עבור לתוכן

Infima Archiver 1.14 - אין חדש למרות ההבטחות...

Featured Replies

פורסם

טוב. אני לא יודע למה אני עושה את זה לעצמי (או יותר נכון למחשב שלי ;)) אבל החלטתי להתקין את הגרסה החדשה של Infima.

הפעם החלטתי לבדוק פן אחר. המפתחים מבטיחים דחיסת קבצי MP3 של 128kbps ללא איבוד איכות (על איבוד מידע אין על מה לדבר בכלל).

אז לקחתי 4 קבצי MP3 בסגנונות שונים (טראנס, רוק, מזרחי ואינסטרומנטלי) באיכות 128kbps ודחסתי אותם והרי התוצאות:

1. גודל מחיצה מקורי לפני דחיסה - 18.7MB

2. גודל קובץ LAN (מכווץ) - 17.2MB

3. גודל מחיצה חדש (לאחר חילוץ) - 18.7MB (כ-200 בתים פחות)

4. סה"כ דחיסה - 8% (92% מהגודל המקורי) - בשביל זה כל הרעש?!?! ???

5. איכות השירים - איכות השירים ירדה (שוב) בצורה דרמטית למרות ההבטחה שאיכות השירים לא נפגמת כלל (במיוחד הובטח כך עבור 128kbps). יש לי תחושה ש"שיטת הדחיסה החדשנית" אינה אלא הסרה של התדרים הגבוהים (מה שמבוצע אגב ב-MP3 אבל בצורה שכמעט ולא ניתנת להבחנה).

6. מבנה הקובץ - כל הקבצים איבדו את תגיות השיר (שם השיר, האמן וכו') הן ID3v1 והן ID3v2.

מסקנות:

אז מה היה לנו? דחיסה של 8% בלבד, איכות סאונד ששוסעה לגזרים, זמן דחיסה איטי במיוחד וקובץ שאיבד מידע קריטי!

אז או שהחבר'ה שם חרשים לגמרי ולא שומעים את איכות הקבצים שהם עצמם יוצרים או שההבנה שלהם במוזיקה כל-כך מינימלית שהם אינם מסוגלים להבחין בהבדל בין המקור לקובץ שנוצר או שהם בכלל רמאים שמנסים לנצל תמימות של משתמשים (בודדים לטעמי) שיאמינו שאכן האיכות זהה. לסיכום, התאכזבתי שוב...

ואגב, על זה שהדחיסה אינה Lossless, דיברנו כבר? >:(

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים