אפשר לעשות למאווררים של המארז שלך מוד 7 וולט ולהפחית את הרעש שלהם.

לא ברור מה התקציב לכל אחד מהמחשבים.

עריכה:

רעיונות למה צריך בשביל HTPC תוכל לקבל פה

http://hwzone.co.il/specslist/main.php

כנראה שמארז יחודי ושקט ככל האפשר - אני רוצה שהסלון יראה כמו סלון...:)

התקציב הכולל לכל הפרוייקט צריך להיות בסביבות ה-6000 שקל. זה לא נראה לי תקציב נמוך מדי - במיוחד שהרבה מהחלקים של ה-HTPC אני יכול למחזר מהמחשב שיש לי עכשיו ועובדים מעולה - לוח, מעבד, זכרונות, הרדיסקים, צורב. לגבי כרטיס המסך אני מתלבט - הוא אמור להספיק אבל אני ממש לא מבין בזה.

התקציב גמיש בעיקרון - 6000 שקל נראה לי כמו מקום טוב להתחיל בו אבל אם אני אראה שזה לא מתכנס על זה, אני אגדיל את התקציב של הפרוייקט.

פורסם

אני חושב שאם אתה יכול אז ממש שווה לחכות לקונרו

פורסם

אני לא מצליח לערוך את ההודעה ההיא אז הנה אחת חדשה:

לסלון:

Mozart (VC4001SNS) Series Media - with Media Lab 1,329.48 ש"ח

Abit NF-7 2.0,

WD 120GB 8MB buffer,

Hauppauge WinTV-PVR150 PCI TV PVR & Tuner Card 640.00 ¤

LG GSA-4167B 16x Black Bulk DVD-R/RW+-R/RW 230.00

ספק עוד 400 ש"ח ~

סה"כ לHTPC 2600

מה שמשאיר לך 3400 ל:

מעבד+קירור-לוח-זכרונות

ומארז חדש אם בא לך.

פורסם
  • מחבר

השאלה היא כמה זמן עד שהקונרו יצא? חוצמזה, אלו לא יהיו מחירים בשמיים כמו שמקובל בעולם החומרה?

אם זה יקח הרבה זמן, אני אפנה את הכסף הזה לקניית טלווזית LCD או פלזמה לסלון ואדחה את ה-HTPC בכמה חודשים.

אני לא מצליח לערוך את ההודעה ההיא אז הנה אחת חדשה:

לסלון:

Mozart (VC4001SNS) Series Media - with Media Lab 1,329.48 ש"ח

Abit NF-7 2.0,

WD 120GB 8MB buffer,

Hauppauge WinTV-PVR150 PCI TV PVR & Tuner Card 640.00 ¤

LG GSA-4167B 16x Black Bulk DVD-R/RW+-R/RW 230.00

ספק עוד 400 ש"ח ~

סה"כ לHTPC 2600

לפי דעתי את כל ההסבה ל-HTPC אפשר לסגור ב1500 שקל בערך - מארז וספק (סביבות ה-1000) וכרטיס טלווזיה (סביבות ה-500) אם אני מבין נכון.

אם אתם אומרים שממש משתלם לחכות בשביל לקנות מחשב ראשי (קצת משחקים והרבה אינטרנט), אני אחכה עם הפרוייקט - שום דבר לא בוער לי. גם ככה המחשב הרגיל עובד סביר והקרנה של קבצים אני עושה מהלפטופ בנתיים...

פורסם

מבחינת ממקנה מהלפטופ, אתה מעביר את הסרטים, או שאתה מריץ אותם ישר דרך הרשת?

ניסיתי לעשות דבר דומה אצלי, אבל זה נתקע ומקרטע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים