עבור לתוכן

ממ צריך קצת עזרה במתמטיקה.

Featured Replies

פורסם

שלום חברים.

אני משלים כרגע חומר שהפסדתי ויש לי בעיה קטנה בטריגו.

סינוס קוסינוס טנגנס.

לפי מה שהבנתי משפט הסינוסים אמור להיות דרך ב' לפתירת תרגיל כלומר במקום להישתמש באחד מהם(^)

אני יכול פשוט להשתמש במשפט הסינוסים במקום, זה נכון?

ואפשר קצת הסבר\דוגמאות עליו?

תודה. :xyxthumbs:

פורסם

אם יש לך שתי זוויות וצלע אתה יכול למצוא את הצלע שמול הזווית השנייה - נקרא לה בטא )

פורסם

או שאם יש לך צלע וזווית אתה יכול למצוא את הקוטר

אבל אני בטוח שאתה יודע איך נראה המשפט

הקטע שמה שאמרת לא בהכרח נכון.. משפט הסינוסים הוא לא דרך ב' לפתירת בעיות

בעיקר בגלל העובדה שאפשר ליישם אותו בכל משולש, בעוד שאת Sin, Cos ו Tan (הכוונה לחילוק בין הצלעות) אפשר ליישם רק במשולשים ישרי זווית

פורסם

יש מה שניקרא משפט הסינוסים במשולש שאומר שסינוס הזוית חלקי הצלע ממולו (או הפוך לא זוכר ) שווה בכול השלושה

פורסם

http://en.wikipedia.org/wiki/Law_of_sines

משפט הסינוסים הוא הכללה של אקסיומת הסינוס (sin(alpha)=a/b, כאשר a הניצב מול אלפא ו-b היתר) עבור כל משולש שהוא (לא רק ישר זווית) ובערך בויקי מראים איך הוכיחו אותו באמצעות אקסיומת הסינוס.

באופן דומה, כדי להוכיח את משפט הקוסינוסים השתמשו באקסיומת הקוסינוס. וכדי להוכיח את משפט הטנגנסים משתמשים במשפט הסינוסים (נראה לי שיש גם הוכחה נקייה, המתבססת רק על זהויות טריגונומטריות אבל היא ארוכה פחד).

זה טיפשי להשתמש במשפט הסינוסים כשיש לך משולש ישר זווית. למה לעבוד קשה? זה כמו להשתמש במשפט הקוסינוסים במקום במשפט פיתגורס כשיש לך משולש ישר זווית (שזה פשוט יחזיר אותך חזרה למשפט פיתגורס...)

פורסם

כדי להוכיח את משפט הסינוסים פשוט מעבירים ניצב לאחת הצלעות ומסמנים חלק אחד שלה ב- X לדוגמא, וחלק שני ב- a-x כאשר a זה אורך הצלע.

פורסם

וואו אפשר ללמוד מתמטיקה בויקי למה הולכים לבית ספר עדיין?

פורסם

וואו אפשר ללמוד מתמטיקה בויקי למה הולכים לבית ספר עדיין?

התקדמות חברתית-טכנולוגית לוקחת זמן. חכה חכה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים