עבור לתוכן

בנצ'ים של CONROE בAQUAMARK וPCMARK

Featured Replies

פורסם

בגדול קונרו זו אותה ארכיטקטורה כמו יונה, ויונה זו אותה ארכיטקטורה כמו דותן. ודותן זו אותה ארכיטקטורה כמו בניאס, ובניאס זה כמו פנטיום 3 ופנטיום 3 זה כמו פנטיום 2 ופנטיום 2 זה כמו פנטיום פרו. כולם נקראים P6.

אם תכנס יותר לעומק תגלה שבין כל דור למישנהו יש הבדלים מאד גדולים.

אתה טועה !

ארכיטקטורת ה P-M היא שונה לחלוטין מה P3 ומהP4 אבל היא יותר מזכירה את הP3

היא פותחה מ0 !

בניאס - דות'ן - יונה - מרום \ קונרו

• תגובות 65
  • צפיות 4.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתה טועה !

ארכיטקטורת ה P-M היא שונה לחלוטין מה P3 ומהP4 אבל היא יותר מזכירה את הP3

היא פותחה מ0 !

בניאס - דות'ן - יונה - מרום \ קונרו

לא ההיתי אומר שהיא פותחה מ-0, שום מעבד לא ממש פותח מאפס. כל מעבד הוא שיפור ניכר של הדור הקודם. (לפחות בדר"כ). ה-P4 וה-Athlon היו ארכיטקטורות חדשות. אבל אם לדוגמא תיקח עכשיו את האת'לון הראשון ואת ה-A64 הכי חדיש תראה שיש להם הרבה יותר דברים דומים מאשר שונים.

אותו דבר לגבי המעבדים של אינטל.

כמובן שאם תשווה עכשיו P3 וקונרו הם אולי יראו מאד שונים זה מזה, אבל בגדול ארכיטקטורת ה-P6 היא הבסיס הכללי.

למשל בין P3 לבניאס אין הבדל כל כך גדול, בין בניאס לדות'ן אין הבדל כל כך גדול וכו' עד שאתה מגיע לקונרו.

אתה לא יכול להגיד שהקונרו הוא P3 משופר, אבל אתה כן יכול להגיד שהוא יונה משופר...

לפתח ארכיטקטורה חדשה לגמריי לוקח הרבה מאד שנים, לא שנה שנתיים כמו שאינטל קפצה מדות'ן ליונה..

פורסם

הארכיטקטורה הבסיסית של הבניאס פותחה מ-0 במשך לא מעט שנים.

פורסם

אני מסכים שה-Core מאוד דומה ל-P6.

אבל איזשהו עידכון או שיפור שהוא לא מספיק משמעותי היה הופך את הליבה מהר מאוד ללא רלוונטית

מצד שני שיפור מספיק גדול מצדיק לדעתי את ההגדרה ארכיטקטורה חדשה

פורסם

אני מאמין שרוב המעבדים הינם תהליך אבולוציוני של הפיתוח ולא הרבה מעבר לכך.

האמת, כשחשבתי על זה קצת נראה לי שיש סיבה מאד הגיונית למה המחירים של הקונרו (במידה והביצועים באמת כמו מה שנראים) נמוכים כל כך.

לדעתי מו"פ זו הסיבה העיקרית. תזכרו שהארכיטקטורה שלו נגזרה בגדול מהיונה שנגזר מהדותן מה שגם לשרשרת הוזלות במו"פ, הדבר היחיד שנדרש הוא לאמץ את הטכנולוגיה לפלטפורמת ה PC, שעם כל ההכבוד לאינטל, לדעתי הם מאד מאד טיפשים !!! שהם לא עשו זאת לפני כן, אולי הייתה להם סיבה אמיתית ומוצדקת אבל כבר שנים זה היה ברור שארכיטקטורת ה Netburst היא כישלון חרוץ שאנשים (לא יודע מי) באינטל סירבו להבין, סוס מת פשוט, לא חסרים ביטויים, לכן אני אומר את מה שאני אומר.

מה שאמרתי כאן מתבסס ברובו על עובדות ומותנה באמינות הביצועים בנוסף לקצת פרשנות/דעה שלי.

פורסם

דווקא לפי מה שהבנתי מהאתר Anandtech ה-PM הוא דבר חדש לגמרי.

If you've read every word we've written about Centrino and the technology behind it and are impressed, then you haven't seen anything yet. The architecture and technology behind the platform goes far beyond what we're able to print, but the main point to convey is that the Pentium-M is not a Pentium III and not a Pentium 4, it's something very new and very different.

http://www.anandtech.com/mobile/showdoc.aspx?i=1800&p=15

פורסם

nice.... :xyxthumbs:

פורסם

התייחסתי בעיקר להבדל בינו לבין האופטרון-כפול ליבה, בעוד שהקונרו עם מכפלה 8 והאופטי עם מכפלה 10, יישר כוח!

פורסם

ב AM3, לוקח את השיא מ FX60 ב 3.7 גיגה כאשר הקונרו ב 2.7 גיגה

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=97395

תגיד לי, אתה בסדר!

איזה באנצ'מרק זה? x1900 cf, מול 7900gtx sli, נו באמת...

אתה חושב 7900 יכול להתמודד מול x1900 מפלצת של 48 מעבדי שיידרים,

כאשר ידוע AM3, משתמשת בהצללות בצורה אינטנסיבית ביותר.

תראה בבקשה, הריג של הקונרו מבצע 46.123.896 פוליגונים בשניה, לעומת הריג של אתלון 45.953.516!

וזה רק מוכיח את היכולת של הכרטיסים, כי מעבדים לא מייצרים פוליגונים בשנייה, זה מדד של כרטיס מסך בלבד.

עכשיו באמת כבר הרחקתם לכת, פשש... :kopfpatsch:

[attachment deleted by admin]

פורסם

אתה לא רואה שהציון מורכב מציון למעבד וציון לכרטיס המסך?

FCG_153219.jpg

פורסם

לא קשור בכלל, יש יחסי גומלין בין המעבד למעבד הגרפי.

צר לי אבל הבנצ'מרק הזה הזוי ולא מקצועי, להשוות בין מעבדים עם כרטיסים שונים,

כאשר במערכת אחת יש יתרון לעיבוד שיידרים.

פורסם

בכל זאת מדובר בשיא עולם

ויש מספיק שהריצו את הבנצ'מארק הזה עם X1900XTX בCF עם מעבד AMD64X2

מה גם שכאן בכלל הריצו את הכרטיסים על סטוק

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים