עבור לתוכן

מחפש שילוש עד ל 3500 ש"ח

Featured Replies

פורסם

יש סיבה מסוימת שאינטל, עם כוח ייצור גדול עשרות מונים מאשר זה של AMD, לא תוכל להשיק מעבד מיידית ו-AMD לעומת זאת כן?

זה לא קשור לכוח ייצור, עד שהמעבד לא מוכן לייצור המוני לכמות פסי הייצור אין משמעות. אני מניח שריבוי מפעלים יכול לעזור

לזרז את התהליך אבל אין קסמים.

לא הבנתי מה הקשר בין ההשקה של אינטל לזו של AMD.

אפשר לפתח דיון על הענין ועל סיבות כאלו ואחרות אבל אין צורך בכך, אתה יודע מנסיונך שלפעמים מכריזים על מעבד (מרכזי או

גראפי), משיקים אותו אבל הוא פשוט לא מגיע לשוק בכל טווחי המחיר ובכמות מספקת, אגב בידיעה האחרונה בענין מצוין בפרוש

שקודם יצאו המעבדים היקרים ביותר.

אינטל פועלת על כדור הארץ וגם היא כפופה לחוקי הטבע, אני לא יודע איך תראה ההשקה אבל עד שלא יהיו סימנים בשטח לכאן

או לכאן צריך להיזהר מאמירות פסקניות.

פורסם

הטענה שלי היא פשוטה

יש ESים פועלים בכל העולם, אפילו ב-eBay

לדעתי המניעה האחרונה מהשקה של קונרו אפילו מחר זה לוחות אם וביוסים בלי באגים, כמו שמי שראה את המידע לאחרונה יודע שה-965 עם באגים עדיין. האינטל 975X דיי מגביל באוברקלוק. ועדיין מדובר בלוחות שהם בעצמם לרוב ESים.

מבחינת המעבד אין באגים וכו'

אין סיבה שלאינטל לא יהיה יותר קל להשיק.

אחרי הכל מדובר בשני המקרים על פלטפורמות חדשות לחלוטין

כולם תלויים בכולם, אינטל ביצרניות לוחות אם, היצרניות באינטל, כנ"ל לגבי AMD

פורסם

נחיה ונראה, אם ברגע ההשקה כל קו המוצרים יהיה זמין בשוק במחירים הרשמיים אז התחושה שלך תוכח כנכונה. אני אזכיר לך שאינטל היא זו שמפתחת ומייצרת גם את מעבדי המערכת ואפילו ממש את לוחות האם ואין בהם שום דבר מהפכני ביחס ליונה.

אני לא מבין מה כל כך קשה לקבל בכך שייצור מעבדים הוא ענין מהמורכבים ביותר שיש ולא פשוט גם לחברות ענק לייצר מעבדים מהיום למחר, תראה איך AMD נמרחה עם ה 65 ננו מטר שלה, תראה כמה זמן לקח לאינטל לייצר חלופה לפנטיום 4.

פורסם

הם טוענים ל-80% שינויים במיקרו ארכיטקטורה.

גם אני וגם אתה לא יודעים עד כמה זה באמת נכון, אבל אפילו חצי מזה, 40% שינויים זה דיי הרבה

וה-975X של אינטל כבר תומך בקונרו (ה-PCB לא, אבל זה כבר תלוי ביצרניות לוחות האם)

נשאר להם לייצר 965 ו-946

לאינטל לא הייתה בעיה מיוחדת לעבור מ-P4 ל-Pentium M כבר מזמן

ראה ערך Asus CT-479, דותנים הביסו פנטיום 4 בקלות יחסית.

לא דרש יותר מדי, אבל אינטל, וסיבותיה איתה לצער כולנו, בחרה להמשיך עם הפנטיום 4.

אבל שוב כמו שאמרתי, לא מדובר כאן על איזשהו תהליך ייצור פיזיקלי חדש שלא התנסו איתו.

יש כבר ESים, ואם לשפוט לפי הבנצ'ים שצצים חדשות לבקרים יש דיי הרבה ESים מסתובבים. ככה שהבעיה היא לא בייצור של המעבד עצמו

פורסם

לגבי ה 80% שינויים אתה מתייחס למעבד או למעבדי המערכת? לא הבנתי.

אני חושב שאתה מעט מזלזל או לא מודע לקשיים הכרוכים בייצור מעבדים (כך אני מתרשם), נוסף על כך, ה conroe שונה מבחינת עיצוב מקודמיו (אני לא מתיכוון לפנטוים 4 אלא ליונה), הוא אמור לפעול במהירויות שעון הרבה יותר גבוהות ממה שליבות מתפיסת העיצוב עליה הוא מבוסס פעלו, יש לו כמות זכרון מטמון חסרת תקדים, הוא הראשון לתמוך ב 64 ביט למעבדים מתפיסת הפיתוח שלו, זאת רשימת תיקים פליליים לא קצרה ולא קלה.

מעבר ליכולת לייצר מעבדים שעובדים היצרן צריך לייצר מעבדים ברמת תנובה טובה מספיק כדי שייצור המעבדים יהיה ריווחי, ייצור מעבדים בחזית הטכנולוגיה המצויה כיום זה סיפור מאוד מורכב והוא קשה גם לאינטל.

לכן, עד שאין סימנים ברורים שהמעבד זמין בשוק צריך לדבר על תאריכים ומחירים בזהירות.

פורסם

לגבי ה 80% שינויים אתה מתייחס למעבד או למעבדי המערכת? לא הבנתי.

במעבדים עצמם...

פורסם

ואתה מתעלם מהעובדה שיש כבר ESים בחוץ מסתובבים

זה לא כמו ה-65 ננו של AMD שזה חדש וזר, שאין לך שום מעבד עובד

פורסם

ואתה מתעלם מהעובדה שיש כבר ESים בחוץ מסתובבים

זה לא כמו ה-65 ננו של AMD שזה חדש וזר, שאין לך שום מעבד עובד

יש מרחק רב מאוד בין דוגמאות הנדסיות לייצור המוני של כל טווח המוצרים. בשלב כזה חייבים להיות דוגמאות הנדסיות, לא יכול להיות אחרת.

לגבי ה 65 ננו מטר של AMD (תחילת 2007), גם כאן צריך לנקוט בזהירות, אותו דבר. להבדיל, ה AM2 כבר די ברור שהוא יהיה זמין בכל

טווח המוצרים מייד ביום ההשקה, אגב, ההשקה הוקדמה מיום 6 חודש 6, ליום 23 של חודש 5 - דוגמא לשינוי ברגע האחרון, במקרה

הזה לטובה.

אני בסך הכל אומר שכאשר מבטיחים למישהו שעוד חודשיים הוא יוכל לקנות כפול ליבה חדש של אינטל במחיר עממי (אזור ה 200$) - להיות מודע לכך שאין וודאות שזה אכן יהיה המצב. במיוחד כאשר ידוע שאינטל היתכוונה להשיק מאוחר יותר והקדימה עקב הלחץ הגדול להציע חלופה לפנטיום 4, נשיא ומנכ"ל אינטל פול אוטלני דיבר על כך: "נעשה כל מה שאפשרי כדי להקדים את ההשקה", בנוסף הידיעות בענין מדברות בפרוש על כך שהמעבדים הראשונים שיצאו יהיו מהטווח העליון:

Core 2 Extreme will actually become the first Conroe processor to launch, followed immediately by Core 2 Duo E6700 -- as outlined by Intel's most recent desktop roadmap.

http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=2170

פורסם

כמעט תמיד ה-Top-End יוצא ראשון. מעטים וספורים המקרים שזה לא ככה

איפה הביסוס לכך שמעבדי AM2 יהיו בזמינות מיידית בכל העולם?

ושוב, אם אתה יודע לייצר ES, אתה יודע לייצר מעבד מסחרי.

פורסם

הרי לך השקת מעבדי ה AM2, החל מסמפרון 2800 וכלה באתלון FX-62.

ביסוס לגבי זמינות מיידית ומלאה של מעבדי AM2:

http://froogle.google.com/froogle?hl=en&btnG=Search+Froogle&q=amd+am2&lmode=online&scoring=p

מקובל עליך?

אין שום קשר בין ES לבין יכולת (אולי יותר נכון לומר כדאיות) ייצור המונית עלפני מלוא טווח המחירים. עד שהתנובה לא מגיעה לרמה מסוימת לא מתחילים בייצור המוני, זאת אחת הסיבות לכך שקודם כל מוציאים מעבדים מהטווח העליון.

פורסם

חוץ מזה שהם מופיעים באתרים יש לך משהו יותר קונקרטי?

כאילו הזמנה מראש זה דבר נחמד, אבל זה לא אומר כלום על זמינות

אם לא הייתה כדאיות בייצור המוני המעבד הזה לא היה מגיע ל-ES בכלל.

כל מה שתגיד יכול להיות נכון

אבל בסופו של יום אינטל היא חברה שצריכה להרוויח כסף, יש לה משקיעים ובעלי מניות שרוצים כסף, אותם לא מעניין X או Y.

פורסם

ולמען האמת, אני לא אתפלא אם הם כבר מייצרים ו/או מחזיקים בסטוקים של קונרואים,וכל הבעיה שלהם זה לוחות האם.

פורסם

חוץ מזה שהם מופיעים באתרים יש לך משהו יותר קונקרטי?

כאילו הזמנה מראש זה דבר נחמד, אבל זה לא אומר כלום על זמינות

אם לא הייתה כדאיות בייצור המוני המעבד הזה לא היה מגיע ל-ES בכלל.

כל מה שתגיד יכול להיות נכון

אבל בסופו של יום אינטל היא חברה שצריכה להרוויח כסף, יש לה משקיעים ובעלי מניות שרוצים כסף, אותם לא מעניין X או Y.

פירסום המוצר בכל כך הרבה חנויות זמן רב לפני ההשקה עם תאריך זמינות בדיוק ליום ההשקה זה סימן טוב מאוד אבל נחכה ונראה, אני די בטוח שתהיה זמינות מיידית ומלאה.

שוב, אין קשר בין ES לאיכות התנובה, "אינטל צריכה להרוויח" - זה בדיוק מה שאני אומר, לכן עד שהתנובה לא מגיעה לרמה מסוימת לא מוכרים מעבדים לטווח הנמוך בינוני אלא מתחילים מהטווח העליון.

ולמען האמת, אני לא אתפלא אם הם כבר מייצרים ו/או מחזיקים בסטוקים של קונרואים,וכל הבעיה שלהם זה לוחות האם.

על מה זה מבוסס? זה יכול להיות נכון אבל יש איזושהי סיבה לחשוב כך? אינטל מייצרת גם את מעבדי המערכת וגם ממש את הלוחות (וישנם גם יצרנים אחרים), אם יהיה עיכוב או השקת נייר זה יהיה בגלל המעבדים עצמם אם כי הכל יכול להיות כולל האפשרות שתהיה השקה אמיתית, יכול להיות שאינטל פשוט רוצה להנות מעמלה ולמכור קודם את המעבדים החדשים במחירים גבוהים ורק לאחר מכן למכור אותם לשוק הבינוני נמוך - זה מה שאני הייתי עושה. עד ש AMD לא תוציא את מעבדי ה 65 ננו מטר שלה המגרש הוא של אינטל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים