עבור לתוכן

שלום וברכה אני חושבת על לקנות מחשב חדש ואשמח להמלצות...

Featured Replies

פורסם

שלום, אני מתכננת לקנות מחשב חדש דרך אייבורי בעיקרון כי עד עכשיו הם היו הכי אמינים במחשבים ובמחירים ממש טובים.. נכנסתי לאתר שלהם ושוטטתי... ומצאתי שני מחשבים שאני מתלבטת אינני יודעת אם לקנות את המחשב עם מעבד של אינטל בעל ליבה כפול...(כי הבנתי שאינטל לא חוללו הצלחה גדולה בתחום בנתיים) או ללכת על מעבד של AMD בעל ליבה כפולה.

אינני מבינה כל כך את שיטת התדירות/מהירות שהם עובדים איתה, נניח יש לי 3200 אינני יודעת בידיוק כמה הערך שלו שווה בג'יגה הרצים (אשמח אם תסבירו לי)...

אני מחפשת מחשב טוב וחזק מבחינת גרפיקה (משחקים וכול'), מהיר שלא יזוז לי כמו צב(מבחינת זיכרון) ורצוי שהמעבד יעבוד במהירויות של בין ה2.8 ל3 גיג'ה הרץ,המחיר שאני מוכנה לשלם בסביבות ה3000 שקלים..

כמובן שאינני לוקחת את כל חבילת המחשב אני מורידה פרטים מסויימים שאינני צריכה ואני לוקחת אותם מהמחשב הישן..

הנה הלינק לשני המחשבים שאני מתלבטת, אשמח להמלצות :)

תודה.

לינק: http://www.ivory.co.il/category.asp?catcode=5

• תגובות 30
  • צפיות 2.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אם תצרפי את השימושים העיקריים שלך יהיה יותר קל לעזור לך.

למשל משחקים, עריכה גרפית וקידוד וידאו (סתם דוגמאות)

אגב דירוגים של AMD, שם התדר ההתחלתי של Athlon64 הוא 1.8GHz לדירוג 3000+.

תוספת של 200MHz ל-2.0GHz זה דירוג 3200+

עוד תוספת של 200MHz זה דירוג 3500+.

תוספת של 512KB לזכרון המטמון ברמה השנייה (L2 Cache) לעומת ה-3500, לסה"כ של 1MB נותן דירוג 3700+

תוספת של 200MHz לעומת ה-3500 נותן דירוג 3800+.

תוספת של 200MHz לעומת ה-3700 נותן דירוג 4000+.

לאחר מכן יש את סדרת ה-FX שבה:

FX-55 הוא עם תדר של 2.6GHz

FX-57 הוא עם תדר של 2.8GHz.

סדרת כפולי הליבה מורכבת מ:

3800 - תדר שעון של 2.0GHz לכל ליבה, ו-512KB זכרון מטמון רמה שנייה לכל ליבה.

4200 - עוד 200MHz לכל ליבה

4400 - עוד 512KB זכרון מטמון לכל ליבה לעומת 4200.

4600 - עוד 200MHz לכל ליבה לעומת 4200.

4800 - עוד 200MHz לכל ליבה לעומת 4400.

ומוצר הדגל - FX-60 שהוא כפול ליבה עם תדר 2.6GHz לכל ליבה ו-1MB זכרון מטמון לכל ליבה.

פורסם

המפרט בוואלה בעייתי בכך שהוא מציא מעבד חזק ויקר עם מערכת דיי בסיסית מסביב.. זיכרון ג'נרי, כרטיס מסך חלש נורא למשחקים, ומארז עם ספק כח ג'נרי שסביר להניח לא יחזיק שנים רמות בעומס שכזה ומסכן את המערכת.

יש לך דוגמא כאן למפרטים אלטרנטיביים בסכום דומה:

http://www.hwzone.co.il/specslist/view/29

וכמובן שלל מפרטים בתקציבים שונים במערכת המפרטים המומלצים של האתר.

אני חושב שכדאי כיום ללכת על מעבד ה-D805 שהוא הכפול ליבה התקציבי של אינטל, הוא בד"כ נותן מענה הולם לכל הדרישות ומאוד משתלם.

אז תלוי מה הצרכים שלך במדוייק.

את מתכוונת להריץ משחקים? אם כן אז אילו.

לערוך גרפיקה? דו-מימדית או תלת?

לקדד סרטים או מוזיקה? להוריד הרבה ודורשת נפח איחסון גבוה?

כמו כן מה התקציב המדוייק, 3000 כמו שציינת בהתחלה או 4000 כמו שקישרת במפרט השני. האם יש צורך בציוד היקפי ומה את מעבירה מהמחשב הישן..

פורסם
  • מחבר

משחקים אני מיתכוונת למשחקים בעל גרפיקה כבדה כרגע לא עולה לי בראש שמות של משחקים... אבל למשל המשחק של קינג קונג עבד לי ממש זבל על המחשב שיש לי כרגע, והאמת גם שניד פור ספיד החדש קירטע לי מידי פעם על המחשב.

עריכת גרפיקה יותר דו מימדית אני לא משתמשת בתוכנות גרפיות כבדות אני משתמשת בקורל דראוו 12 שזה אחלה לגרפיקה.

קידוד סרטים לא ממש אבל מוסיקה כן , ואני מורידה הרבה... אבל יש לי הרדיסק של 120 ג'יגה בנפרד לא תומך בsata בשביל זה.

ואני כמובן מעדיפה כיום לקנות מעבד של 3 ג'יגה הרץ ומעלה אני לא מעוניינת לקנות מעבד בעל מהירות מתחת ל2.8 זה נראה לי ביזבוז של כסף וכמובן בעל ליבה כפולה.

אני גם לא צריכה מסך, ובעיקרון הדברים שאני אקח מהמחשב הישן זה בעיקרון כרטיס קול כרטיס טיוי הרדיסק של 120 ג'יגה שני סידי אחד צורב די וידי אחד קורא דיוידי...

ואת הפלופי. כיום יש לי עוד הרדיסק של 40 ג'יגה שאיתו אני משתמשת לכונן סי (מערכת הפעלה) אז אני רוצה לקנות מערכת מחשב עם הרדיסק שתומך בsata כמובן לכונן סי, בשביל שהמערכת שלי תיהיה יותר מהירה.

המחיר שאני שוקלת הוא בין 3000-4500 שקל בערך.

תודה

פורסם

דבר ראשון את צריכה להבין שג'יגה-הרץ זה לא הכל. עוד כמה חודשים (איזור יולי כנראה) אינטל יוצאת עם מעבדים חדשים עם מהירות גי'גה-הרץ נמוכה יותר (באיזור ה-2.0 ג"ה) אך עם ארכיטקטורה טובה יותר, ולכן ביצועים גבוהים יותר מהמעבדים שכרגע הכי חזקים בשוק. קוד השם של המעבדים הללו הוא קונרו (ועוד פרטים אפשר למצוא בפורום לוחות ומעבדים שלנו).

ההבדל בביצועים בין מעבדים 2.66 ג"ה למעבד 3.0 ג"ה הוא מינורי, הוא לא משהו שתשימי לב אליו. לעומת זאת להבדל בין כרטיס מסך 7300GS ל-7600GT יש הבדל עצום בביצועי המשחקים למרות ששניהם מסידרת ה-"GeForce 7".. לא סתם יש הבדל במחיר של כמעט 1000 ש"ח בין השניים.

למשחקים כבדים הייתי ממליץ לך כמינימום להשקיע לפחות באיזור ה-800 ש"ח על הכרטיס מסך. ורצוי לעלות אפילו לכרטיסים באיזור ה-1100-1300 ש"ח אם את רוצה רמת משחק גבוהה יחסית (וכמובן שעדיין לא הכי גבוהה).

אל תתבלבלי ותחשבי שמהירות המעבד היא העקרונית למשחקים, הכרטיס מסך הוא הפאקטור המכריע. בין מעבד 2.66GHZ כפול ליבה (כמו ה-D805 של אינטל) לבין מעבד 3.0 ג"ה (כמו ה-D930), סביר מאוד להניח שלא תשימי לב להבדל משמעותי אם בכלל, לעומת זאת אם תשקיעי את הפרש המחיר ביניהם בכרטיס מסך יותר חזק זה ישנה לך המון.

חוץ מזה ישנה אפשרות לבצע אוברקלוק במעבד ולהביא אותו למהירות מעל ה-3.0Ghz, וזה ממש לא מסובך.

הייתי ממליץ לך על מפרט סטייל המפרט החלופי בקישור שנתתי (עם ה-D805) ומשדרג שם את הכרטיס מסך אם את יכולה לחרוג עד 4500 ש"ח (לא לשכוח שגם הרכבה עולה בין 150-200 ש"ח).

פורסם
  • מחבר

כן אני עכשיו הבנתי, קראתי את הכתבה על אינטל שמעבדי ה2.66 בעצם יותר טובים ממעבדי ה3.0 בהתחלה לא הבנתי כל כך ...

בכל אופן כן אני חושבת שעדיף להשקיע בכרטיס מסך טוב.. ואוברקלוק אני פשוט קצת חוששת לעשות שישרף המעבד :) אין לי היסטוריה טובה עם מחשבים! ;)

פורסם

כיום לשרוף מעבד זה קשה עד בלתי אפשרי

כמובן שזה לא אפשרי בטעות אלא צריך מאוד להתאמץ כדי לשרוף מעבד (וגם אז זה לא קל בכלל ודורש ידע מינימלי באלקטרוניקה ומודים)

פורסם

daphne_n

קודם כל ברוכה הבא לפורום ומאוד נחמד שגימרית יצתרפה לפורום :xyxthumbs:

ואני מאוד ישמח לעזור לך בפורום מישחקים

דבר שני שאני רוצה להגיד זה שלפי הדיבורים שלך על מהירות שעון וכו

אני מאוד ממליץ לך לא ליקנות מחשב "מיפרט" -זה כינוי למחשבים שבאים מוכנים מהחנות

ובדרך כלל זבלים

אלה לבקש שיכינו לך מיפרט באתר ותבקשי מהחנות להרכיב לך אותו

ויש עוד דבר אחד שלא אמרת -את צריכה מערכת הפעלה מקורית ?

או שמישהו כבר מסדר לך את זה?

ובשורה האחרונה אני רוצה להגיד זה שלקינג קונג יש 2 גירסאות למחשב

ואחת מהגירסאות היא פורט(העברה מימכשיר מסוים לאחר) של קונסולה בשם XBOX360 ולשחק בגירסה הזות

באופן סביר צריך מחשב מאוד מאוד חזק

פורסם
  • מחבר

תודה תודה :)

בעיקרון מערכת הפעלה מקורית אין לי... אבל לא נראה לי שאני גם אקנה..(ביזבוז של כסף)

וכן בקשר למעבד צחקתי :)

ואני אשמח אם תמליצו לי על חנויות שהם סבבה מבחינת מחיר שייבנו לי מפרט שאני ארצה... אייבורי למשל?

אם תוכלו להמליץ על עוד חנויות אני אשמח

פורסם

לא דיברתי על חנויות

אלה על זה שירכיבו לך פה מיפרט טוב שתוכלי לקחת את זה לחנות וירכיבו לך תמחשב לפי המיפרט

אני אישית לא מרכיב מיפרטים אבל יש פה חברה שעושים עבודה מצוינת

פורסם
  • מחבר

כן נו יש כאן בחור בעמוד הראשון שנתן לי לינק ששם הוא ממליץ לי על מפרט מסויים..

פורסם

דפנה... XXXXXXXXXXXXXXXX נערך ע"י אינטגרל

אני ממליץ גם על הדואל קור האינטלי D805 הוא נותן את התמורה הטובה ביותר למחיר.

אני גם ממליץ לך להשקיע 1200 שח לפחות בכרטיס מסך בשביל השקט שלך שכל המישחקים של ימינו יעבדו לך חלק.

ועוד משהו אל תפחדי מאוברקלוקינג, אנחנו פה לעזור לך במה שאת צריכה.

ואם את גרה באיזור ירושלים אני מציע להרכיב לך את המחשב בעבור סכום סמלי של קופסאת מרלבורו לייט.

בהצלחה ותתחדשי

פורסם

מה התקציב שלך ואיזה חלקים את לא צריכה במחשב ומעבירה מהמחשב הקיים?

לגבי חנויות לפי חוקי הפורום אסור לדון על חנויות פרט להשוואות מחירים

באתרים של המון חנויות תוכלי לבנות לעצמך מפרט (ברוב החנויות יש את אותם חלקים בגדול)

הנה כמה מהם:

זיגזג

נעה

פנדה

לוג'יק

ישרא-קומפ

פלונטר

אם תצייני את האיזור שבו את גרה יהיה יותר קל לתת לך חנויות קרובות

פורסם
  • מחבר

המחירים שאני מוכנה זה בין ה3000-4500, עכשיו בעיקרון אני מודעת לעיניין שאפשר לעשות אוברקלוק ל2.66 ג'יגה הרץ אבל עדיין אני מרגישה חוש של ביזבוז מסויים לקנות רק 2.66 ג'יגה הרץ ומעדיפ לקנות את ה3 ג'יגה הרץ שהמעבד זה נראה לי D930 ... הבנתי שגם הוא מעבד טוב...

לגבי איפה אני גרה אני גרה בערד ואין לי בעיה להגיע לב"ש בגלל זה חשבתי על ללכת לאייבורי לבנות את המחשב שם.

ולגביי הדברים שאני לוקחת מהמחשב הישן מדומני שציינתי כבר את הרכיבים מקודם, בדף הראשון...

אני אשמח לדעת על איזה לוח אם, אני אישית מעדיפה אסוס כדאי לי לבחור למעבד של אינטל D930.

ולגביי המארז.. לי כרגע יש מארז פשוט פנטסטי בלי ברגים כאלה שבנוי מבורג סיבוב גדול אחד פותחים אותו וכל שאר הדלתות נפתחות בהזזה למעלה. זה בין הדברים הנוחים ביותר במיוחד בשבילי, שאני כל הזמן פותחת תמחשב סוגרת אני אשמח אם תמליצו לי גם על מארז מסויים

תודה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים