עבור לתוכן

מערכת הבריאות בישראל היא מהטובות בעולם

Featured Replies

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3245031,00.html

בריאות בישראל: מי אמר שרע כאן?

חשבתם שהתור לרופא ארוך מדי, שאין מספיק חיסונים, שביטוח הבריאות יקר מדי ושתוחלת החיים כאן קצרה? קבלו תיקון: בהשוואה למדינות מערביות באירופה ואמריקה, מצבנו טוב מאוד

ד"ר איתי גל

קל מאוד להמשיך ולהתלונן: חולים במסדרונות, שעות מטורפות של רופאים מתמחים, תורים ממושכים לרופא וסל בריאות דל. כן, התרגלנו לבכות על מר גורלה של מערכת הבריאות הקורסת כאן. אבל מבט חטוף על הנעשה במדינות מערביות על הכדור מגלה שמצבנו לא רע בכלל. תוחלת החיים בישראל היא מהגבוהות בעולם, שיעור תמותת התינוקות מהנמוכים, המיכשור הרפואי הוא בין המתקדמים בעולם וכך גם השירות המקצועי של אנשי הצוות הרפואי.

---------------------------------

מעורר השתאות, מרשים ביותר.

מסכנה בריה"מ לשעבר - נתנה חינוך חינם באוניברסיטאות ובתיכונים, ו12K עברו עם השכלתם לישראל... חחח

פורסם

יפה לכתב לשכוח דברים חשובים - לדוגמא שיעור תמותת הפגים בישראל הוא מהגבוהים במדינות המערב, השתתפות המדינה בסל התרופות היא נמוכה לעומת מדינות מערביות אחרות ולפעמים הפערים הם עצומים. אני למשל יודע על מקרה שמישהו נסע לטיול באירלנד ושם חלה באיזו מחלה. על המקום ממשלת אירלנד מימנה לו תרופות ב-20 אלף ש"ח על חשבונה ובלי לבקש דבר בתרומה. בישראל לעומת זאת חולי סרטן צריכים להופיע אצל דודו טופז ולבקש תרומות בשביל להמשיך לחיות...

פורסם

הכתבה הזאת בכלל לא ניראית מכורה...בכלל (הכותרות בסגנון פרסומת לקופת חולים תורמות המון לאמינות).

מעניין למה הציגו רק את המדינות עם הנתונים שהם פחות טובים מישראל ולא את השאר המדינות האחרות?

מענין גם איזה נתונים לא הראו בכתבה בכלל?

YNET=ידיעות=ביזיון.

כמו שאין סיבה לקראת את ה"עיתון" הזה אין סיבה גם להקשיב לאתר הנכה הזה.

ובכל מקרה, תיכנסו לבית חולים עכשיו (לא, לא בהרצלייה פיתוח) ותראו בעצמכם איז זה נראה.

לא צריך כתבות בשביל זה.

אנחנו מדינת רווחה שממומנת על ידי אזרחייה (ויהודי העולם).

פורסם

באמת הצחקת אותי עם הכותרת הזו :screwy:

פורסם

תיקחו בחשבון גם את הרפואה שקשורה למין

כל בחורה עד גיל 18 זכאית להפלה חינם (לא יודע איך בשאר העולם, אבל בארה"ב זה בטוח לא ככה)

כל בחורה עד גיל 21 מקבלת סיבסוד של 55% במחיר הגלולות למניעת הריון..

כל בחורה עד גיל 18 זכאית לביקור אצל גניקולוג ללא תשלום ומקבלת גלולות למניעת הריון במקרה שהיא מעוניינת בכך

פורסם

יש מספר רופאים שלהם לא צרייך לשלם תשלום רבעוני ורופא נשים זה אחד מהם, לא משנה הגיל. אם לא הבנתם, רופאת נשים לא רק רושמת גלולות נגד הריון אלא גם עוסקת במעקב אחר הריון והתפתחות העובר ולפעמים מיילדת.

בכל אופן, הכתבה הזאת לא הצליחה לעבוד על אף אחד. זה לא שאצלינו יותר טוב, זה שיכול להיות הרבה יותר גרוע והאם אנו באמת צריכים לדעת כמה גרוע יכול להיות?

פורסם

הנתונים של ארה"ב מעוותים

אם מכניסים את כל המהגרים הבלתי חוקיים, אז אולי באמת מגיעים למצב של 256 רופאים ל-100 אלף נפש.

אזרחיי ארה"ב נהנים ממערכת בריאות בה לכל חולה בבית חולים יש חדר פרטי ואין אף אחד ששוכב במסדרונות כמו בארץ(ולא, לא ראיתי אף פעם אי.אר. ואני לא חיי בשום סרט)

פורסם

והם שחכו לציין שמספר מיטות לנפש בבתי חולים נמוך יותר ממדינות עולם שלישי...

פורסם

בארץ יש רפואה טובה, רק היא לא מפוזרת באופן אחיד.

יש מקומות זוועתיים ממש, ויש מקומות על רמה (ואני לא נכנס לרפואה הפרטית).

לצערי יצא לי להתקל בכמה בתי חולים, ואני חייב לציין את איכילוב לטובה. (הוא בית חולים עירוני, אבל עם זאת - ציבורי).

פורסם

הנתונים של ארה"ב מעוותים

אם מכניסים את כל המהגרים הבלתי חוקיים, אז אולי באמת מגיעים למצב של 256 רופאים ל-100 אלף נפש.

אזרחיי ארה"ב נהנים ממערכת בריאות בה לכל חולה בבית חולים יש חדר פרטי ואין אף אחד ששוכב במסדרונות כמו בארץ(ולא, לא ראיתי אף פעם אי.אר. ואני לא חיי בשום סרט)

לא קראתי את הכתבה אבל ידוע לי שבארה"ב אין קופ"ח וביטוח בריאות שם זה שחיטה ואשכרה יש חברות שלמות שעוסקות רק בלשלוח חשבונות בי"ח לאנשים מסכנים במצב כלכלי חרא. ממש כך. רק שמעתי ממישהו שיש לו מכר בחברה כזאת, הוא אלכוהוליסט כבד ושותה גם בעבודה כי הוא אומר שהוא לא יכול להתמודד עם זה. לשלוח חשבון על סך של למעלה מ-600$ לאמא חד-הורית בשביל הבת שלה בת ה-14 שנאנסה ע"י 5 בריונים והוכתה לחוסר הכרה וכל מיני מקרים כאלו.

הרפואה בארץ זקוקה לשיפור חבל"ז וגם לא מעודדים כאן ללמוד רפואה, מקשים על הסטודנטים ורופאים רבים וטובים בורחים מהארץ ואני לא מאשימה אותם.

פורסם

יש ביטוח וקופות חולים רק זה בתשלום הכל שם "פרטי"

פורסם

יחי הקאפיטליזם לא? :bash:

פורסם

כן :smile1:

פורסם

שמעתי ממישהו שיש לו מכר בחברה כזאת, הוא אלכוהוליסט כבד ושותה גם בעבודה כי הוא אומר שהוא לא יכול להתמודד עם זה. לשלוח חשבון על סך של למעלה מ-600$ לאמא חד-הורית בשביל הבת שלה בת ה-14 שנאנסה ע"י 5 בריונים והוכתה לחוסר הכרה וכל מיני מקרים כאלו.

רק למה את מביאה את המקרים הקיצוניים והכי לא קשורים לעולם ומציגה את זה כאילו זה המיינסטרים

פורסם

למיינסטריים שם יש ביטוח רפואי ואם משהו קורה הם הולכים לבית חולים ומטפלים בהם והביטוח הרפואי לא עד כדי כך יקר ואין סיבה שאם אתה לא גר ברחוב לא יהיה לך ביטוח :nixweiss:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים