עבור לתוכן

איזה מעבד לקנות??

Featured Replies

• תגובות 33
  • צפיות 1.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אממממ Abit AW8 זה לא אופטימלי

אתה רוצה אופטימלי? Asus P5WD2/-E Premium

זה לוח שוב שיאים, לא האביט.

רוצה שיא? תעבוד עם זכרונות 1000MHz Fat Body D9.

הנה הת'רד אוברקלוק ל-65 ננו של אינטל ב-XS

פורסם

חוכמה גדולה.

מצויין, עם לוח ב1300-1500, זכרונות בסכום דומה, הוא יכול להוציא OC מטורף ממעבד שגם ככה הוא חורג בשבילו ב400 שקלים.

ממש ציוד למערכת תקציבית שהתכנון המקורי שלה היה 805 ::) תסכים איתי שזה לא ריאלי לבחור, גם אם אלו שיאים מעניינים (את CUPRA, בעיקר). דרך אגב, רוב השיאים שראיתי שם בהצצה חפוזה זה 4.4 על קירור מים (כמה עולה מערכת קירור מים בימינו? עוד 1000-1500? אין לי מושג).

בוא נסכם שאוברקלוק מקסימלי ל805 הוא בין 3.6-3.8, מקסימלי ל9XX זה 4.0, ושאם הוא בתקציב הדוק והמחשב למשחקים, הוא יפיק יותר תועלת מהשקעה נוספת בכרטיס המסך מאשר בחריגה עבור מעבד.

פורסם

אתה לא יכול לשים מערכת מגבילה באוברקלוק ולהגיד שהמעבד לא מסוגל להגיע מעל 4GHz נכון?

ובנוסף אתה הסתכלת רק על השיאים.

Anywayz כנראה ש-D805 לא יגיע מעבר ל-3.8GHz. בהחלט הוא יפיק יותר מכרטיס מסך טוב

פורסם

אתה לא יכול לשים מערכת מגבילה באוברקלוק ולהגיד שהמעבד לא מסוגל להגיע מעל 4GHz נכון?

ובנוסף אתה הסתכלת רק על השיאים.

Anywayz כנראה ש-D805 לא יגיע מעבר ל-3.8GHz. בהחלט הוא יפיק יותר מכרטיס מסך טוב

כשאני מדבר על פוטנציאל אוברקלוק, אני מדבר על פוטנציאל אוברקלוק במערכת ממוצעת. שיאים מעניינים מעט מאוד מאיתנו.

סך הכל אני תקוע רוב זמני בפורום מפרטים, שם אני לקחתי על עצמי להרכיב לJOE SCHMOES מפרטים, ורוב האנשים לא רוצים להוציא 12K על מחשב, שזה בעצם מה שאתה אומר - אחרי שהשקענו בכל השאר ונותרנו עם עודף רב לרכיבי ליבה ולקירור, אז אפשר לשבור שיאי OC.

מצד שני, רוב האנשים גם לא אומרים "תרכיב לי מערכת שתשבור שיאים בOCDB". אלו שכן מעוניינים בזה, כנראה שמראש יש להם 12K, וגם כנראה שהם לא צריכים את עזרתי.

השורה התחתונה היא שלהרכיב כל כך הרבה מפרטים נותן ראיה פרקטית - ובראיה פרקטית, OC מקסימלי ל9XX זה 4GHZ על קירור אויר טוב עם לוח וזכרון טובים.

להגיד לאנשים "OC מקסימלי זה 4.5GHZ" זה קצת להוליך אותם שולל. זה להוציא את תוצאת הOC מהקונטקסט הנכון שלה.

כדוגמא קיצונית:

מישהו פעם הגיע עם NORTHWOOD ל5GHZ. להגיד את זה בלי להגיד שהוא הטביע את המערכת בחנקן נוזלי ולשכנע אנשים לקנות את המעבד, זה קצת אבסורד.

פורסם

אתה מדבר על אוברקלוק מקסימלי למערכת ממוצעת.

לא אוברקלוק מקסימלי למעבד

אתה פשוט לא יכול מבחינה לוגית לשים במערכת גורם מגביל שהוא לא מה שאתה בודק, ולהגיד שאתה מוגבל.

זה אידיוטי, זה לסתור את עצמך.

פורסם

הגורם המגביל הוא ההגיון, לא כמה שאני טיפש.

אתה יכול לדבר על מבחנים אידאלים ושבירת שיאים כמה שאתה רוצה, וזה לא יעניין 99% מהפורום. במיוחד לא את מי שפתח את הת'רד הזה, שרק רצה לדעת מה משתלם לו לקנות ואתה התחלת להטיח בו שיאים שלא קשורים למציאות (שלו).

לבדוק מעבדים אמפירית זה טוב ויפה בעולם אידאלי.

פרקטית, זה כמו לקנות כרטיס מסך רק על פי התוצאה שלו ב3D MARK.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה לכולם :)

עזרתם לי להתפקס. אני אלך כרגע על ה-805, ואשקיע קצת יותר בכרטיס מסך.

עניין אותי אגב לקרוא על האוברקלוקינג, אבל כשאני בא כרגע לקבל החלטה על איזה מעבד ללכת זה לא מהווה שיקול. אני צריך לבצע השוואה מתוך הנחה שאני לא אבצע OC. לא שאני פוסל את זה, אבל אינטואיטיבית נראה לי שלבצע OC זה פתח לעוד הוצאות נוספות על קירור..

פורסם

פוטנציאל אוברקלוקינג צריך להיות חלק משיקולי הקניה.

וקירור טוב תצטרך לקנות בין כה וכה, כי הקירור המקורי של אינטל רועש כמו פרוצה בבלנדר ואפקטיבי כמו החייאה לשלד, בלי קשר לאוברקלוקינג.

קירור מצויין אפשר לקנות ב150 שקל, לא צריך ללכת רחוק.

פורסם

כדוגמא קיצונית:

מישהו פעם הגיע עם NORTHWOOD ל5GHZ. להגיד את זה בלי להגיד שהוא הטביע את המערכת בחנקן נוזלי ולשכנע אנשים לקנות את המעבד, זה קצת אבסורד.

טוב שלא נסחפתה...חחח

סתם אני נותן לך תוצאות עם נורטווד של חבר שלי:

סטוק 2400 1.55

אובר בינוני עם קירור סטוק 2400@3400 מתח סטוק

2400@4370 עם קירור משופר 1.6

מה תגיד עם זה עם קירור של ארטיקקולינג??

אז עם חנקן נוזלי וכאלה אפשר להגיע להרבה יותר אז אל תגיד שטויות כי תמיד יש מעבדים שיותר טובים לאוברקלוק... :hat:

פורסם

הסיפור שלך מפוקפק, ובכל מקרה - זה עניין של מזל ולא צריך להוות שיקול בקניה.

זה כמו שאנשים קנו כרטיסי מסך כי אמרו להם שהצינורות נפתחים ב80% מהמקרים, והם נפתחו, אבל עם מלא ארטיפקטים. אותם אנשים תקעו עם כרטיסים בינוניים במחיר בינוני. לא צריך לפתח ציפיות לOC לפי שיאים.

צריך לדבר על פוטנציאל אוברקלוק ממוצע כשיקול קניה:

רוב האנשים הצליחו לקחת מעבדי נורת'ווד עד 3.2-3.4 ולא יותר.

רוב האנשים יצליחו לקחת את ה9XX עד 4GHZ.

ורוב האנשים יצליחו לקחת את ה805 מעבר ל3.6, אבל מעט מאוד יעברו את ה3.8 אם בכלל.

כל דבר מעבר לזה זה צ'ופר.

פורסם

דוקטור

זה עניין של הגדרות

אתה מדבר על פוטנציאל אוברקלוק למערכת. לא למעבד.

זה כל כך פשוט.

פורסם

אבל אתה לא יכול מבחינה לוגית לשים במערכת גורם מגביל ואז להגיד שאתה לא יכול להגיע רחוק יותר

פורסם

אתה צודק ב100%, לרגע לא אמרתי שלא.

אבל מצד שני, אנשים לא קונים מעבד ומניחים אותו על השולחן, הם קונים פלטפורמה, וכל הפלטפורמות כחלק ממחשבים עד 10K לא יעברו את ה4GHZ.

ומהבחינה הזאת אני צודק. בכל מקרה, אין מקום להגיד לאנשים "9XX יגיע ל4.5GHZ" כי זה שקול ללהגיד להם "אתם תוכלו להגיע ל4.5". הם לא. הם יגיעו לפחות, כמו שאמרתי, והם צריכים לדעת מה אוברקלוק סביר למערכת כשהם שוקלים קניה. שיאים זה פיקנטריה עבור רוב האנשים.

טוב, נראה לי שאני מבין אותן, אתה מבין אותי, ואנחנו ממחזרים טיעונים, לא?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים