עבור לתוכן

אלה על מעבד יונה ועוד כמה

Featured Replies

פורסם

יונה הוא מעבד רק למחשבים נידים עם לא הוא שווה יותר מקורנו(CORE 2 לא זוכר תשם בדיוק)

ואיזה מעבדים חדשים וחזקחם אולכים לצאת?

תודה.

פורסם

נתחיל מכמה שגיאות כתיב:

יונה הוא מעבד רק למחשבים נידים אם לא הוא שווה יותר מקונרו(CORE 2 לא זוכר את השם בדיוק)

ואיזה מעבדים חדשים וחזקים הולכים לצאת?

תודה.

זה כבר מתחיל לעצבן, ותתחילו לפסק.

עכשיו, לעיניין השאלה,

היונה מעבד לניידים והקונרו מעבד לנייחים שאמור להיות יותר חזק (לא יודע אם הוא יותר שווה ממנו אבל הוא יותר חזק ממנו), וזה אמור להתבטא לנפח זיכרון מטמון (קאש) גבוה יותר ובקלוקים גבוהים יותר.

לגבי מעבדים חזקים וחדשים - בעיקר הקונרו, שAM2 - התושבת החדשה של AMD, לא צפויה לתת ביצועים חזקים במיוחד.

פורסם
  • מחבר

נתחיל מכמה שגיאות כתיב:זה כבר מתחיל לעצבן, ותתחילו לפסק.

עכשיו, לעיניין השאלה,

היונה מעבד לניידים והקונרו מעבד לנייחים שאמור להיות יותר חזק (לא יודע אם הוא יותר שווה ממנו אבל הוא יותר חזק ממנו), וזה אמור להתבטא לנפח זיכרון מטמון (קאש) גבוה יותר ובקלוקים גבוהים יותר.

לגבי מעבדים חזקים וחדשים - בעיקר הקונרו, שAM2 - התושבת החדשה של AMD, לא צפויה לתת ביצועים חזקים במיוחד.

לא הבנתי "וזה אמור להתבטא לנפח זיכרון מטמון " כאילו כמה שיותר זיכרון יותר מהיר?(סילחה על השגיאות כתיב אני כותב מהר לא שם לב)

פורסם

בסדר, מותר שיהיו שגיאות כתיב, ומותר גם לפסק את המשפטים (בבקשה, שים פסיקים ונקודות - אני לא מבין כלום. רצוי לעבור על ההודעה לפני ששולחים אותה).

קודם כל, התכוונתי לכתוב "בנפח" ולא "לנפח" (רואה - גם לי יש שגיאות =]), ושנית - זה מאוד תלוי בארכיטקטורה - יש ארכיטקטורות שיודעות להשתמש בהרבה קאש ולנצל אותו להפקת ביצועים, כמו בקונרו ובפנטיום 4, ויש ארכיטקטורות שלא - כמו בAMD, ששם תוספת קאש כמעט ולא משפיעה.

פורסם
  • מחבר

וקאש זה זיכרון?

פורסם

קאש של המעבד זה זכרון קטן יחסית (היום כבר לא כלכך), בסביבות ה 2 מגה, ומהיר משמעותית מהזכרון הראשי של המחשב.

פורסם
  • מחבר

הא הבנתי תודה לכולם.

פורסם

קאש של המעבד זה זכרון קטן יחסית (היום כבר לא כלכך), בסביבות ה 2 מגה, ומהיר משמעותית מהזכרון הראשי של המחשב.

אכן מהיר יותר?

זכור לי שקראתי שהוא באותה מהירות אך בגלל הקרבה שלו למעבד (הוא בתוכו!) אז הפעילות מתבצעת מהר יותר.

פורסם

אם אני זוכר נכון, באותה מהירות = במהירות המעבד (2-3GHZ לעומת 400MHZ) לפחות לגבי ה L1, ה L2 הוא פחות מזה (אך עדיין מהיר). הוא גם החלק הכי יקר בייצור המעבד (או לפחות פעם היה).

פורסם

אם אני זוכר נכון, באותה מהירות = במהירות המעבד (2-3GHZ לעומת 400MHZ) לפחות לגבי ה L1, ה L2 הוא פחות מזה (אך עדיין מהיר). הוא גם החלק הכי יקר בייצור המעבד (או לפחות פעם היה).

התדר של ה-L1 וה-L2 הוא כתדר המעבד.

ההבדל ביניהם מתבטא בתזמונים שבהם הם עובדים, אבל שתיהם עובדים בתדר המעבד.

פורסם

בתמונת מסך של MEMTEST, אפשר למשל לראות את קצבי העבודה של של ה L1/2 CACHE (למעלה בצד שמאל), למשל:

amd64-big.gif

ניתן לראות פה ב AMD64, כי ה L1 CACHE מספק 17 גיגה לשניה של תעבורת נתונים (ודי קטן), ה L2 CACHE מספק מהירות של 3.8 גיגה לשניה (והרבה יותר גדול), לעומת הזכרון הרגיל במחשב שנותן 1.1 גיגה לשניה (קצת מוזר, אמור להיות 3.3 גיגה, לא?), אבל בכל מקרה, אפשר לקבל קצת מושג מזה לגבי סדרי הגודל (גם לא בטוח עד כמה מדויק הדייוח הזה אם בכלל)...

פורסם

הזיכרון קאש הוא מסוג SRAM שזה אומר שהוא בעל מהירות תגובה של 8-10 NS בעוד שבזכרונות של DRAM שהם

"הזכרונות" הם במהירות של 60 NS , מצד שני ה SRAM הרבה יותר גדולים פיזית .

L1 - מחולק בד"כ לDATA ול "פקודות" שזה ה SSE , MMX וכו'

L2 - זה DATA .

ויש גם L3 שזה בד"כ במעבדים לשרתים XEON , OPTERON . שזה זכרות לDATA

פורסם

לא בדיוק נכון, אם כבר, נכון שיש הפרדה בין CACHE לנתונים (מידע רגיל בזכרון), ולפקודות (שזה פקודות תוכנה באסמבלי של X86, לא רק MMX/SSE), אך לפי עקרון ההכלה של זכרון מתמון רב-שכבתי (כמו שיש במעבדים הבייתים), L2 מכיל את כל מה שיש בכל סוגי ה L1 (והזכרון הראשי מן הסתם מכיל את כל מה שיש ב L2), כך שיש גם פקודות ב L2 (אם כי שם ההתייחסות הוא זהה).

אפשר לראות פה יפה, איך הזכרון מטמון מחולק ב AMD64:

http://en.wikipedia.org/wiki/CPU_cache#Example:_the_K8

פורסם

כתבתי אחריי SSE MMX וכו'

פורסם

לא בדיוק נכון, אם כבר, נכון שיש הפרדה בין CACHE לנתונים (מידע רגיל בזכרון), ולפקודות (שזה פקודות תוכנה באסמבלי של X86, לא רק MMX/SSE), אך לפי עקרון ההכלה של זכרון מתמון רב-שכבתי (כמו שיש במעבדים הבייתים), L2 מכיל את כל מה שיש בכל סוגי ה L1 (והזכרון הראשי מן הסתם מכיל את כל מה שיש ב L2), כך שיש גם פקודות ב L2 (אם כי שם ההתייחסות הוא זהה).

אפשר לראות פה יפה, איך הזכרון מטמון מחולק ב AMD64:

http://en.wikipedia.org/wiki/CPU_cache#Example:_the_K8

זה נכון לגבי אינטל, שם ה-L2 באמת תמיד יכיל את ה-L1, אבל אצל AMD יכול לקרות מצב שמידע יימצא ב-L1 אבל לא ב-L2

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים