עבור לתוכן

איך משחררים מוצר מהמכס? איזה עליות נוספות יש חוץ מהמע"מ/מכס?

Featured Replies

פורסם

ה360 הגיע לארץ! עכשיו הוא במכס.. :-\

איך אני מוציא אותו משם? מה העלויות? ואיך בגדול כל העסק עובד?

(אתרי המכס חסרי ערך ממה שניסתי לבדוק...)

פורסם

אתה הולך לבית הדואר המרכזי בת"א (אני מניח שהחבילה שלך שם?)

תביא איתך עותקים של כל הקבלות, עותק מודפס של מה שקיבלת באימייל זה בסדר וכמובן המסמך שקיבלת מהדואר.

אל תשכח תעודת זהות.

אתה עולה לקומה השנייה, יתזזו אותך בין מספר דלפקים.

תתבקש לשלם מע"מ בלבד עד כמה שידוע לי על המכשיר הזה.

אתה יכול לשלם במזומן או כרטיס אשראי למיטב זכרוני.

התשלום הוא בד"כ 16.5% על מחיר החבילה + עלות המשלוח. אם יש משהו בחבילה שדורש מכס בנוסף למע"מ אין לי מושג - לא חושב.

יכול להיות שירצו בדיקה פיזית של מה שיש בפנים - לא סביר עקב העובדה שלא קיבלת חבילה בגודל פיל עם ערך מוצהר של 10 דולר.

פורסם

התשלום הוא בד"כ 16.5% על מחיר החבילה + עלות המשלוח. אם יש משהו בחבילה שדורש מכס בנוסף למע"מ אין לי מושג - לא חושב.

שאתה אומר עלות משלוח , אתה מתכוון שהוא יצטרך לשלם פעמיים על המשלוח??(פעם אחת שזה הגיע לארץ ופעם אחת במכס).

פורסם
  • מחבר

אני גר בקריות אז אני מניח שיש משהו מקביל בחיפה? מישהו אולי יודע איפה הוא נמצא?

אין עלויות נוספות מלבד המיסים שאני צריך לשלם? איזה מס שחרור או משהו מגוחך ובירוקרטי שכזה?

אני חושב שהוא התכוון שמשלמים מע"מ גם על המשלוח (יש רק מע"מ על משלוח נכון? שום מס חריג?)

פורסם

צר לי, אין לי מושג איפה המקבילה החיפאית.

צריך לשלם מע"מ גם על המשלוח אלא אם כן נפלת על מוכס נחמד במיוחד.

מעולם לא שילמתי או שמעתי על "מס שחרור". :smile1:

אם אין מכס, תשלם רק מע"מ.

פורסם

זה לא אמור להגיע לבית הדואר הקרוב ביותר לביתו? (לפי הכתובת שהוא ציין בהזמנה) :-[

כי גם אני הזמנתי מוצר מסויים מחו"ל ולפי מה שהבנתי אני מקבל פתק הביתה לבוא לקחת, ואיתו אני בא לדואר הקרוב לביתי ומשחרר את המוצר. בלי להדפיס כלום ובלי סיבוכים מיותרים, לא? :s05:

פורסם

כשאני הזמנתי את המערכת קולנוע ביתית שעלתה בערך 3000 שקל,הדפסתי תקבלה מחדש ושמתי שהמחיר יהיה 500 שקל,ככה כשהגעתי למכס הם שיחררו את המערכת ,היתי צריך רק לשלם על המישלוח, לא זוכר כמה יצא.

פורסם

אפשר איכשהו כמתנה או משהו P:

פורסם

כששולחים כמתנה אז צריך להצהיר על השווי שלה.

מעל שווי מסוים משלמים מע"מ.

אתה תמיד יכול לשקר, אבל אם תהיה ביקורת אז אתה תצטרך לשלם מס.

פורסם

ואם החלטת במקרה לזייף את הקבלה, והשולח הוסיף את הקבלה המקורית למשלוח כמו שקורה בד"כ.

ובכן, תן לי רק לספר לך שבדיוק בשביל מקרים כאלה הם מחזיקים מאחור ברזילאי גדול ושחור... :smile1:

פורסם

LOL

אם שולחים לי משהו מEBAY ואומרים לי אל תדאג למס, אני צריך לדאוג למס?

פורסם

כן

פורסם

כשאני הזמנתי את המודם כבלים שלי מחו"ל , שחררתי אותו מבית המכס בחיפה (אני גם גר בקריות)

זה נמצא ליד קריית הממשלה החדשה שם, בקומות התחתונות של בית הדואר שקמונה (בעיר התחתית, ממש ליד רחוב העצמאות, ליד בתי המשפט..)

ואגב, אני אישית כן זייפתי את הקבלות בשביל לקבל פחות מכס, ולא היה שום ברזילאי :smile1:

פורסם

ובכן,

It ain't cheating if you don't get caught.

אם עצבנת את המוכס, יכולים לחייב אותך במיסים לא לפי מה ששילמת בפועל, אלא לפי ערך המוצר שיקבע המוכס לפי מחירונים שיש לו.

מחירוני המכס בד"כ הרבה יותר גבוהים ממה ששילמת.

כמובן, לאחר מקרה כזה סביר להניח שכל דבר שתזמין מחו"ל על שמך בעתיד אוטומטית יסומן על ידי המכס לבדיקה.

ייתכן וישנו גם קנס כלשהו, למרות שאיני בטוח.

בנתב"ג למשל אם אתם לא מצהירים על טובין חייבים בהצהרה בכניסה לארץ (היינו עוברים במסלול הירוק עם המצלמה החדשה שלכם שקניתם ב 1000 דולר בארה"ב ועושים פני תמים), משלמים מס כפול.

פורסם

יש גם צד שני למטבע, אם נחמדים למוכס ומתנהגים יפה לפעמים מקבלים 30% הנחה. :yelclap:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים