עבור לתוכן

מבקש מפרט למחשב למטרות עריכת מוזיקה, אינטרנט בתקציב של 4500 ש"ח עם חריגה קלה

Featured Replies

פורסם

שלום אנשים,

סוף סוף אני בשל לרכוש מחשב ובעקבות שינוי במקום עבודה נפרד מהלפטופ הישן והחלש שלי.

התקציב הוא בסביבות 4500 ש"ח עם חריגה קלה לכל כיוון.

הייעוד הוא בעיקר סרטים, אינטרנט - אני חושד שאני אחטא במשחקים פה ושם אבל לא משחקי פעולה גוף-שלישי. אולי HEROES או CIV IV או דומייהם. מעוניין ללמוד עריכת מוזיקה אז קחו את זה בחשבון כי אני ארצה להריץ תוכנות די כבדות בתחום הזה.

ציוד היקפי - אין צורך במסך כרגע. אם נכנס בתקציב אני אשמח לעכבר אלחוטי משובח - המקלדת יכולה להישאר חוטית. שוב בגדר אופציה בלבד.

אין שום חברה מועדפת עלי.

אני מאוד אשמח עם המחשב יהיה שקט ומוכן לחרוג בשביל זה מהתקציב. הצעות למארז איכותי וקירור ל-CPU יתקבלו בברכה.

מבחינת גודל הדיסק אין טעם לקחת דיסק גדול מאוד כי תמיד ניתן לשדרג בעתיד בקלות. 160 ג'יגה וצפונה יהיו בסדר ואולי אפילו 80 בלחץ.

הנה מפרט לדוגמא שהרכבתי ואני אשמח לשמוע עליו חוות דעת:

1 Intel Pentium D 805 Dual Core 2.66Ghz LGA 775 Box 855 ש"ח

1 Gigabyte GA-8I945PL-G Intel 945PL LGA 775 615 ש"ח

1 Crucial 1GB kit PC2-5300 4-4-4-10 DDR2-667 Ballistix Tracer BL2KIT6464AL664 790 ש"ח

1 Western Digital 160GB SATA II 8MB 7200RPM WD1600JS 465 ש"ח

1 NEC ND-4551 Dual Layer DVD±R/W/DL 16X Bulk 299 ש"ח

1 Arctic Cooling Silentium T2 480 ש"ח

1 BFG GeForce® 7600GT OC 256MB PCIe 1,479 ש"ח

סה"כ 4,983 ש"ח

אני מתלבט אם כדאי לרדת קצת בכרטיס מסך ולשים קירור ל-CPU. אשמח לשמוע את חוות דעתכם.

תודה,

דותן

ערכתי את ההודעה הראשונית לאור התגובות שהתקבלו (תודה בעבור הזריזות)

אם אתם מציעים לקחת 2 ג'יגה בייט של זיכרון 533 אני אסמוך עלייכם. תודה על השיפור במארז, אני אבדוק - איך כל זה מסתדר עם כרטיס מסך שאמור לתמוך גם ב-ויסטה?

לגבי השימושים בעריכת המוזיקה - כמו שאמרתי אני חסר השכלה בתחום - מתכוון להתחיל להתנסות. מהסיבה הזו גם לא ביקשתי כרטיס קול במכלול - שאני אראה כמה אני מסוגל להיות רציני בעניין ועד כמה זה באמת קורץ לי אז אני אתייעץ שוב.

שוב תודה בעבור התגובות.

פורסם

1) לעריכת מוזיקה עדיף הרבה זכרון. 2 גיגה זכרון של 533 יהיה עדיף על 1 גיגה זכרון יקר. כמובן שזה יבוא ע"ח כרטיס המסך.

2) הספק על הסיילנטיום קצת חלש. קנה 6A19 עם מאווררים שקטים ותוסיף FSP 400 GLN מנועה.

3) תוסיף קרור שקט למעבד כמו ה AC PRO 7 או הגלאשיאל 5700 או ה TT BT. המעבד הזה דורש OC מתון.

פורסם

קודם כל לעריכת אודיו,צ'יפסטים INTEL 925 / 945 / 915P יראו ביצועים נחותים לעומת INTEL 955X .

לא מחייב בשלב הזה 2GB זכרון,זה תלוי אם אתה יודע מה אתה הולך לעשות בדיוק בתחום העריכת אודיו.

פורסם

כמה נחותים? לא חושב שמצדיק את ההבדל במחיר. בפחות מההבדל אפשר להכפיל את הזכרון או בכלל לקחת מעבד יותר חזק מה שיתן לו שיפור הרבה יותר משמעותי

פורסם
  • מחבר

ערכתי מפרט חדש:

פירוט מוצרים

כמות. מוצרים סה"כ

1 Intel Pentium D 805 Dual Core 2.66Ghz LGA 775 Box 855 ש"ח

1 Gigabyte GA-8I945PL-G Intel 945PL LGA 775 615 ש"ח

1 Arctic Cooling Freezer 7 Pro 150 ש"ח

1 Western Digital 160GB SATA II 8MB 7200RPM WD1600JS 465 ש"ח

1 Compucase 6A19 Midi Tower No PSU 270 ש"ח

1 ENERMAX EG375AX-VE Noisetaker 370 Watt 429 ש"ח

1 Corsair Value Select 2GB (2x1GB) PC2-4200 DDR2-533 CL4 DC Kit 1,367 ש"ח

1 Sapphire ATI Radeon X1600 XT PCIe 256MB 1,204 ש"ח

סה"כ 5,355 ש"ח

כבר מדובר בחריגה הרבה יותר גדולה ככה שאני די מתלבט ורציתי לקבל את עצתכם. אני רוכש מחשב פעם בהמון זמן.

אני מבין את היתרון שב- 2 GB זיכרון אבל השאלה היא האם כדאי לבצע את הרכישה כרגע או להמתין עד שאני אראה כמה זיכרון אני באמת צריך.

אחרי הורדה ל-1 ג'יגה המערכת היא בפרוש בטווח המתוכנן.

אינטגרל, אני מעדיף לרכוש את הכל במקום אחד ולכן לקחתי את ה-NOISETAKER של ENERMAX במקום ספק הכח שאתה הצעת. האם הוא יספיק?

לגבי כרטיס המסך - מה עדיף 1600 XT או 7600 GT שחלק מהדגמים היותר זולים שלו נותנים רק מנשק של 128 ביט לזיכרונות?

תודה על התגובות,

דותן

פורסם

בנית אחלה מפרט לך עליו בראש שקט , הספק יחזיק גם שתי מחשבים כאלה :xyxthumbs:

אגב הכרטיס העדיף יהיה 7600 כרטיס נחמד שבהחלט יספק אותך...

פורסם

אל תקח את ה PL-G הוא מסורס. קח את ה P-G

ב 1200 כבר אפשר להשיג 7600GT

הזכרונות שלקחת יקרים. יש זולים יותר ולא פחות טובים.

פורסם

הלוו.. דותן.. איפה הכרטיס קול?? ערכית אודיו.. עם איזה כרטיס אתה מתכוון לעבוד? OB??

פורסם
  • מחבר

אנשים יקרים,

אני אשמח אם תתרגמו את ההמלצות שלכם למפרט מלא.

בקשר לכרטיס הקול - כמו שכבר הסברתי אני חסר ניסיון בתחום ואין לי מושג אם אני באמת אמצא עניין בעיסוק הזה. לכן אני מעוניין להתחיל ברכישת מערכת שתהווה בסיס לעתיד. אם אני אראה שאני מתעסק בעריכה באופן רציני ורציף אני ארכוש כרטיס בנפרד בתקציב משל עצמו.

חלק מהדברים במערכת קל להרחיב בעתיד (למשל עוד זיכרון, עוד דיסק, כרטיס קול) וחלקם בלתי אפשריים בעלות נמוכה. לכן אני מעדיף להשקיע עכשיו בדברים שיהיה לי קשה לשדרג בעתיד ולדחות את אלו שקל לשדרג בעתיד.

דותן

אינטגרל, אני מתנצל מראש אם אני מכעיס בבקשה שלי

אני פשוט לא מסוגל להבין את ההבדל בין הכרטיסים השונים ואיזה אחד מהם עדיף ומדובר על הבדלים של כמעט 200 ש"ח בין היקר שביניהם לזול שביניהם.

לגבי הלוח מקובל עלי ואני אעשה את זה.

לגבי כרטיס הקול - אני אוסיף במידה ואני אראה שאני עושה במערכת שימוש מקיף ורציני. אם כן (ואני אדע את זה רק כמה חודשים אחרי שאני אתחיל לעבוד) אני ארכוש כרטיס שגם יתאים לצרכים שלי - כניסות, יציאות, MIDI, ASIO ושאר ירקות.

אם יש למישהו הצעה לכרטיס קול תקציבי שיענה על הדרישות אז בשמחה אני אשמע.

פורסם

אני לא מבין מה הבעיה לקחת את ה לוח PG במקום PLG ולהחליף ל 7600GT במקום X1600XT במפרט שבחרת.

פורסם
  • מחבר

2 שאלות (אחרונות לגמרי אני מקווה):

1. האם אפשרי לקחת מארז של COOLER MASTER במקום הקוממבינציה שהוצעה פה. הלינק למארז: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_280_862&products_id=6560

2. במידה וכן. לאור ההוזלה בעלות (בערך 250 ש"ח) האם כדאי לנסות להתאמץ ולהגיע למעבד 920 של אינטל?

תודה,

דותן

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים