עבור לתוכן

עזרה בקניית מחשב נייד חדש - IBM או LG?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

אני מתלבט בבחירה בין שני מחשבים ניידים.

1. IBM ThinkPad R50e UR0SYIM לינק: http://www.bug.co.il/nconfigout.asp?psn=2648&scat=313&tcat=20

2. LG LE50-5LSE לינק: http://www.bug.co.il/nconfigout.asp?psn=2631&scat=322&tcat=20

המחשב השני יותר זול מהראשון. אבל הפלטפורמה שלו יותר חדשנית (DDR2 533Mhz , PCI-E, Pentium Dothan) והוא מגיע עם 3 שנות אחריות.

השני פחות מתקדם טכנולוגית (DDR 266Mhz ,GPU OB,) הוא מגיע עם שנה אחריות בינלאומית. והוא גם יקר יותר.

במבט ראשון מיד בחרתי בLG. גם יותר זול וגם יותר חדיש.

אבל אני לא מכיר אף אחד עם מחשב LG. האם יש להם מחשבים טובים וחזקים? (פיזית. לא מבחינת החומרה)

IBM הם מאוד וותיקים בשוק, והמחשבים שלהם מאוד חזקים ועמידים בנפילות, טילטולים וכו'.

אני חושש לקנות LG ואז לגלות שאיכות ההרכבה שלהם נמוכה וכך גם רמת הגימור.

ועוד כמה חודשים הוא יתחיל להתרופף להתפרק ולהתקלקל.

כמו שקרה לי לפני שלוש שנים עם מחשב HP COMPAQ.

אני מתכנן להנות מהמחשב 5 שנים לפחות לפני שהוא יתיישן מידי. השימוש שלי הוא משרדי + מולטימדיה קלה.

אשמח לקבל עצות וחוות דעתכם בנושא :).

תודה רבה

אוהד

פורסם
  • מחבר

כן, אתם צודקים. אמנם LG היא לא חברה וותיקה כמו IBM, אבל היא מוכנה להתחייב לתקינות המחשב למשך שלוש שנים.

לעומת זאת, IBM דורשת תוספת של אלף(!) שקלים עבור שלוש שנות אחריות. סכום לא קטן.

אז אם אני מקבל מ-LG חומרה מתקדמת ומהירה יותר, אחריות ארוכה יותר, עיצוב יפה יותר ומחיר זול יותר, אני לא מוצא אף סיבה טובה באמת לבחור ב-IBM

חוץ משמרנות כמובן.

תודה רבה לכולם.

אוהד

פורסם

הי, יש לך אפשרות לומר לנו מה התקציב שלך? מה המקסימום שאתה יכול ומוכן להשקיע / להוציא על הנייד?

כי לדעתי אני ההיתי הולך היום לכיוון של מחשב נייד עם מעבד כפול ליבה.

מאחר ואתה רוצה מחשב לשימושים משרדים ומולטימדיה קלה ומצד שני אתה מעוניין ומתכנן לעשות בו שימוש כ 5 שנים אז ללכת על נייד עם מעבד כפול ליבה תיהיה הבחירה הנכונה יותר כמובן שאתה לא צריך ללכת כפול ליבה מהיר בימיוחד אבל בכל זאת.

במקרה ראיתי את הנייד הזה של Lenovo (החברה שמייצרת כיום את הניידים של IBM והחברה בעצם שרכשה את חטיבת הניידים של IBM)

http://www.yardenpc.co.il/Product.asp?productid=2872&catcode=516

מבחינת מחיר ומפרט הוא נראה אחלה כמובן כדאי ומומלץ להרחיב את האחריות ל 3 שנים.

בכל אופן ברגע שנדע מה התקציב המדוייק שלך נוכל להתאים לך ולהעלות בפנייך את האופציות.

פורסם
  • מחבר

התקציב שלי הוא 7000 ש"ח.

החלטתי ללכת על ה LG מאותן סיבות שהזכרתי למעלה.

הייתי קונה את כפול הליבה של IBM בכיף, אבל לא מצאתי אף חנות\אתר שמוכן לחלק לי את ההוצאה ל 32 תשלומים (עיניין קריטי מבחינתי)

וב"שקם אלקטריק" מוכנים לזה. אבל אין להם את הדגם החזק של IBM אחרת הייתי קונה אותו

פורסם

הפתרון פשוט.

קח הלוואה מהבנק או מחברת כרטיסי האשראי.

חבל לדעתי לוותר בגלל פרט שולי.

פורסם
  • מחבר

היום קניתי את ה LG.

אני נורא מרוצה. הוא מהיר ויפה, והבאנדל שלו כולל גירסא מלאה של NERO 6, PowerDVD, תוכנה לעדכון הדרייברים של LG, ודיסק שיחזור למחשב.

הבאנדל של IBM לא כלל אף דיסק. אפילו לא של ווינדוס

ומה הייתי אמור לעשות כדי לפרמט ולהתקין מחדש את ווינדוס? לשלוח אותו למעבדת השירות ולחכות שבוע?

אמנם המסך והמסגרת עשויים פלסטיק ולא סגסוגת קשיחה כמו ב IBM, אבל זה שוקל פחות.

מה גם שאיכות הגימור גבוהה מאוד ולא קיבלתי הרגשה של מחשב זול שעומד להתפרק בכל רגע.

המסך מציג תמונה טובה אבל זווית הצפייה יכלה להיות יותר רחבה, זה לא הטריד אותי במיוחד.

גם אין לו כונן דיסקטים. אבל בשביל זה המציאו את הזכרון הנייד.

הרמקולים, כמו בכל מחשב נייד, זוועתיים. (אי-אפשר לצפות להרבה מרמקולים בגודל אינץ' אחד.)

העובדה שכניסות האוזניות והמיקרופון נמצאים בחזית נוחה מאוד לשימוש באזניות, אבל לא לחיבור קבוע של זוג רמקולים (הכבל מפריע)

בסך-הכל אני שמח על הבחירה ב LG. אני מרגיש שקיבלתי תמורה מלאה לכסף שלי ואין לי ספק שהוא יספק את הצרכים שלי בשנים הקרובות. וגם קצת אחריהן.

ואם אני אמצא תקלה כלשהי אני אעדכן אתכם ואשלח אותו לתיקון במסגרת האחריות ( יש לי שלוש שנים)

תודה לכול מי שהשתתף בת'רד. עזרתם לי להחליט.

אוהד

פורסם

כדי להתקין מחדש את ה IBM פשוט לוחצים על הפתור של IBM בעת האתחול, הוא יעלה לבד את ההתקנה של חלונות שנמצאת במחיצה קטנה וחבויה על הדיסק הקשיח.

לדעתי חבל שויתרת על כפול ליבה במחיר דומה - אבל תתחדש ותהנה.

פורסם
  • מחבר

כדי להתקין מחדש את ה IBM פשוט לוחצים על הפתור של IBM בעת האתחול, הוא יעלה לבד את ההתקנה של חלונות שנמצאת במחיצה קטנה וחבויה על הדיסק הקשיח.

לדעתי חבל שויתרת על כפול ליבה במחיר דומה - אבל תתחדש ותהנה.

רעיון גאוני :xyxthumbs: לא ידעתי את זה.

אתה צודק. הייתי יכול לקבל כפול ליבה אם הייתי מוסיף עוד כמה מאות שקלים. אבל זה לא נגמר באף מקום...תמיד יהיה מחשב חזק יותר. רק עוד מאתיים שקל...

התקציב המקורי שלי היה 6000 ש"ח... אז משכתי עוד קצת בשביל DDR2 ו SATA

וכשבררתי מה אני יכול לקבל תמורת 7000 ש"ח, התחלתי לפזול לעבר מחירי 8000 השקלים.

הייתי חייב לעצור את עצמי איפשהו... ;D

פורסם

כן אני מכיר את זה, אבל 2 מעבדים! רבאק! איך אפשר לעבוד בלי? :smile1:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים