עבור לתוכן

קנייה ממוקדת בחנות אחת או בכמה שונות

Featured Replies

פורסם

מעניין אותי לדעת ממכם משהו:

האם עדיף לקנות חלקי מחשב מכמה חנויות שונות כאשר המיקוד הוא בכך שכל אחת מוכרת את החלק במחיר הכי זול.

או לקנות במרוכז בחנות אחת ואז פחות להסתבך מבחינת אחריות על המחשב

פורסם

אם אתה ילדון שיש לו זמן לרדוף אחרי כמה חנויות במקרה של בעיה בשביל לחסוך 2 שקל, אז..

פורסם

תלוי בהפרש המחירים.

אם בחלוקה על פני 2 חנויות תוכל לחסוך מעל 300 שקל למחשב שלם,

לדעתי שווה את המאמץ.

לעיתים ניתן לראות מחירים זולים על סוג מוצר אחד,

כגון הכרטיסי מסך שזולים אצל פלונטר,

ואז שווה להזמין מוצר בודד מחנות אחרת.

בקיצור, תן מצב יותר ספציפי ויהיה יותר קל לשקול את הנושא.

פורסם

גם אם מדובר במוצר בודד לדעתי זה לא מומלץ.

אם אתה רוצה לקנות בחנות ספציפית שאתה בעל ניסיון טוב איתה, והמחירים בה סבירים למעט מוצר בודד, פשוט תיגש אליהם ותבקש שישוו מחיר למוצר הספציפי. זה מה שעשיתי השבוע עבור חבר.

מקרה של חבר אחר - קנה רק את הזכרונות בחנות אחרת - משהו נדפק - הוא התרוצץ בין 2 חנויות כשאחת אמרה שזה הזכרונות מהחנות השניה, והשניה אמרה שזה הלוח מהחנות הקודמת*.

לא, אני לא ממליץ על זה. בעיקר בגלל תודעת שירות נמוכה וגלגול אשמה שמאוד נפוצים בארץ.

אבל כל זה ממש לא שייך לפורום מפרטים, אלא לפורום הכללי.

אם אתה רוצה מחשב, תן תקציב, ונגיד לך מה ואיפה לקנות.

*הבעיה הייתה קצת יותר מורכבת בסופו של דבר, ועדיין לא נפתרה.

פורסם

גם אם מדובר במוצר בודד לדעתי זה לא מומלץ.

מקרה של חבר אחר - קנה רק את הזכרונות בחנות אחרת - משהו נדפק - הוא התרוצץ בין 2 חנויות כשאחת אמרה שזה הזכורנות מהחנות השניה, והשניה אמרה שזה הלוח מהחנות הקודמת. לא, אני לא ממליץ על זה. בעיקר בגלל תודעת שירות נמוכה וגלגול אשמה שמאוד נפוצים בארץ.

לא הבנתי מה הקשר להטלת האשמות אחי , אחריות זו אחריות אתה לא משלם על מוצר בחנות אחת ועושה אחריות בשניה - אם תסביר יותר

זה יעזור.

אני בטוח הייתי מפצל את זה לכמה חנויות בהנחה שיש רכיבים זולים יותר בחנות אחרת אם תגיד להם " היי , שם יותר זול" הם לא יהססו להגיד לך

"היי , לך תקנה שם " ההנחות וההתמקחויות עוזרות רק אם המזומן נמצא אצלך בצד ותאמין לי Been There done that

אם אתה פריק של חומרה כמוני ( אתה חבר בפורום הזה לא? ) , לא יהיה אכפת לך לקבל מחשב בחלקים ולהתפנק על ההרכבה שלו

לדעתי זה פשוט כיף ;D

שורה תחתונה - מומלץ רק אם לא אכפת לך לחלק את תשומת הלב לכמה חנויות , יש לך סבלנות מברזל , ואתה יודע להרכיב מחשב לבד

אף על פי שאפשר לשלם על הרכבה ( אבל מה הכיף פה 8) ).

פורסם

המחשב שלי מורכב משלושה חנויות... פשוט בגלל כסף למעשה. (כ 400 שקל חיסכון וגם הרגשה טובה שקניתי בדיוק מה שריציתי)

יש דברים שאין בכל חנות, יש חנויות שיש להם מוצר שמתאים לי בול במחיר נהדר... לא רציתי להתפשר על פחות אז קניתי מכמה חנויות.

אבל מה שלא מבין בתחום החומרה (צריך שירכיבו לו את המחשב) עדיף לו שלא לעשות את זה.

וכמו ש AmiLo אמר, יש כאן הנאה מסויימת בדבר שבונים מחשב בחלקים.

פורסם

יכול להיות ששילמתי 200-300 שקל יותר על המחשב שלי, אבל אני יודע שאם קורה משהו יש למי לפנות ועל זה הייתי גם משלם יותר.

בסה"כ לקנות מכמה חנויות נשמע באלאגן גדול ולך חפש אח"כ תחנות שתתן לך תאחריות על החלק ולא תגיד שזה חלק אחר בכלל...

לדעתי אם לפצל אז רק ציוד הקפי.

פורסם

בהחלט רביד , עוד סיבה מצוינת - מלאי , לא תמיד יש את מה שאתה רוצה בחנות אחת אז פשוט תלך לשנייה לקבל אותו חלק

"על איכות לא מתפשרים בשביל זה יש חברים"

פורסם

אחריות זאת אחריות. צודק.

רק שאם אפשר להפיל את האחריות על מישהו אחר, לאף אחד לא אכפת עם הלקוח מתרוצץ קצת.

האחריות היא פר רכיב. והתשובה שתקבל היא "הרכיב שקנית אצלנו תקין, הרכיב שקנית אצלהם תקול".

אלא אם כן מדובר ברכיב שאין להשיגו בשום מקום ואין לו תחליף - כמו הסמפרון 939 בנעה למשל - אני מתנגד לזה נחרצות.

אם מדובר על קניית מחשב שלם, תתפלא כמה חנויות יהיו מוכנות להתגמש על מחיר של רכיב בודד. לי הורידו השבוע בלוג'יק 320 שקלים על כרטיס מסך, 15% משוויו, כי הוא נמכר במחיר נמוך יותר בחנויות אחרות.

פורסם

כן, אבל כשאתה הולך לחנויות שיש להם לרוב דברים מאוד מסוימים במלאי.. צפה לבעיות.

פורסם

כן, אבל כשאתה הולך לחנויות שיש להם לרוב דברים מאוד מסוימים במלאי.. צפה לבעיות.

גם אם יש מוצר ביבוא מאוד ספציפי - תמיד יש לו אלטרנטיבה. כמו המוצרים של אלבטרון בלוג'יק (הלוח שלהם עם NFORCE 430 עם DVI ON BOARD, שיש את האלטרנטיבה שלו שהיא הרבה יותר נפוצה - A8N-VM CSM), תמיד יש מוצרים מקבילים של יצרנים שונים.

הרי את אותם מעבדים יש לכולם, את אותם צ'יפסטים יש לכולם, אפשר להרכיב בעקרון את אותה מערכת מייצרנים שונים.

פורסם
  • מחבר

לפי מה שאני מבין מפה, נראה לי שהכי כדאי זה לרכוש מעבד + זיכרון + לוח אם בחנות אחת

הארד דיסק, כרטיס מסך, ספק, מאווררים ומארז אני מניח שאפשר לקנות איפה שהכי זול

פורסם

אז אולי יש לך בעיות בהסקת מסקנות.

פורסם
  • מחבר

למה? הרי רכיבי הליבה של המחשב הם המעבד, השיכרון והלוח

נכון שכל השאר יכולים לעשות עוד בעיות אבל יותר נוח למצוע בעיות אצלהם וככה להוריד את המחיר

פורסם

אז אולי יש לך בעיות בהסקת מסקנות.

כנראה.

אני הייתי מוסיף כ. מסך לרשימת רכיבי הליבה. וגם ספק. אם הספק דופק לך את המערכת, שיהיה לך את מי להאשים.

מארז, דיסק קשיח, צורב, בדרך כלל פחות בעייתיים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים