עבור לתוכן

הקוורטט החליט להעביר כספים לרשות הפלסטינית

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אתה מדבר על הדוגמה השניה של משאית התופת.

מה לגבי הבתים בציר פילדלפי? שם לא היו שוטרים חמושים, אלא אזרחים לא חמושים.

• תגובות 109
  • צפיות 7.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

אני לא מכיר את המקרה, תוכל להביא איזה לינק לכתבה?

פורסם
  • מחבר

עכשיו אתה רוצה שאני אמצא לך קישור? זה היה לפני יותר משנה. :kopfpatsch:

מישהו יכול לאשרר את דבריי, כי oba3k לא מאמין לי. ::)

פורסם

דרך אגב, לא מזמן הפלסטינים מנעו ממשאית תופת לפוצץ מעבר גבול.

כאן כבר עיוותת עובדה אחת, מה מבטיח לי שאתה לא מעוות עוד עובדות?

פורסם

מסקנה: צריך לגרום לפלסטינאים לעצור מחבלים, לדוגמא ע"י מתן פרסים כספיים לכול מיש שמסגיר ועוצר מחבל, וכדי לתת עוד מוטיבציה, צריך להפחית למינימום את הסיוע (ולא משנה איזה) לרשות. אם הם רוצים את העזרה של ישראל, שירוויחו את זה, או לפחות לא יתנגדו.

מה גורם לך לחשוב שזה לא קיים ???

מאיפה אתה חושב שלשב"כ יש את המידע שלו, מהאויר? למה אתה חושב שיש פלסטינים שקוראים להם משת"פים?

פורסם

גם אני ניסיתי לחפש מידע בנושא ולא כ"כ מצאתי

אם כי אני נוטה להאמין (בורג קצת :screwy: אבל לא שקרן)

איפה איסתרא כשצריך אותו?

פורסם

מה גורם לך לחשוב שזה לא קיים ???

מאיפה אתה חושב שלשב"כ יש את המידע שלו, מהאויר? למה אתה חושב שיש פלסטינים שקוראים להם משת"פים?

כנראה שזה לא מספיק...

ומשת"פים בד"כ רק מעבירים מידע על תנועת מחבלים וכו... לא עוצרים אותם בפועל...

פורסם

משת"פ לא יכול לעצור מחבל, נו תעשה טובה...

הוא מעביר מידע לשב"כ, השב"כ יכול לעשות עם המידע הזה מה שהוא רוצה.

אתה אומר שלא מספיק, בלי אפילו לדעת מה היקף התופעה.

פורסם

אני יודע שיש הרבה משת"פים, שמעבירים לשב"כ מידע בסיגנון של "מוחמוד צריך להסתפר בימים הקרובים..." או "מוחמוד נמצא בבית X".

אני מדבר על לעצור מחבלים בדר לפיגוע. למנוע את הפגנות החמושים ואת התהלוכות האנטי ישראליות. לצאת נגד המחבלים בגלוי. לעשות משהו!

משת"פים זה נחמד, אבל לא מספיק, וההוכחה לזה זה ירי הקסאמים...

פורסם
  • מחבר

כאן כבר עיוותת עובדה אחת, מה מבטיח לי שאתה לא מעוות עוד עובדות?

מה לא נכון במה שאמרתי? זה שכתבתי פלסטינים ולא "שוטרים" פלסטינים?

גם אני ניסיתי לחפש מידע בנושא ולא כ"כ מצאתי

אם כי אני נוטה להאמין (בורג קצת :screwy: אבל לא שקרן)

איפה איסתרא כשצריך אותו?

תודה! בשל הבעת האמון, ערכתי חיפוש מהיר בגוגל, וזה מה שמצאתי:

Rafah

הפגיעה באוכלוסיה המקומית

8. ארגוני הטרור הפלסטיניים, בעידודם של מנגנוני הביטחון הפלסטיניים, מנצלים את המצוקה הכלכלית הקשה של האוכלוסיה בגבול ישראל מצרים ומפעילים עליה לחצים לבצע הברחות אמצעי לחימה לביצוע פיגועים בשטח ישראל. ההברחות הללו מסכנות את האוכלוסיה, חושפות אותה לפגיעות צה"ל ופוגעות קשה באורח חייה.

9. בשלביו הראשונים של העימות ראתה האוכלוסיה המקומית יתרונות ב"תעשיית המנהרות". מיקום בתים בקרבת הגדר החוצצת בין הרצועה למצרים היווה יתרון אשר בראיית תושבים מקומיים אותו ניתן לנצל לפיתוח ערוצי הברחה לצורכי פרנסה. ראוי לציין, כי כאשר הפיתוי הכספי היה גבוה, נוצלה הקרבה לצורכי הברחת אמצעי לחימה מתוך ידיעה כי גם אם בתים יהרסו ע"י צה"ל יזכו בעליהם לבית חלופי באזור שקט בשכונת תל סלטן הסמוכה, במימון "הרשות הפלסטינית", או בסיוע ארגוני הטרור.

10. אולם ככל שגבר סבלה של האוכלוסייה, בשל העמקת האנרכיה במקום ופעולות המנע של צה"ל, התרבו בקרבה גילויי המחאה במופגן ובאופן תקיף. כך למשל: -

א. ב-15 באוקטובר 2003, ערכו תושבי שכונת "בראזיל" הסמוכה לגבול המצרי הפגנה מול מפקדות המשטרה הפלסטינית ו"הביטחון המסכל" ברפיח. המפגינים דרשו לאטום את המנהרות, מסרו שמות של ארבעה בעלי מנהרות ותבעו לפעול נגדם. במקביל צרו התושבים על הבניין בו שהה עבד אלרחמן חמד, שר השיכון והעבודות הציבורית, שהגיע לרפיח באותו יום על מנת לאמוד נזקי פעילות צה"ל ולבחון את היקף הסיוע לאוכלוסיה.

ב. "חטיפת" רמזי ח'ורי, יו"ר לשכתו של יאסר ערפאת ומושל עזה מחמד אלקדוה, ע"י חמושים, בעידוד עשרות תושבים זועמים שבתיהם נפגעו בפעילות צה"ל ברפיח. השניים נלקחו ב-29 בדצמבר 2003 ע"י התושבים שמחו על "רשלנות וחוסר תשומת לב" כלפי מצבם, ל"סיור" בן מספר שעות באזורים שבהם פעל צה"ל. זאת על מנת להעביר בדרך זו מחאה לערפאת על אוזלת היד שמפגינה ה"רשות" בשיקום ובבניה של בתי התושבים שנהרסו.

ג. התעמתות עם המבריחים: בעקבות פעולות צה"ל (23 בדצמבר 2003) לחשיפת מנהרות ברפיח הציתו תושבים, שבתיהם ניזוקו, את הבית ממנו יצאה אחת המנהרות. האירוע הצטרף לשורה של מקרים שבהם התעמתו תושבים עם גורמי טרור ברצועה על מנת להרחיקם מאזורי מגוריהם מחשש שפעילות הטרור תוביל לכניסת צה"ל. כמו כן הקימו תושבים וחמושים ברפיח "מאהל מחאה" נגד אדישות ה"רשות" כלפי התושבים שניזוקו (29 בדצמבר 2003). אוהלי מחאה נוספים הוקמו סמוך למבני ציבור מרכזיים.

פורסם

OK לקחתי לצומת ליבי.

פורסם

אני יודע שיש הרבה משת"פים, שמעבירים לשב"כ מידע בסיגנון של "מוחמוד צריך להסתפר בימים הקרובים..." או "מוחמוד נמצא בבית X".

אני מדבר על לעצור מחבלים בדר לפיגוע. למנוע את הפגנות החמושים ואת התהלוכות האנטי ישראליות. לצאת נגד המחבלים בגלוי. לעשות משהו!

משת"פים זה נחמד, אבל לא מספיק, וההוכחה לזה זה ירי הקסאמים...

תגיד לי משהו, עוד פעם, איך לעזאזל אתה רוצה שאזרח (אמנם משת"פ אבל אזרח) יעצור מחבל חמוש, מה זה "לעצור".

למעשה, כל מה שהם צריכים לעשות זה להעביר את המידע לשב"כ, הוא כבר יעשה מהמידע הזה אוכל ומעטמים.

פורסם

אם אתה שם bounty של 10,000$ על ראש של כל מיני מחבלים/בכירים, אתה תיראה יפה מאוד מה ההמון הפלסטיני יודע לעשות

פורסם

כמו שהוא עשה ברמאללה ב-12 באוקטובר 2000...

Ramallah-lynch01.jpg

אגב,

תגובת ממשלת ברק ללינץ' הייתה רפה. הפלסטינים הוזהרו להתרחק מבניין המשטרה ומסוקי צה"ל הפציצו את הבניין הריק ומבנים ריקים נוספים של הרשות הפלסטינית.

ראאד מחמוד ג'מאל שייח', השוטר שרצח במו ידיו את ואדים נורזיץ':

"אני בטוח שאחרי שהכיבוש בעזה ייגמר ישחררו אותנו. אני בטוח."

http://www.bambili.com/b_gallery/view_pic_id.asp?pic_id=38414&my_lang=2

פורסם

תגיד לי משהו, עוד פעם, איך לעזאזל אתה רוצה שאזרח (אמנם משת"פ אבל אזרח) יעצור מחבל חמוש, מה זה "לעצור".

למעשה, כל מה שהם צריכים לעשות זה להעביר את המידע לשב"כ, הוא כבר יעשה מהמידע הזה אוכל ומעטמים.

שיגרש אותו. שימנע ממנו לעשות את הפיגוע. אני רוצה לראות מה יקרה עם מחבל יהרוג "אזרח" אחד שמנע ממנו לעשות פיגוע...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים