עבור לתוכן

5 שאלות לגבי עתיד המעבדים

Featured Replies

פורסם

הבהרה - כשמוזגים יין מבקבוק, היין יצא בקצב שתלוי בעיקר בצוואר של הבקבוק, כי זה החלק הכי צר. באותו אופן, במערכת מחשב, החלק הכי איטי הוא "צוואר בקבוק" - במובן שרכיבי המחשב האחרים יחכו לו ברוב הזמן.

פורסם

העתיד יהיה שילוב בין הארדיסק לram... אבא שלי מפתח את זה באוניברסיטה...זה משו שנקרא mram... זה יהיה בגודל של הארד דיסק (מבחינת gb) וזה זה יהיה במהירות של הram... אחרי שיפתחו את זה (אולי אבא שלי :P) אז יהיה ממש מעניין

פורסם

יש גם את המבוססי פלאש שנראים יותר כמו העתיד

פורסם

כן, רק שהרד דיסק 80 גיגה של MSYSTEMS מבוסס פלאש עולה יותר מדירה ממוצעת בישראל (אולי אני מגזים קצת - אבל רק קצת! :-\ )

פורסם

אין עדיין 80GB

בינתיים יש אבטיפוס של Samsung בגודל 32GB

פורסם

שעולה כמו הבית שלי נכון?

פורסם

אה.. שכחתי לציין שהmram יהיה יחסית זול ולא יעלה בהרבה מהמחירים של הזכרונות היום.. אבל כידוע טכנולוגיה חדשה מתחילה במחיר גבוה

פורסם

שעולה כמו הבית שלי נכון?

אב טיפוס

זה אומר שאתה לא יכול לקנות דבר כזה, זה עדיין בפיתוח

אבל אחרי שדיסקים מבוססי פלאש יתבססו בשוק אין סיבה שהם יעלו יותר מאשר דיסק קשיח

הייצור שלהם עולה פחות, ועם הייצור של פלאשים ב-45 ננו מטר זה לא אמור להיות יקר במיוחד

פורסם

ייצור פלאש יותר זול מייצור הארד דיסק?

פורסם

לפי הטענות של סמסונג כן

פורסם

קודם אני אתיחס לשאלות. יש כבר בשוק מעבדים עם 4 ליבות אבל הם לרוב DSP שבנויים לשוק התקשורת. ריבוי ליבות נותן יותר ביצועים במהירות שעון נמוכה ובגודל רכיב מינימלי. ריבוי ליבות מצריך תכנות מיוחד באיחוד סינכרון . הדרך הכי פשוטה להסביר בעית סינכרון היא שיש לך מדפסת ששני תהליכים מדפיסים אילה באותו זמן. אולי זה יעיל אבל התוצעה היא לא שימושית. בכלל הרבה יותר קשה לכתוב קוד שעובד במקביל יחסית לקוד סקוונצילי. \

אחת התרומות הגדולות של מעבדי 64 ביט היא הגדלה של מרחב הזיכרון המקסימאלי מ4GB ל 4GB בריבוע ולא נראה לי שיש מחשב עם כמות כזאת עצומה של זיכרון. חוץ מזה חישובי 64 ביט עוזרים בכמה אפליקציות אבל לא תמיד צריך מספרים כאילו גדולים. בגלל זה השאלה של ה128 ביט לא ממש רלוונטית . אני חושב שמשתמשים ב128 ביט בכרטיסי מסך העניין הוא שזאת אפליקציה ספציפית וזה בזמן האחרון הכיוון של המחשבים. למחשבים היום יש הרבה מעוד מעבדים שעוזרים למעבד הראשי לעשות את העבודה השחורה . המעבד אולי יכול לעשות רנדריזציה של תלת מימד אבל אין סיבה לעשות את זה אם הכרטיס מסך יכול לעשות את זה וביעילות הרבה יותר גבוהה .

בקשר לפיתוחי זיכרון אולי צריך thread חדש בשביל זה. הפלאשים מאוד תלויים במחיר הסיליקון המעובד וככול שמשתמשים בסיליקון ביותר יעילות המחיר לגיגה יורד. יום אחד לנקודה שהליתוגרפיה בצפיפות גבוהה תאפשר לזכרונות פלאש להיות תחרותיים יחסית לדיסקים קשיחים . לדיסקים קשיחים יש בעיות מכניקה רציניות לא פשוט לבנות אותם והדיסקים המגנטיים לא תמיד יוצאים טוב . בפלאש כמות הבעיות יותר נמוכה וגם הרכיבים הרבה יותר אמינים מדיסק קשיח שהוא רכיב אלקטרו מכני.

MRAM הוא זיכרון אידאלי - מהיר כמו cache לא נמחק ללא חשמל , חסין לקרינה ,לא צורך הרבה חשמל הבעיה היא שכרגע הוא די יקר . קיימים כבר רכיבים כאילו בשוק אבל יקח להם זמן להגיע לשימוש רחב יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים