עבור לתוכן

פתיחת צינורות = OC רגיל (המהרה) ??

Featured Replies

פורסם

אף פעם לא הבנתי אם פתיחת צינורות זו פעולה מיוחדת ששונה מהמהרה רגילה, כלומר העלאת תדר הליבה ותדר הזכרונות, או שפתיחת צינורות זה רק שם יפה יותר לOC?

אשמח אם תוכלו לפרט לי בהרחבה על הנושא ועל ההבדלים ולא בשתי מילים בבקשה.

תודה לכולם על כל תשובה :xyxthumbs:

פורסם

צינורות העיבוד בכרטיס המסך הם כמו "כבישים של מידע" ככל שיש יותר כך עובר יותר מידע ויותר מהר

כפי שאתה אולי יודע יש הרבה כרטיסי מסך כמה יותר וכמה פחות מתוחכמים , יש כרטיסי מסך מאותה סדרת ייצור

אשר אותם "סירסו" במידה מסוימת שיתאימו לקהל עם פחות כסף או לחילופין קהל שאינו צריך יותר ממה שכרטיס

"מסורס" יכול להציע - ע"י "סגירת" הכבישים האלה - חלק ע"י תוכנה Bios שפשוט אומרת למחשב להתעלם

מהצינורות למרות שהם קיימים( ראה ערך פתיחת צינורות ) - וחלק נחתכו פיזית ע"י לייזר במפעל.

אז כפי שהבנת אני מקווה , פתיחת צינורות היא בעצם הרחבת כמות המידע שזורם בליבה של כרטיס המסך ובכך שיפורו

בבערך 20 אחוז( ערך גס )

עמית :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך על התגובה :)

הבנתי אותך לגבי המשמעות החומרתית של צינורות העיבוד, מה שלא הבנתי הוא מבחינה מעשית איך מבצעים את פתיחת הצינורות. האם זה גם אפשרי דרך תוכנה כמו שמבצעים OC רגיל? או שחובה לעשות משהו בחומרה עצמה כמו VMOD (שממה שהבנתי זה OC גס בחומרה) ?

כמו כן איך ניתן לדעת אם אפשר לפתוח צינורות אצלי? כרטיס המסך שלי הוא geForce 6600GT של gigabyte ובאפיק PCI-E. אפשר לבדוק איכשהוא בעצמי אם ניתן לפתוח צינורות ולא רק דרך רשמיות כמו שלמשל הבנתי ש"רשמית ל-X800GTO אי אפשר" אבל איך בודקים זאת?

כמו כן, האם פתיחת הצינורות גם היא מעלה טמפ'? כי אמנם עובר יותר מידע, אבל הוא לא "זז" מהר יותר כמו בהעלאת תדר למשל.

שוב תודה על כל תגובה

פורסם

בכרטיס 6600gt אי אפשר לפתוח צינורות עד כמה שידוע לי ב6200 כן אפשר למשל

האם פתיחת צינורות מעלה טמפרטורות ? את זה תצטרך לשאול את מי שפתח צינורות ולא חסר כאלה פה :)

לדעתי זה לא אמור להעלות הרבה בטמפרטורה אולי 4 מעלות...

פורסם
  • מחבר

יש מקום בו אני יכול לראות אם ניתן לפתוח את הצינורות או לא?

אני מתכוון שאני אנסה לפתוח ואראה אפשרויות נעולות (כמו בביוסים מסויימים כשאי אפשר להעלות את תדר המעבד או מכפלה למשל- הם נעולים) .

מה שאני שואל בעצם זה איך מתבצעת הפרוצדורה של פתיחת צינורות?

פורסם

יש מקום בו אני יכול לראות אם ניתן לפתוח את הצינורות או לא?

אני מתכוון שאני אנסה לפתוח ואראה אפשרויות נעולות (כמו בביוסים מסויימים כשאי אפשר להעלות את תדר המעבד או מכפלה למשל- הם נעולים) .

מה שאני שואל בעצם זה איך מתבצעת הפרוצדורה של פתיחת צינורות?

ישנן תוכנות לזה,אבל כבר אמרו לך שאין אפשרות לפתוח צינורות לכרטיס שלך..

פורסם

שאני פתחתי צינורות לא הרגשתי הבדל בטמפרטורה.

3dmark05 לפני היה 4400+- אחרי 5300+- .

ופתחתי דרך הdos במקרה אצלי זה היה פשוט הכינו כבר קובץ לא צריך לצרוב על דיסק לא כלום פתחתי אותו והייתה לי בחירה לפתוח ל16 צינורות או לסגור ל12 (במידה ופתחתי) או לצאת בלי לעשות כלום. אני מניח שבכרטיסים אחרים הפתיחה תתבצע באופן שונה.

פורסם

שאני פתחתי צינורות לא הרגשתי הבדל בטמפרטורה.

3dmark05 לפני היה 4400+- אחרי 5300+- .

ופתחתי דרך הdos במקרה אצלי זה היה פשוט הכינו כבר קובץ לא צריך לצרוב על דיסק לא כלום פתחתי אותו והייתה לי בחירה לפתוח ל16 צינורות או לסגור ל12 (במידה ופתחתי) או לצאת בלי לעשות כלום. אני מניח שבכרטיסים אחרים הפתיחה תתבצע באופן שונה.

איזה כרטיס מסך יש לך?

פורסם

פתיחת צינורות ניתנת במקרים בהם יש צינורות נוספים סגורים.

ל-6600GT אין יותר צינורות מ-12.ולכן אין מה לפתוח.

לגבי ההסבר מה זה פתיחת צינורות,אז תדמיין(כמו שהסביר מעלי לגבי הכבישים) שיש אוטוסטרדה שזורמים בה 10000 מכוניות בשעה על 10 נתיבים.כלומר שבכל נתיב יעברו בשעה 1000 מכוניות.

עכשיו תיקח את אותו הנפח תנועה "ותפתח" עוד 4 נתיבים.אז נכון שאותה הכמות תעבור בכל הנתיבים(10000),אבל..תוכל להכניס עוד מכוניות ש"יעמדו" ביעד של 1000 מכוניות בשעה בנתיב אחד.

בשלב זה,אם תעשה OC תוכל "להוסיף" מכוניות לנפח שקיים,כי יש יותר נתיבים.כל זאת כאמור אם ניתן,ואם קיימים יותר נתיבים(צינורות).בכרטיסים מסויימים אותם "הנתיבים" קיימים,אבל החברה המייצרת פשוט סגרה אותם.

ואין כל קשר בין OC לפתיחת צינורות,כלומר ב-OC אתה מעביר יותר מכוניות(מידע) על אותם נתיבים(צינורות) קיימים.

פורסם

אפשר לפתוח צינורות ב 66(ASUS) הרגיל

עם כן איפה אני יכול למצוע מדריך

תודה

פורסם

איזה כרטיס מסך יש לך?

GTO2

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים