עבור לתוכן

שאלות על לוח אם\מעבד\זיכרונות כחלק ממפרט שבניתי למחשב ...

Featured Replies

פורסם

(בעזרתם של גולשי הפורום "מפרטי מחשב" ;))

Intel Pentium D 805 Dual Core 2.66Ghz LGA 775 Box 800

Arctic Cooling Freezer 7 Pro 150

Gigabyte GA-8I945PG Intel 945P Chipset LGA 775 580

Compucase 6A19 Black Midi Tower No PSU 250

Mushkin DDR2 667MHZ 512X2MB 600

FSP 400W ATX 12V (Version 2.0) 400W 12CM Fan 380

שאלות:

1. הבנתי שהלוח תומך בזיכרונות עד 667Mhz, בהנחה שאני לוקח 2 סטיקים של 512MB ובלי תכנון לשדרג בעתיד הקרוב, האם עדיף ללכת על זיכרונות 667 או על 533? כי במפרטים המומלצים עד 6000 ש"ח ממליצים על 533 וההפרש במחיר הוא גרושים (בכל מקרה חשבתי על זיכרונות של מושקין רק בגלל שהם יותר מוכרים ומבוססים בשוק, יש במקרה המלצות למשהו אחר?)

2. האם הלוח מאפשר שדרוג של מעבד עתידי אפשרי ? האם יש חלופה יותר טובה לשדרוג עתידי ? (שמעתי על מעבדים מרובעי (4) ליבות שצריכים לצאת בתחילת 2007)

3. הבנתי שמעבד ה- 805 יצא לשוק רק לפני כחודשיים, האם שווה להמתין מעט (חודש נוסף למשל) לירידת מחירים? האם שווה בכללי להמתין מעט לפני רכישת מעבד מומלץ יותר בתקציב של עד 1000 ש"ח?

פורסם

כן שווה לחכות עוד חודשים לconroe!!!!

פורסם

כעיקרון, אם אין לך בעיה לחכות עוד איזה 2-3 חודשים, אז אין סיבה שתקנה היום.

חכה לקונרו.

אבל אם זה דחוף לך אז יאללה לך על זה.

פורסם
  • מחבר

ראיתי את הטבלה של אינטל ונראה שהקונרויים הצפויים יתאימו לתושבת LGA775 זאת אומרת שיש בלוח האם תמיכה למעבד העתידי.

הבנתי גם שהביצועים של המעבדים האלה מאוד גבוה בהשוואה ל-AMD, לא יודע בקשר לביצועים מול מעבדי הפנטיום הקיימים אך בכל מקרה

לפי מה שהבנתי בעוד חודשיים רק יתחילו להוציא את המעבדים לשוק ויש סיכוי טוב שתוך חודש חודשיים נוספים המחיר יירד בצורה משמעותית,

בכל מקרה נראה לי ששווה בהחלט לחכות למעבד חדש שמחליף את משפחת מעבדי הפנטיום ;) .

פורסם

אין בארץ עדיין לוח שמתאים לקונרו. יש עוד דברים שהקונרו דורש חוץ מהתושבת.

לגבי הזכרונות עניתי לך כבר.

פורסם
  • מחבר

אני לא רוצה להתקע פתאום עם מעבד ישן בלתי ניתן לשדרוג, נראה לי שקראתי איפשהוא שלוחות חדשים המתאימים לקונרו צפויים להגיע בשבועיים הקרובים

ואם לא אז אני מניח שלפחות בעוד חודשיים (עם צאת הקונרו).

אבל אני לא בטוח אם זה עניין של לחכות חודשיים בלבד, אולי צפוי ירידת מחירים משמעותית תוך חודש\חודשיים נוספים מרגע יציאת הקונרו...

אמנם השוק הזה מתפתח מהר מאוד אך אני קונה מחשב להרבה זמן (לפחות 3 שנים) אז אני חושב ששווה להמתין עוד חודשיים שלוש ולראות מה קורה.

לגבי הזיכרונות המלצת מצד אחד על S\Gill ב-667 ומצד שני על מושקין ב-533, לא ראיתי הסבר כלשהוא על עדיפות לאחד מהם.

פורסם

לוחות שיתמכו בקונרו צריכים להתחיל להגיע בזמן הקרוב

בינתיים הלוחות המדוברים הם:

Intel Bad Axe 975XBX - מגירסה 2.0.

MSI 975X Platinum - מ-Rev 2.0 ומעלה

Albatron 975X - עדיין לא אישרו את זה סופית והלוח לא בשוק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים