עבור לתוכן

איזה מעבד לקנות??

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

אני אמור לקנות מחשב חדש, שישמש להקלטות מוזיקה ומשחקים.

אחרי התעניינות ולבטים התפקסתי על ה-D805.

עכשיו מתעדכנים מחירי ה-9XX, ואני שוב מתלבט.

השאלה - האם משתלם לחרוג בתקציב באיזה 400 ש"ח ולקנות את ה-920 או את ה-930? בהנחה שאני רוצה מפרט שיחזיק לי שנתיים שלוש, האם ה-805 מספיק או שה-920,לדוגמה, ייתן לי תמורה משמעותית שמצדיקה תוספת מחיר?

• תגובות 33
  • צפיות 1.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אף אחד לא יכול להגיד לך מה יהיה עוד שלוש שנים.

אני כן יכול להגיד לך שאם המחשב למשחקים, ואתה שוקל להוסיף 700 שקל (זה לא 400. מחיר 930 מינימלי זה 1400, וברוב החנויות זה מעל 1500, ומחיר 805 הוא 850 שקל), אז אתה תפיק יותר מהשקעה בכרטיס מסך.

הכל צריך להילקח בקונטקסט של המפרט והתקציב.

פורסם

מה המפט של המחשב שאתה רוצה כי לא היה לך ממש שווה אם תקנה מעבד תותח וכרטיס מסך חרא כי אין איזון תיקח מה שמתאים למחשב.

פורסם
  • מחבר

אז ככה:

עוד אין לי מפרט מדוייק לגבי הדגמים הספציפיים, אבל יש לי הערכה של כמה כסף אוציא על כל רכיב.

הצורך שלי הוא בעיקר לעריכת מוזיקה, אני לא גיימר, אבל ארצה מדי פעם לשחק, ואז ארצה לשחק במשחקים היותר "כבדים", אבל לא חשוב לי ברזולוציה מקסימלית וכו' אלא רק שירוץ חלק.

לכן עבור כרטיס מסך חשבתי להוציא גג 900-1000.

עבור מעבד - חשבתי גם על גג 1000 ש"ח. לכן ה805 קרץ לי, במיוחד כשאני קורא כל הזמן כמה שהוא משתלם מבחינת יחס עלות\תמורה.

עבור לוח אם - עד 700.

זכרון 1G.

עכשיו, ביחס הזה, האם הוצאה של עוד כמה מאות שקלים על ה9XX תוסיף לי משמעותית, או שהתמורה לא תהיה משמעותית?

האם בכלל זה מפרט שיספיק לצרכים שלי?

פורסם

במעבד היא לא תהיה משמעותית בכלל. אין הבדל ביצועים כזה גדול בין 930 ל805 שמצדיק 700 שקלים לדעתי. ה9XX הם אוברקלוקרים טובים, וכמובן שבסטוק הם יותר חזקים מה805, אבל ה805 באופן יחסי הוא אוברקלוקר יותר טוב. כלומר, אם עם 920 אתה יכול להגיע ל3.8-4 גה"צ, עם 805 אתה יכול להגיע ל3.6-3.8.

לעומת זאת כרטיס מסך ב1000 שקלים לעומת כרטיס מסך ב1300-1900 שקלים, זה חתיכת הבדל.

פורסם

9XX עושים הרבה יותר מאשר 3.6-3.8

פורסם

אם אתה קונה מעבד טוב וכרטיס מסך פחות טוב אין פורפורציה וזה לא שווה ואם אתה לא עושה אובר רציני לך לפי דעתי על 805

פורסם

9XX עושים הרבה יותר מאשר 3.6-3.8

זה לא מה שאמרתי.

פורסם

וגם הרבה יותר מ-3.8-4

פורסם

וגם הרבה יותר מ-3.8-4

4GHZ על אוויר?

פורסם

4GHZ על אויר זה מה שביודום עשה, על לוח אופטימלי וזכרונות מצויינים עם 920.

אנשים פה עשו 3.8 עם מעבד שעולה 600 שקל פחות, בתנאים פחות אופטימליים.

פורסם

ועם לוח קצת יותר "אופטימלי" עושים גם הרבה יותר

המעבדים האלה מסוגלים להגיע גם ל-4.5 על אוויר

פורסם
  • מחבר

אגב, לגבי כרטיס המסך - על איזה כרטיס הייתם ממליצים כמינימלי שיספק את צרכיי?

פורסם

מינימאלי x1800GTO או 7600GT

:xyxthumbs:

תלוי בצרכים שלך

פורסם

כששניהם עולים בין 1200-1450 שקלים.

ועדיף X1800GTO.

דרך אגב, מה זאת אומרת יותר אופטימלי? זה לוח של אביט עם 955X, כמה יותר אופטימלי מזה יש?

4GHZ זה אוברקלוק סביר ל920. וגם ל930.

4.5? בחלומות הכי וורודים עם ES.

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/pentium-d-920-930_5.html

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים