עבור לתוכן

עזרה בבחירת חלקים למחשב למטרת אוברקלוק -תקציב 4200 (עם אפשרות לחריגה קטנה)

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

דגם מחיר כמות

Intel Pentium D 920 Dual Core 2.8Ghz 2x2Mb L2 LGA 775 Box 1470 ¤ 1

GIGABYTE GA-8I945P-G 680 ¤ 1

PQI TURBO DDRll 512MB 667MHZ 350 ¤ 2

LEADTEK WinFast PX7600 GS TDH 256MB PCI-E 830 ¤ 1

COMPUCASE CI-6A21 BLACK 400W 515 ¤ 1

סה"כ: ¤ 4195

זה מפרט בהנחה שאתה רוצה גם לשחק מלבד לעשות לו OC

אם לא את אפשר לקחת איזה 6200 או x1300 זול.

ולרדת בזיכרונות ל 533

בגדול , המחשב מיועד בשבילי וגם בשביל הילדה הקטנה בבית . בשבילה כרטיס מסך חזק זה לא רלוונטי בגלל שהיא משחקת במשחקים לילדים (שממש לא כבדים) ואני בכלל לא משחק ... מה גם שהמעבד הזה הוא יקר מאוד ...

ספק 400-420W איכותי וטוב זה לא מה שיגביל אותך.

זיכרון במהירות 667 יעזור לך בכך שתתחיל להעלות את הבאס מ133 ל166 מהירות הזכרונות תעלה הזיכרון אמור בכל מקרה לעבוד ב667 ככה שלא הוא זה שיגביל אותך...

קירור זה אחד הדברים שכן יגבילו אותך דווקא אם תישאר עם קירור הסטוק לא רק שהוא יהיה דיי רועש הוא גם יהיה הרבה פחות אפקטיבי מקירור איכותי.

בקשר לשאלה האחרונה אם אתה מעלה את הבאס מ133 ל166 תדר הזכרונות יעלה גם כן בתנאי שלא תיגע בו ותקבע אותו ידנית כלומר בלוח שלי למשל וככה בכל לוח אחר אם אני יתחיל להעלות את הבאס(חחח P4 2.4 ענתיקה) ככה גם מהירות הזכרונות שלי תעלה אם אני לא יגדיר את הזכרונות שיעבדו ב400MGHZ הם יגבילו אותי מהר מאוד מכיוון שאלו זכרונות VALUE והם נבדקו אך ורק על 400MGHZ מה שאני יצליח לעשות יותר מזה זה בגדר מזל בלבד.

בכל מקרה בינתיים זיכרון יותר מהיר מDDR2 667MGHZ אני עדיין לא ראיתי...

לוחות שתומכים בDDR2 800MGHZ זה כבר יש אני חושב :smile1:

אני לא בקיא כל כך ברזי האוברקלוק .עשיתי פעם אחת דרך מדריך STEP BY STEP שמצאתי ברשת למעבד סמפרון 2800 עם לוח של ASROCK וזה לא היה מסובך . כל התאוריות כאן , אני לא יודע איך מבצעים הלכה למעשה (זה בטח כבר יסבירו לי בפורום אוברקלוק).

אגב , כרגע אני כבר מתלבט אם לקחת שילוב של 805D +לוח GB 945PG או הצעה אחרת שקיבלתי בנועה מחשבים :

מעבד סמפרון 3000 (סוקט 939) +לוח עם צ'יפסט 6150 של ASUS (מקסימום אכין לו TVOUT בראקט ע"פ מדריך שמצאתי כאן בפורום) או MSI מדגם זהה.

בשיטוט בפורום של אננדיטק , הבנתי שלוח+מעבד כזה (שיכול להגיע באוברקלוק ל-3800 על קירור סטוק) , יהיה מאוד פונקציונלי עבורי , מה גם שהוא מכיל FIREWIRE שזה חשוב מאוד בשבילי (אני מחבר כרטיסי קול חיצוניים שיש לי ומערכת סינטיסייזר להפקת מוזיקה) .

כל העסק הזה מוזיל לי את המחשב בצורה משמעותית כי המעבד עולה 550 ועם הלוח אני מגיע ל-1200 . מה גם שאני לא אצטרך לקנות כרטיס מסך ולא לקנות FIREWIRE ב- 150 ש"ח .. או מאוורר חזק יותר .

אני אעשה חושבים ואבדוק איזה הצעה באמת תשתלם ע"פ הצרכים (אימיול+תוכנות מוזיקה+אינטרנט וכו'). אני פשוט צריך דחוף מחשב שני לבית (תקציבי) ...ככה שלא יכול לחכות להוזלת מחיר כשייצא הקונרו .

שוב, תודה לכולם על הרצון הטוב ! :xyxthumbs: ...וסליחה על המגילה .

פורסם

אולי בהחלט בשביל הצרכים שלך ההצעה מנועה יכולה להיות מצויינת

פורסם
  • מחבר

אולי בהחלט בשביל הצרכים שלך ההצעה מנועה יכולה להיות מצויינת

אני עדיין לא סגור מה אני אקח ..אני עובד כרגע עם סמפרון 2800 באוברקלוק כבר שנה פלוס (עם מארז ג'נרי אבל עם ספק חזק בנפרד) .

אין לי בעיות מיוחדות לעבוד על SAMPLITUDE למוזיקה ואינטרנט ביחד . פשוט חשבתי שבמחשב החדש , אני אתן לו "פוש" לביצועים אולי לויסטה שתצא .

הלוחות 6150 מאוד מתאימים לי כי הם מכילים את כל הפיצ'רים שאני צריך ובעלות של GB ואפילו פחות .

ניסיתי לבנות איזה יציר כלאיים מאחד המפרטים המומלצים כאן אבל סוקט 754 לא מתאימים לי (עברתי על כולם כמעט ברשת ולכל אחד יש חסרון , אם זה ג'יגה כרטיס רשת או NFORCE 4X מוחלש או העדר SPDIF , כרטיס קול 8 ערוצים וכו' ) .

מקסימום עוד שנה + , אני אוכל לשדרג את המעבד לאיזה 3800X2 כפול ליבה (אם אני אתקין את הויסטה ותהיינה בעיות איטיות) שבטח יהיה זול הרבה יותר .

פורסם

לדעתי אם אתה לוקח לוח 6150 של MSI , אז תדאג שיביאו לך את כל ה-brackets עם הערכה של הלוח ...כי אח"כ זה לא שווה .

חוץ מזה , לפי התקציב בכותרת , של 4200 ובהנחה ואתה לא לוקח כרטיס מסך נוסף , אז תוכל אפילו להוסיף עוד זיכרון , קח 2 ג'יגה שכבר יהיה מוכן לך ל VISTA , ככה שלא תצטרך לשבור את הראש ולהתאים בעתיד עוד סטיק זיכרון . :o ... יהיה לך קשה למצוא סטיק מתאים אח"כ אפילו אם זה אותו יצרן .

הלוח הזה מותאם מאוד למערכות HTPC קולנוע ביתי !

אם זה לוח ASUS אז באמת חבל כי עם הציפסט הזה לא תקבל BRACKETS של TVOUT ...יש גם משהו דומה של WINFAST ו- FDI (שווה לבדוק)

לדעתי , עדיף באמת שתחכה אולי ליציאת הקונרו ואז מי יודע אולי מחירי ה-3800 כפולי הליבה ,ירדו ותוכל לשדרג לך דיל טוב יותר במחיר .

להיום , לדעתי עדיין שווה לקחת 805 של אינטל ולהוסיף עוד קצת כסף עבור כרטיס מסך +FIREWIRE , זה יתןלך ביצועים טובים יותר ב VISTA אם תתקין .

בהצלחה ותתחדש ! :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

קיבלתי היום את המחשב (אני כבר כותב ממנו)..עשיתי קצת סקר שוק ולקחתי בסוף דיל לא רע מאייבורי מחשבים .

ביקשתי שייבנו לי מערכת זהה עם כל החלקים מאחד מהמפרטים המומלצים כאן באתר (על בסיס ה-805 ליבה כפולה ).רק מאוורר של 5700 GLACIALTECH במקום ARCATIC .נכנס לי לתקציב גם תוספת לכרטיס FIREWIRE בנפרד (שהיה חשוב לי מאוד) וציוד היקפי איכותי .

הייתה לי התלבטות גדולה אם לבנות משהו על בסיס הסמפרון 3000 ולוח 6150 אבל בסוף החלטתי ללכת על ה-805 של אינטל .

אני חייב לציין שהאוברקלוק חובה על המעבד (כמו שציינו כאן רבים מחברי הפורום) . פשוט מחייב (וגם לא מסובך!). מדהים איזה שיפור זה נותן בביצועים .

חבר'ה , אתם עושים עבודה נפלאה כאן , פשוט מלאכת קודש .

שבת שלום לכולם !

פורסם

לאיזו מהירות הגעת? מה הטמפרטורה במאמץ עם ה 5700? אני מקווה ששמו לך ספק נורמלי.

פורסם
  • מחבר

במהירות 3.4GHZ על מתח סטוק . הקירור של GLACIALTECH נראה לא רע בכלל (חבר טוב שלי בדק לי הכל שאין התחממות .זכור לי שהפעלנו תוכנות כבדות באוברקלוק והיה טמפ' 45 מעלות. לפני אוברקלוק היה 32 בערך תחת מאמץ . ספק לקחתי של HEC 400 W עם מארז ממה שהציעו כאן בפורומים (הציעו ספק של ocz mainstream או משהו כזה..לא זכור לי הדגם ..קצת יותר יקר אבל חששתי לקחת משהו שלא שמעתי עליו כאן) .

פורסם

חבל שלא שאלת, ה OCZ טוב יותר מה HEC , משמעותית :) אבל גם ה HEC מספיק. ה 5700 קרור מצויין ברמה של ה BT.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים