עבור לתוכן

שואה וגבורה ומה שבניהם-דיון מרכזי לנושא השואה===> הדיון ממשיך?

Featured Replies

פורסם

ערב טוב ושבוע טוב

למרות שעדיין לא ערב יום השואה פתחתי ת'ארד מקדים שבו תרשמו את כול הבעותיכם,מחשבותיכם,חוויות וסיפורים.

אם לא למענם אז למעננו-לזכור ולעולם לא לשכוח

עריכה

לציון ערב יום הזיכרון לשואה ולגבורה הת'ארד יפתח בתפילת יזכור

א?ב?ינו? מ?ל?כ??נו? א?ל א?ל?ה?י ה?רו?חו?ת ל?כ?ל-ב??ש??ר. ת??ן מ?נו?ח?ה נ?כו?נ?ה ע?ל-כ??נ?פ?י ה?ש???כ?ינ?ה ב??מ?ע?לו?ת ק?דו?ש?ים ו?ט?הו?ר?ים כ??ז?ה?ר ה?ר?ק?יע? מ?ז?ה?יר?ים א?ת-נ?ש??מו?ת?יה?ם ש??ל ש??ש? מ?או?ת ר?ב?בו?ת א?ל?פ?י י?ש??ר?א?ל א?נ?ש??ים ו?נ?ש??ים י?ל?ד?ים ו?יל?דו?ת ש??נ??ה?ר?גו? ו?ש??נ??ט?ב??חו? ו?ש??נ??ח?נ?קו? ו?ש??נ??ק?ב??רו? ח?י??ים ב??יד?י מ?פ?ל?צו?ת ה?צ?ו?ר?ר?ים ב??ג?לו?ת א?ירו?פ?ה. כ??ל??ם ק?דו?ש??ים ו?ט?הו?ר?ים. ב??ה?ם ג??או?נ?ים ו?צ?ד??יק?ים א?ר?ז?י ה?ל??ב?נו?ן ו?א?ד??יר?י ה?ת?ו?ר?ה. ב??ג?ן ע?ד?ן ת??ה?א מ?נו?ח?ת?ם. ל?כ?ן ב??ע?ל ה?ר?ח?מ?ים י?צ?ר?ר ב??צ?רו?ר ה?ח?י??ים א?ת-נ?ש??מו?ת?ם ה' הו?א נ?ח?ל?ת?ם. ו?ז?כ?ר ל?נו? ע?ק?ד?ת?ם ו?ת?ע?מ?ד ל?נו? ו?ל?כ?ל י?ש??ר?א?ל ז?כו?ת?ם. א?ר?ץ א?ל-ת??כ?ס??י ד?מ?ם ו?א?ל-י?ה?י מ?קו?ם ל?ז?ע?ק?ת?ם. ב??ז?כו?ת?ם נ?ד?ח?י י?ש??ר?א?ל י?ש?ו?בו? ל?א?ח?ז??ת?ם ו?ה?ק??דו?ש??ים ל?ז?כ??רו?ן ת??מ?יד נ?ג?ד ע?ינ?יך? צ?ד?ק?ת?ם. י?בו?או? ש??לו?ם י?נו?חו? ע?ל-מ?ש??כ??בו?ת?ם. ו?נ?אמ?ר א?מ?ן:

• תגובות 53
  • צפיות 3.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני מזדעזע כל שנה מחדש מהסיפורים.לפעמים כשאני חושב על זה לעומק אני לא מבין איך דבר כזה קרה.

פורסם

זה האסון הכי גדול שנפל על העם היהודי

חייבים לדאוג שהוא לא יחזור לעולם

פורסם

בסוף עוד 50 שנה, אף אחד גם לא יבין איך איראן מחקה חצי מהמדינה ואף אחד לא saw it coming

פורסם

מה איך? פצצת אטום :s07:

אני מזדעזע כל שנה מחדש מהסיפורים.לפעמים כשאני חושב על זה לעומק אני לא מבין איך דבר כזה קרה.

כל מילה בסלע :'(

פורסם

רק לזכור, משואה וגבורה - לתקומה. לא סתם קבעו את זה שבוע אחרי שבוע. (אמנם, במקום יום השואה נקבע לפרוץ מרד גטו ורשה, אבל בגלל החג הזיזו אותו לשבוע אחרי פסח)

פורסם

הדבר שהכי מדהים אותי!! זה איך אנשים בכלל אומרים שהשואה לא קרתה !!

והיא למשפחה שלי תקרית לא נעימה בשבוע הזה,

נסענו לראות חברה קרובה מאוד של אמא שלי ואחד האנשים שם שהוא חלק מהשפחה של חברה של אמא שלי התחילו לדבר על כמה מהגרים לא חוקיים יש בארה"ב ואיך שהגבולות לא נשמרים בהקפדה ואמא שלי אמרה שבישראל זה יותר מסודר, המדינה יודעת מי ולמה הוא שם לעומת ארה"ב והוא אמר : אז המדינה שמה מספרים שהSS עשו ליהודים בשואה וככה אנחנו "מפקחים" עליהם.

בכל מקרה לא עשינו סיפור אבל פשוט לא התייחסנו אליו ו3 אנשים באו והתנצלו על מה שהוא אמר..

וזה פשוט כואב לדעת שיש עוד אנשים כאלה

פורסם

רק שהזיכרון של אנשים מהשואה אומר שמזל שיש לנו צבא חזק שמגן עלינו...

ולדעתי זה בדיוק ההפך...

הרעיון בלמנועה עוד שואה הוא לא בכך שיש לך צבא חזק...אלה בכך שאנשים יהי שפויים ולא ילכו אחרי סטריוטיפים ויהיו מושפעים בקלות ממי שנותן להם כוח על אחרים....

כמובן שכל זה קורה עכשיו...

וזה חבל מאוד לדעתי

פורסם

יש היום צפירה?

פורסם

מחר 10 בבוקר

פורסם

משהו שהזביע אותי מאד אבל מאד זה בסרט הפסנתרן שהילדים זוחלים מיתחת לחומה שהם בורחים פיצצו להם את הרגלים מכות והיו צרחות שסתמתי תאוזנים

אולי אני מיתבלבל עם סרט אחר אבל בבית ספר מחר יש טקס שכלול בו הסרט הפסנתרן

פורסם

בכיתה ח', איזה ערס שהצליח להשתחל לבצפר איכשהו, אז למדנו על השואה והוא הפריע בשיעור והמורה שאלה אותו אם לא איכפת לו מההיסטוריה של העם היהודי, והוא ענה "לא מה איכפת לי הם היו אשכנזים". בתיכון כבר אין כאלה.

בכל מקרה, יש אנשים שפשוט מגזימים עם התגובה שלהם כשמדברים על שואה.

היום בשיעור אנגלית המורה הקריאה איזשהו שיר על השואה, היה כזה שקט בזמן ההקראה ואיזה 5 דקות אחריו. די פתטי, עושים מרגעים כאלה קדושים מדי (חשוב לזכור, אבל כשזה מגיע למצב שבנאדם שאני מדבר איתו על דברים בשואה, אין לו מושג, אבל כשמתחילים להקריא איזשהו שיר הוא פתאום מתחיל לבכות)

פורסם

ACDC, הסרט הפסנתרן הוא אכן אחד הסרטים היותר חזקים בהקשר של השואה.

עוד סרטים טובים, הם רשימת שינדלר, אירופה אירופה, ויש עוד כמה שאני פשוט לא זוכר את השמות שלהם...

barbos,

אני מכיר את המטומטמים הערסים האלה, "אשכנזים מה אכפת לי", מה שהם לא יודעים כנראה הוא שגם חלק לא קטן מיהדות לוב הושמדה בשואה...

וגם הם למעשה "ניצולי שואה".

זה שהןא עצוב ולא ממש יודע למה זה חמור כמו לשכוח שהיה דבר כזה, אגב.

פורסם

[shadow=red,left]לזכור ולא לשכוח.[/shadow]

אני זוכר עוד כשהייתי ביסודי, היו את אלה שרבים מי בכה יותר, זה היה כ"כ צבוע.

מערסים לכולנו נשבר.

פורסם
  • מחבר

האם מישהו מחברי הפורום הוא דור שלישי \ שני למשפחה ניצולי שואה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים