עבור לתוכן

מחיר הנפט לאן? חצה את הסף של 75 דולר לחבית!!

Featured Replies

פורסם

טיוטה פריוס לדוגמה היא מכונית היברידית. בעיקרון יש לה מנוע חשמלי ומנוע בנזין.

בהילוך 1-2 היא נוסעת על המנוע החשמלי.

היא עוברת לבנזין - בהילוך שלישי או שנגמר לה המצבר.

כשאתה בולם או על המנוע בנזין המצבר נטען.

הסבר יותר מפורט:

http://en.wikipedia.org/wiki/Hybrid_car

מעבר לזה - אני חושב שדווקא העלייה במחירי הנפט היא חיובית. היא מאלצת אנשים לעבור לטכנולוגיות אחרות. במלים אחרות, היא הופכת טכנולוגיות ירוקות (כמו תאי דלק) למעט יותר משתלמים (או הרבה יותר, תלוי כמה יעלה מחיר הנפט). העליות האלה, מעבר להפיכת הטכנולוגיות למשתלמות יותר, גם מעודדת ממשלות להשקיע בחברות שמתעסקות בטכנולוגיות כאלה. למשל, בקליפורניה, ארנולד שוורצנגר משקיע הרבה בנושא הזה, כולל תוכנית לבניית "כביש מהיר של מימן" - כלומר, לסבסד תחנות תדלוק, כדי שלאנשים יהיה משתלם לקנות רכבים כאלה, כאשר זה יתאפשר (כנראה תוך כמה שנים).

אגב, מכוניות תא-דלק הן מכוניות חשמליות, כשבתוכן יש מעין גנרטורים שנקראים תאי דלק, שיוצרים חשמל מתגובות כימיות. במקרה של מימן, הוא מתחבר עם חמצן ונוצרים מים, שזה מה שנפלט בתהליך - הכי נקי שיש.

• תגובות 53
  • צפיות 4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

גאלון זה בערך 4 ליטר...

פורסם

נו ותראו כמה הממשלה לוקחת כסף במסים שלה.

בארה"ב העלו את המחיר לכ 3.5 שקל לליטר ועשו רעש,

אצלנו 7 שקל לליטר דלק זה נורמה

פורסם

אתה רק שוכח שבארה"ב הכל יותר זול.

פורסם

כמו בהרבה מדינות אירופאיות, גם בישראל צריך שיהיה סבסוד חלקי מטעם המדינה על שדרוג המכונית לעבודה על גז טבעי.

וגם צריך שיהיו יותר תחנות דלק שיתנו למלא גז.

פורסם

ובוא נחשוב למה יותר זול?

כי המדינה שלהם לא לוקחת עוד 100% מס.

תראה את ההבדלים במחירים, אם המדינה לא הייתה לוקחת מס המחיר היה 3.5 שקל, מחיר נורמאלי אתה לא חושב?

פורסם

המס על הדלק הוא קבוע (הבלו).

רק המע"מ הוא יחסי.

פורסם

לא להאמין איך שהמחירים עולים :screwy::nixweiss:

סולר אמא שלי ממלא מחל פעם בשובע ב450 שקל!~ כפשעם היא הייתי ממלא מכיל שלם בפחות מ300 שקל!

אבא שלי מנהל של חברה שמשווקת בן היתר גם נחושת לפני פחות משנה הנחושת עלתה 3*** היום היא על 6*** פי שתים! בחצי שנה! פעם זה היה עולה 100-400 בשנה

לאן הגענו..... :nixweiss: :nixweiss: :screwy: :screwy:

פורסם

לא הבנתי בקשר למס הקבוע.

אם לא היה מס מחיר הדלק היה זול יותר ובהרבה!

הם לוקחים תכסף הזה בשביל עוד מכוניות לעוד איזה מקורב שלהם.

פורסם

אתה משלם אותו מס על בנזין (בלו) כמו ששילמת לפני כמה שנים (יכול להיות שאפילו הורידו אותו בכמה גרושים אם זכרוני אינו מטעה).

פורסם

כמו בהרבה מדינות אירופאיות, גם בישראל צריך שיהיה סבסוד חלקי מטעם המדינה על שדרוג המכונית לעבודה על גז טבעי.

וגם צריך שיהיו יותר תחנות דלק שיתנו למלא גז.

ולמה כל זה לא קורה?

כי הממשלה לא מעוניינת.

היא מרוויחה טוב ממחירת דלק.

וכשזה יהיה נפוץ (גז) אז גם המיסוי על גז יהיה בהתאם.

ממליץ לאנשים להשקיעה במניות ברזל ודלק .. לפחות תרוויחו מיזה :)

פורסם

לא הכל בארה"ב יותר זול !

פה זה מחולק

יש למדינות עצמם מדיניות משלהם (לא כל הזמן אבל רוב המזן)

למשל אצלנו במישיגן יש את המחיר הכי גבוהה על סיגריות ! ובגלל זה דוד שלי נוסע לאינדיאנה (שזה 20 - 30 דקות) וחוסך בערך 10$ על פקט.

אותו דבר גם דיברתי עם חבר שלי שגר בניו המפשיר ושם הדלק בערך 3.05$ ואצלנו זה ירד קצת

אבל יש מקומות שהדלק יכול לעות 10 CENT במקום אחד וממש בלוק אחריו יש עוד תחנת דלק שזה פחות 10 CENT

(אבל זה כבר החלטה של בעל המקום)

* גם המהירות המותרת בexpressways זה 70 בכל המדינות אבל מה ?! הם יכולו וגם יכולים(המדינות) עכשיו לשנות את המהירות לכמה שהם רוצים אבל הם לא יקבלו כסף והטבות מהרשות לתחבורה.

אז לא הכל זול בארה"ב ואני רואה את זה יותר ויותר...

פורסם

אז למה כל פעם שאני נכנס לNEWEGG, AMAZON, ECOST וWALMART בא לי לבכות :-\ :-\ :-\

ברור שיש כמה דברים שיקרים יותר - כמו תרופות שהממשלה האמריקאית פיקששה שם בגדול ומחלקת את התקציב הזה בצורה נוראית.

אבל תסתכל על ממד המחירים לצרכן על סל ממוצא וההבדל יהיה נוראי.

פורסם

עלות המחייה בארצות הברית לא כל כך נמוכה כמו שאתה חושב.

פורסם

בטוח שיותר נמוכות מבארץ.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים