עבור לתוכן

שואה וגבורה ומה שבניהם-דיון מרכזי לנושא השואה===> הדיון ממשיך?

Featured Replies

פורסם

דווקא הגרמנים היום רובם נחמדים מאוד אלינו, קחו לגומה את אנג'לה מרקל.

יש להם רגשות אשמה (ככה זה נראה) וזה נראה שהם מרגישים צורך להראות לנו שהם סבבה.

ד"א johnie בהקשר למה שאמרת - יצא לי לדבר עם כמה אמריקאים בכל מני פורומים והמצב בארה"ב פשוט נוראי, הם חושבים שזאת עוד קונספירציה של היהודים והם קוראים לזה אפילו holohoax.

לא נומרלים הדרומיים האלו.

זה תלוי עם מי אתה מדבר.

יש לי מורה שפשוט לא מאמין מה שעשו ליהודים בשואה וילדה תמימה שהגיעה מגרמניה ללמוד פה לשנה, שאל אותה אם היא חושבת שרוב האנשים בגרמניה מצטערים על מה שהם עשו.

והוא אמר לכיתה שלי (היא לא איתי) אבל הוא אמר שלפי דעתו עדין לגרמנים היום צריך לקרוא פאשיסטים על מה שהם עשו.

והאמת נמאס לה מזה אז היא התלוננה ובצדק היא לא צריכה "לשלם" לאף אחד על מה שהעם שלה עשה.

מה צריך לעשות זה לזכור ולא לשכוח.

אני האמת דווקא נתקלתי בכמה מקרים לא נעימים שמצאתי יומנים של ילדים בני 13 שכתבו ביומן שלהם דברים אנטישמים, והיה ילד אחד שעושה בדיחות מול הפנים שלי על השואה.

• תגובות 53
  • צפיות 3.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אותם ערסים ש"לא אכפת להם כי זה אשכנזים" מעוררים בי סלידה זהה לזאת ממכחישי שואה. ואם חשבתם שבתיכונים אין - בשלי היה. :pissed::bash:

חוצמזה, תהיתי למה לא חוגגים כאן בצורה רשמית את יום הנצחון על גרמניה הנאצית? שנה שעברה היה יובל 60 שנה והיו חגיגות סביב לעולם. זאת סיבה למסיבה שכוחות הברית התאחדו כך והביסו את היטלר ולא נתנו לו לממש את תכניותיו הזדוניות. אם כל זה לא היה קורה, תארו לכם את העולם שלנו כיום.

פורסם
  • מחבר

שנה שעברה היה יובל 60 שנה והיו חגיגות סביב לעולם. זאת סיבה למסיבה שכוחות הברית התאחדו כך והביסו את היטלר ולא נתנו לו לממש את תכניותיו הזדוניות. אם כל זה לא היה קורה, תארו לכם את העולם שלנו כיום.

זו בדיוק הבעיה

לא היינו יכולים לתאר את העולם שלנו כיום אם בעלות הברית היו מפסידים כי כולנו היינו מתים

פורסם

האם מישהו מחברי הפורום הוא דור שלישי \ שני למשפחה ניצולי שואה?

אממ, אני לא בן לניצול שואה, אם כי, דוד של סבתא שלי היה אחראי על רכבות המשא של הרוסים במלחמה.

ואבא של סבתא שלי היה חייל קרבי בקו ברוסי כאשר גרמניה פלשה לרוסיה.

אני האמת דווקא נתקלתי בכמה מקרים לא נעימים שמצאתי יומנים של ילדים בני 13 שכתבו ביומן שלהם דברים אנטישמים, והיה ילד אחד שעושה בדיחות מול הפנים שלי על השואה.

מה שהיית צריך לעשות זה פשוט לבעוט לו בביצים, מרפק לגב ומסובבת לפנים.

אה כן, וגם לזכור ולא לשכוח (ועכשיו גם הוא יזכור ולא ישכח).

פורסם

סבא רבה שלי היה מפקד גדוד בצבא אוקראינה

נ.ב. רוסיה ניצחה את רוב המלחמה, בריטניה ואמריקה סתם התפלחו לקראת הסוף

פורסם

אני לא ממש זוכרת מה הסבים שלי עשו, באיזה גדוד ומה, אבל הם יצאו מהצבא עם המון עיתורים ואותות. סבתא מצד האבא היתה אחות בבי"ח צבאי, כך פגשה את סבא שלי. אח של סבתא שלי היה קפטן של סיירת בצבא האדום ונפל בשחרור בודפשט.

פורסם

תהיתי למה לא חוגגים כאן בצורה רשמית את יום הנצחון על גרמניה הנאצית? שנה שעברה היה יובל 60 שנה והיו חגיגות סביב לעולם. זאת סיבה למסיבה שכוחות הברית התאחדו כך והביסו את היטלר ולא נתנו לו לממש את תכניותיו הזדוניות. אם כל זה לא היה קורה, תארו לכם את העולם שלנו כיום.

זה הגיע קצת מאוחר מדי לדעתי, שתקו יותר מדי זמן במיוחד

בקצב שבו היטלר השמיד יהודים.

אני חושב שבצ'צ'ניה כמה שהם צועקים "רצח עם"(שאני לגמרי מסכים עם זה),

לא נהרגו 6 מיליון צ'צ'נים(למרות שאני אישית נגד מה שרוסיה עושה שם) ב-17

שנה שיש שם נוכחות רוסית אחרי התפרקות ברית-המועצות.

להשמיד 1,000,000 איש בשנה, זה נקלט בכלל?

לכן אני אישית לא רואה בזה מי יודע מה סיבה למסיבה.

אותם ערסים ש"לא אכפת להם כי זה אשכנזים" מעוררים בי סלידה זהה לזאת ממכחישי שואה. ואם חשבתם שבתיכונים אין - בשלי היה. :pissed::bash:

אני גם נתקלתי בתופעה הזאת, זה פשוט מגוחך, לא נתפס.

לא תשמעי דעות כאלה מאנשים שעשו משהו מהחיים שלהם מהעדות המזרחיות.

אני לא ממש זוכרת מה הסבים שלי עשו, באיזה גדוד ומה, אבל הם יצאו מהצבא עם המון עיתורים ואותות. סבתא מצד האבא היתה אחות בבי"ח צבאי, כך פגשה את סבא שלי. אח של סבתא שלי היה קפטן של סיירת בצבא האדום ונפל בשחרור בודפשט.

תראי, את מדברת במונחים קצת שונים...בעוד שבארץ בשביל להגיע לסיירת בנאדם צריך לעבור מלא מיונים, גיבושים ומבחנים.

באותה תקופה ברוסיה בשביל להכנס ל"סיירת" הדרישות היו שלא תהיה גידם, חירש או איזושהי נכות ממשית אחרת.

זאת הייתה תקופת חירום וגייסו כל מי שיכלו ולפעמים העניקו שמות לתפקיד גם בלי שתהיה לזה איזשהי משמעות.

פורסם

אז זהו, שלא. הוא למד במכרז ליחסים בינלאומיים ודיבר 7 שפות. הוא שירת והיה קצין ויצא לכל מיני מיונים והכשרות עוד שנים לפני שהמלחמה פרצה.

פורסם

אז זהו, שלא. הוא למד במכרז ליחסים בינלאומיים ודיבר 7 שפות. הוא שירת והיה קצין ויצא לכל מיני מיונים והכשרות עוד שנים לפני שהמלחמה פרצה.

אם את אומרת. :nixweiss:

פורסם

אני שומעת טון של חוסר אמון בדבריך. האם אתה מפקפק בדברי?

פורסם

אני שומעת טון של חוסר אמון בדבריך. האם אתה מפקפק בדברי?

איך את יכולה לשמוע טון במשהו שאני כותב? אוך נשים.

בכל אופן, ידעתי שאת עלולה לחשוב ככה, בגלל זה שמתי את הסמיילי הזה :nixweiss:

שמביע חוסר ידע.

ולא את הסמיילי הזה ::) שהוא יותר מראה על לגלוג, חוסר אמון וגילגול עיניים, מלשון:"כן, מה שתגיד".

פורסם

חוצמזה, תהיתי למה לא חוגגים כאן בצורה רשמית את יום הנצחון על גרמניה הנאצית? שנה שעברה היה יובל 60 שנה והיו חגיגות סביב לעולם. זאת סיבה למסיבה שכוחות הברית התאחדו כך והביסו את היטלר ולא נתנו לו לממש את תכניותיו הזדוניות. אם כל זה לא היה קורה, תארו לכם את העולם שלנו כיום.

באמת לא יודע.

מתי זה? ב9 במאי לא?

האמת סבא שלי תמיד אומר לי יש לי שני ימי הולדת, האמיתי, וביום שנולדתי מחדש, ב8 במאי 1945.

יש לי ספר שלא גמרתי לקרוא (נשכח על המדף...) שמתאר בדיוק מה היטלר רצה שיהיה אחרי המלחמה. סוג של new world order

נ.ב. רוסיה ניצחה את רוב המלחמה, בריטניה ואמריקה סתם התפלחו לקראת הסוף

זה לא ממש נכון, רוסיה לבד, בלי החזית השניה מהמזרח לא בטוח היתה מצליחה לנצח.

"סתם התפלחו לקראת הסוף" זה דיי דבילי לכתוב.

ואגב, "צבא אוקראינה"? הם היו תחת ברית המועצות לא?

פורסם

בכללי זה היה חלק מברית המועצות

אבל זה נקרא הדיוזיה האוקראינית הלא זוכר איזה מספר

פורסם

באמת לא יודע.

מתי זה? ב9 במאי לא?

אם אני לא טועה זה ב6 למאי, אני אשאל את אמא שלי ואעדכן 8)

ואוקראינה נלחמה לצד רוסיה. (כן כן, נולדתי באוקראינה ;D )

פורסם

זה ב9, שאלתי את אבא שלי

נ.ב. גם אני נולדתי באוקראינה

viva huhli

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים