עבור לתוכן

קניית מחשב חדש

Featured Replies

פורסם

אני מתכנן לקנות מחשב חדש (נוסף לאחד שיש לי בבית) ולהלן מספר שאלות/סוגיות שאני מתלבט (שימושי המחשב הם למשחקים, אינטרנט, סרטים ...):

1) על פי כל מה שכתוב באתר, מומלץ לקנות מעבד עם ליבה כפולה, לכן כדי לא להשקיע יותר מדי מומלץ ללכת על מעבד Intel. מהוא לוח האם הטוב ביותר עבורו (אין צורך ב SLI) ?

2) מה עדיף - כונן H.D. אחד גדול (נניח 160GB) או שניים קטנים בתצורת RAID ? עד כמה המהירות ב RAID תהיה יותר גדולה ? (בתצורות המחשבים המומלצים לא כתבו על חיבור RAID של דיסקים קשיחים).

3) האם יש switch/router שיכול לחבר רשת מחשבים (2 במיקרה שלי) חוטית וגם בעל יכולת אלחוטית לחיבור עתידי של מחשב נייד ? איזה מומלץ ?

4) אחד מתפקידי המחשב הינו להציג וידאו וטלויזיה (בחדר ילדים). מה עדיף: כרטיס טלויזיה ואליו למשוך כבל אנטנה או להעביר שידור מוידאו בעזרת קווי AV (הוידאו ישדר את התחנות שרוצים או סרטים) ?

זהו בשלב הראשוני.

תודה מראש

פורסם

אתה מפזר יותר מדי שאלות לפורום הלא נכון. אני חושב שעדיף שתשאל כל שאלה בנפרד בפורום המתאים ותקבל תשובות יותר רציניות.

בפורום הזה, אתה נותן תקציב, אנחנו בונים מפרט.

אז קיצר, תגיד לי כמה כסף יש לך למחשב, אם אתה צריך ציוד היקפי, מסך, ומה יהיו השימושים. ותשים גם את התקציב בכותרת כדי שלא תעבור בלי כוונה על חוקי הפורום.

לשאלות:

1) הלוח הכי טוב ללא SLI יכול להגיע בשקט ל1300 שקל. אני חושב שהתכוונת להכי משתלם. אני חושב שה945PG של גיגהבייט הוא קניה טובה מאוד.

2) תלוי איזה RAID. יש הרבה סוגים, מRAID0 שזה בעצם עבודה על שני הארדיסקים בו זמנית כשאותו קובץ יכול להיות חלק על אחד וחלק על השני, וזה מסכן את המידע שלך בתמורה לביצועים, ויש RAID1 שזה בעצם תמונת מראה, וזה משפר בעיקר רק קריאה, ובמידה מסויימת גם מסכן את המידע שלך.

באופן עקרוני אין מניעה לקנות כונן בודד היום, הביצועים של כוננים מודרניים עם 16MB מטמון וNCQ הם מאוד טובים.

3) 2 מחשבים לא צריך ראוטר. מ-3 ומעלה כדאי. אם אתה צריך אלחוטי, זה כבר מקפיץ את המחיר משמעותית. נגיד וקנית ראוטר אלחוטי ב400 שקל, ושני הנייחים מחוברים חוטית אליו, והמחשב הנייד מחובר אלחוטית, זה לא יוצא יקר במיוחד.

אם אתה מחבר את הנייחים אלחוטית, אז כל כרטיס רשת אלחוטי זה עוד 180 שקל.

4) אני לא בטוח שהבנתי מה אתה רוצה. להציג את הסרטים על המחשב? להציג מהמחשב לטלויזיה? הא? איזה טלויזיה יש לך?

פורסם

אני מתכנן לקנות מחשב חדש (נוסף לאחד שיש לי בבית) ולהלן מספר שאלות/סוגיות שאני מתלבט (שימושי המחשב הם למשחקים, אינטרנט, סרטים ...):

1) על פי כל מה שכתוב באתר, מומלץ לקנות מעבד עם ליבה כפולה, לכן כדי לא להשקיע יותר מדי מומלץ ללכת על מעבד Intel. מהוא לוח האם הטוב ביותר עבורו (אין צורך ב SLI) ?

כל לוח מבית טוב עם צ'יפסט 945 של אינטל יהיה סבבה

2) מה עדיף - כונן H.D. אחד גדול (נניח 160GB) או שניים קטנים בתצורת RAID ? עד כמה המהירות ב RAID תהיה יותר גדולה ? (בתצורות המחשבים המומלצים לא כתבו על חיבור RAID של דיסקים קשיחים).

תראה, raid 0 זה אחלה דבר, מהירות קריאת הקבצים שלך יורדת למחצית הזמן (שזה ממש סבבה) השאלה עד כמה אתה צריך את זה.....

כי זה מייקר את העסק וגם יש איזה סיכוי קטן לאבד מידע.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות. לדעתי, כיוון שאני כונה מחשב (מכלול של חלקים) הפורום כאן מתאים. כאן צריך להיות ידע רב בכל הרכיבים. אנסה לשאול גם בפורומים הספציפיים.

לגבי לוחות אם, יש מספר חברות. ראיתי בהרבה מקומות כאן כי חברת ASUS הינה החברה המובילה. לוח אם פרט לציפסט יש עוד הרבה מרכיבים נוספים שמשפיעים על המחשב.

לגבי הכסף - אין לי תקציב מסויים. אני לא מעוניין במשהו סוף הדרך, אך די טוב שלא אצטרך לוותר על משחקים עוד שנתיים. נראה לי שמחשב בסביבות 8000 ש"ח יהיה מתאים.

לגבי כונן הקשיח - כשיש כונן אחד זה גם מהווה סיכון במידה והוא מתקלקל. נכון זה כשיש 2 הסיכון עולה, אך הכוננים די טובים היום כך שהסיכון נמוך. המטרה הסופית הינה מהירות כך שלא צריך גיבוי מידע (יתבצע בניפרד על DVD). הרעיון בכונן קשיח (שלי) הינו המהירות. השאלה היתה האם raid 0 נותן באמת תמורה פי 2 במהירות? סה"כ ההבדל במחיר בין כונן גדול לשניים קטנים הינו זניח במקרה שלי.

לגבי הרשת ביתית - איזה מכשיר מומלץ ?

לגבי מולטימדיה - המטרה של המחשב הינה גם להראות "טלויזיה" על מסך המחשב (במקום טלויזיה רגילה בחדר הילדים). כדי להראות את השידורים, ניתן להוסיף למחשב כרטיס טלויזיה, המקבל בכניסה אות מאנטנה, או להסתפק בכרטיס מסך בעל כניסת וידאו חיצוני ולחבר אליו את הוידאו מהסלון והוא זה שיעביר את השידור של הטלויזיה.

שוב תודה

פורסם

תוסיף בבקשה את התקציב או תחום התקציב, לכותרת הטרד

פורסם

אז קיצר, תגיד לי כמה כסף יש לך למחשב, אם אתה צריך ציוד היקפי, מסך, ומה יהיו השימושים. ותשים גם את התקציב בכותרת כדי שלא תעבור בלי כוונה על חוקי הפורום.

ענית מה התקציב (אבל לא שמת אותו בכותרת). אמרת רק מה חלק מהשימושים. לא ענית על למעלה מחצי מהשאלות. איך אתה מצפה שנרכיב לך מפרט?

פורסם

יגאל,

הטרד נפתח. אני מבקש שתכלול את התקציב בכותרת.

פורסם

לגבי לוחות אם, יש מספר חברות. ראיתי בהרבה מקומות כאן כי חברת ASUS הינה החברה המובילה. לוח אם פרט לציפסט יש עוד הרבה מרכיבים נוספים שמשפיעים על המחשב.

אף אחד לא יכול להגיד לך מה אתה צריך על הלוח אם חוץ ממך, אבל צ'יפסט כן אפשר להמליץ

לגבי כונן הקשיח - כשיש כונן אחד זה גם מהווה סיכון במידה והוא מתקלקל. נכון זה כשיש 2 הסיכון עולה, אך הכוננים די טובים היום כך שהסיכון נמוך. המטרה הסופית הינה מהירות כך שלא צריך גיבוי מידע (יתבצע בניפרד על DVD). הרעיון בכונן קשיח (שלי) הינו המהירות. השאלה היתה האם raid 0 נותן באמת תמורה פי 2 במהירות? סה"כ ההבדל במחיר בין כונן גדול לשניים קטנים הינו זניח במקרה שלי.

אין ספק בכלל ש raid0 מכפיל לך את מהירות קריאת וכתיבת הקבצים

פורסם

רייד 0 ממש לא מכפיל. ולמערכת דסקטופ ממש לא מומלץ.

פורסם

רייד 0 ממש לא מכפיל. ולמערכת דסקטופ ממש לא מומלץ.

נסה להתקין windows חדש על רייד 0 לעומת דיסק בודד ותגיד לי שוב שלא לוקח לו מחצית הזמן.....

פורסם

There is no question that a software RAID 0 IDE array will make your computer run faster, as the Content Creation Winstone 2001 scores clearly showed. Performance gains on the order of 13% are not negligible Just be sure that your software RAID chip is set to use its optimal stripe size, which we found in previous sections.

http://www.anandtech.com/storage/showdoc.aspx?i=1491&p=30

ועוד אחד

If you haven't gotten the hint by now, we'll spell it out for you: there is no place, and no need for a RAID-0 array on a desktop computer. The real world performance increases are negligible at best and the reduction in reliability, thanks to a halving of the mean time between failure, makes RAID-0 far from worth it on the desktop.

There are some exceptions, especially if you are running a particular application that itself benefits considerably from a striped array, and obviously, our comments do not apply to server-class IO of any sort. But for the vast majority of desktop users and gamers alike, save your money and stay away from RAID-0

.

http://www.anandtech.com/storage/showdoc.aspx?i=2101&p=11

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות. אני סוגר כאן את הנושא עקב כותרת בעייתית (חוסר בתקציב). בהמשך אם יהיו שאלות נוספות אפתח נושא חדש.

תודה לכולם

פורסם

DUDE

אתה יכול לשנות את הכותרת של הת'רד :screwy:

בשביל זה יש כפתור עריכה.

WTF.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים