עבור לתוכן

זקוק לעזרה בהולה!

Featured Replies

פורסם

שלום רב..

קודם כל הציוד שלי:

לוח MSI 915G COMBO, (מעבדי 775, 533 מהירות זכרון), מעבד P4 3.0Ghz 2MB_Cache, Windows Xp

לפני שבוע התעוררתי בבוקר וגיליתי שהמחשב כבוי למרות שלא היתה הפסקת חשמל בלילה, לא ייחסתי לזה יותר מידי חשיבות

לאחר יומיים התופעה חזרה על עצמה, ושמתי לב שהמחשב נכבה ללא שום אזהרה מוקדמת, ניחשתי שזה מנגנון הגנה של המעבד בפני טמפרטורות גבוהות

התקנתי תוכנה לבדיקת טמפרטורת המעבד ובאמת שמתי לב שהטמפרטורה גבוהה מאד! המעבד עובד במצב IDLE (ללא שום תוכנה ברקע) על 50 מעלות סלציוס פחות או יותר, ברגע שאני מנסה לאמץ אותו קצת (דחיסה בRAR לדוגמא) הוא מטפס דיי מהר לכוון ה 80 מעלות ואז מתחיל כל הבלאגן והמחשב כבה.

בSETUP של המחשב, בHARDWARE MONITORING רואים פחות או יותר 73 מעלות קבוע. המאורר של הCPU מסתובב בקצב של 2136 RPM, גם פחות או

יותר קבוע.

מה ניסיתי לעשות עד עכשיו ?

קודם כל פירקתי את הגוף קירור ואת המאורר ניקיתי הכל, זה באמת היה מאובק. אבל בכל זאת לא ציפיתי לכאלו טמפרטורות, המיקה (המשחה הלבנה) קיימת על המעבד ועל הגוף קירור ולדעתי גם היה מגע טוב בינהם כזה שמאפשר מעבר חום.

הוספתי מאורר ללוח אם, כעת כבר יש בו שלושה מאוררים במארז, 2 מכניסים אחד מוציא.

עדכנתי את הBIOS, למקרה שמדובר בקריאות שגויות של טמפרטורות או משהו כזה..

וזהו בערך... גם שיחקתי בSETUP בכל מני אפשרויות שיש שם לגבי בקרת המאורר, יש אוטומטי, ויש מבוטל ואז אפשר לבקר אותו עם תוכנה

אני פוחד לגרום נזק נוסף למחשב.. למישהו יש רעיונות מה הבעיה?

נ.ב צירפתי 2 תמונות, אחת של תוכנת המדידה שאני משתמש בה תוך כדי דחיסה של קובץ (80 מעלות מעבד)

ואחת במצב אידאלי של המעבד

[attachment deleted by admin]

פורסם

אני לא מומחה גדול אבל 2136 RPM גם בעומס זה ממש ממש נמוך.

נשמע לי שאתה צריך להחליף את המאוור שלך.

(אבל תחכה לתשובות המומחים)

פורסם
  • מחבר

זה המאורר המקורי של אינטל שמגיע עם המעבד... יכול להיות שהוא כבר התקלקל ? (פחות משנה אצלי)

הוא גם יכול להגיע ל2600 אם אני מאיץ אותו עם איזה תוכנה, אבל ... בררר לא יודע זה לא אמור להספיק בשביל טמפרטורה סבירה?

פורסם

אני מקווה שאחרי שפירקת את ה-HEATSINK החלפת משחה!כי ממה שרשמת זה ממש לא ברור.

תנקה את המחשב מאבק וליכלוך.אם לא שמת משחה טרמית אז תקנה(AS5) תנקה ותחזיר את ה-SINK למקום.כמו כן אם יש לך SMARTFAN באופציה תפעיל אותו.ואחרי הכל אני מאוד ממליץ לך לא לעבוד עם המחשב בטפ' כאלה,אלא אם יש לך איזה פרסקוט.. :kopfpatsch:

עריכה:למה עידכנת ביוס?לא מעדכנים סתם ביוס! :bash:

פורסם

אני לא מומחה גדול אבל 2136 RPM גם בעומס זה ממש ממש נמוך.

נשמע לי שאתה צריך להחליף את המאוור שלך.

(אבל תחכה לתשובות המומחים)

לא זה לא נמוך, הכל תלוי באיזה מאוורר יש לו......המאוורר שלי הוא של זלמן והמקסימום שלו זה 2100 סל''ד ככה שזה לא נמוך. זה מה שאתה צריך לעשות:

1)תחליף משחה תרמית

2)אוורור טוב של המארז יכול להשפיע המוןןןןן על הטמפרטורה של המעבד (עשיתי אתמול ניסוי, מה יקרה אם אני יכבה את כל המאווררים במחשב פרט לזה שעל הלוח, לזה שבספק, ולמעבד, והטמפ' הגיע במנוחה ל51 מעלות, עם המאווררים היא הייתה 40)

3)תנסה לשים את המחשב במקום מאוורר ותסדר את הכבלים שבמארז כדיי שתהיה זרימה טובה.

4)אם כל הבעיות ממשיכות אפילו אחריי כל השלבים האלה, אתה צריך להחליף קירור למעבד.

פורסם
  • מחבר

לא זה לא נמוך, הכל תלוי באיזה מאוורר יש לו......המאוורר שלי הוא של זלמן והמקסימום שלו זה 2100 סל''ד ככה שזה לא נמוך. זה מה שאתה צריך לעשות:

1)תחליף משחה תרמית

2)אוורור טוב של המארז יכול להשפיע המוןןןןן על הטמפרטורה של המעבד (עשיתי אתמול ניסוי, מה יקרה אם אני יכבה את כל המאווררים במחשב פרט לזה שעל הלוח, לזה שבספק, ולמעבד, והטמפ' הגיע במנוחה ל51 מעלות, עם המאווררים היא הייתה 40)

3)תנסה לשים את המחשב במקום מאוורר ותסדר את הכבלים שבמארז כדיי שתהיה זרימה טובה.

4)אם כל הבעיות ממשיכות אפילו אחריי כל השלבים האלה, אתה צריך להחליף קירור למעבד.

למה להחליף את המיקה? (משחה) יש שם מספיק משחה לא נראה לי שזו צריך להשפיע כלכך...

יש לי הרגשה שמדובר במשהו תוכנתי או משהו כזה. אתם מכירים את הלוחות של MSI הם עושים OVERCLOCKING בצורה אוטומטית (לא שאיפשרתי לו כזה דבר אבל אי אפשר לדעת אצלהם..)

אגב לגבי איוורור וסידור הקבלים - הכל מסודר אצלי אני חושב, חוץ מזה פתחתי לגמריי את המארז ושמתי מולו מאורר ביתי חזק, וזה לא עזר. שום מערכת קירור של מאווררים, עם 500 מאוררים של זלמן שושי לא משתווים למאורר ביתי שיושב על הלוח ומקפיא אותו . ועדיין המעבד השתולל

מישהו יודע אולי לאיזה טמפרטורות אמור להגיע המעבד כשדוחסים קובץ גדול בRAR? מישהו ניסה את זה ?

ולמה בSETUP שהמחשב בקושי מתאמץ להציג לי פונטים של דוס הוא במצב של 73 מעלות ?

פורסם

תחליף מישחה! .

פורסם

:o הרכבת חזרה את המעבד בלי להחליף משחה ??! לא חכם.

ימיו של המעבד ספורים.. כמו שאמרו מקודם - ARCTIC SILVER 5 מומלצת ודחוף !!

פורסם
  • מחבר

מישהו מוכן להסביר לי אחת ולתמיד למה אני צריך להחליף משחה ???

משחה זו תפקידה להעביר חום, כל עוד יש משחה ויש מגע אז היא מעבירה את החום בין המעבד לגוף קירור,

לפי מה אני יכול לקבוע שהמשחה לא טובה יותר ?

כל פעם שמפרקים את הגוף קירור צריך להחליף אותה ?

פורסם

לא צריך בכלל להחליף!!! :silly: חובה!חובה!להחליף.

למשחה יש תכונות כימיות שכשאתה מפרק את ה-SINK אתה צריך להחליף,אני לא אכנס כרגע לכימיה של זה אבל זה כמו שמן מנוע.עם הזמן הוא מאבד מהתכונות שלו.

אז כמו שאמרתי/אמרו לך..ואל תנסה להיות עם ה- :s07:.

http://hwzone.co.il/guides.php?file=as_apllying

ודרך אגב,זאת תוכנה שמאוד הייתי לוקח אותה בערבון מוגבל.תקרא טפ' מביוס/תוכנת לוח אם/SANDRA

פורסם

סוף סוף מצאתי מישהו שקרוב אלי בטמפ' אני עם הפרסקוט החמוד שלי הגענו ל 90 והוא מיתחבה ליפעמים חחחח ביגלל ההגבלה

במנוחה על 75 כמו כלום

שהוא היה נקי מאבק הוא היה על 70-80במאמץ ו 50-65 במנוחה

פורסם
  • מחבר

אני לא הולך ראש בקיר ולא עושה דווקא לאף אחד באמת שבאתי רק לבקש עזרה מאנשים שאולי נתקלו בבעיה שלי,

בתור מהנדס שעבר קורסים בכימייה, פיזיקה והכי חשוב קורס במעבר חום, אני יודע בדיוק מה החשיבות של המשחה ומה האפקט שהיא נותנת.

גם ללא משחה בכלל אני לא אמור לקבל את הטמפ' הגבוהות שקיבלתי, תפקידה של המשחה הוא יחיד, לתת 100% מגע בין הגב של המעבד לגוף קירור וכך להעביר חום בצורה מקסימלית האפשרית בין שתי הלוחות. ישנם כל מיני נקודות זעירות של חוסר מגע בין המעבד לבין הגוף קירור והמשחה באה לחבר בין הנקודות האלה ולהכנס לכל החריצים.

בהנחה שמחברים את המעבד לגוף קירור כמו שצריך לא חייבים משחה! המשחה נותנת אולי עוד 5 עד 10 אחוז אפקטיביות, נכון שזה חשוב, אבל זה לא הכרחי לעבודה בטמפרטורות תקינות.

בכל מקרה, חיפשתי קצת מידע בספר של המעבד והמאורר של אינטל שהגיע בתוך הקופסא וראיתי שהם ממליצים לתקוע את הגוף קירור בעזרת מברג ולא בעזרת הידיים :)

אחרי שעשיתי את זה הטמפרטורות ירדו ב30 מעלות בממוצע ל33 מעלות במעבד במצב אידיאלי ו45 46 מעלות במצב עומס :)

פורסם

אני לא הולך ראש בקיר ולא עושה דווקא לאף אחד באמת שבאתי רק לבקש עזרה מאנשים שאולי נתקלו בבעיה שלי,

בתור מהנדס שעבר קורסים בכימייה, פיזיקה והכי חשוב קורס במעבר חום, אני יודע בדיוק מה החשיבות של המשחה ומה האפקט שהיא נותנת.

גם ללא משחה בכלל אני לא אמור לקבל את הטמפ' הגבוהות שקיבלתי, תפקידה של המשחה הוא יחיד, לתת 100% מגע בין הגב של המעבד לגוף קירור וכך להעביר חום בצורה מקסימלית האפשרית בין שתי הלוחות. ישנם כל מיני נקודות זעירות של חוסר מגע בין המעבד לבין הגוף קירור והמשחה באה לחבר בין הנקודות האלה ולהכנס לכל החריצים.

בהנחה שמחברים את המעבד לגוף קירור כמו שצריך לא חייבים משחה! המשחה נותנת אולי עוד 5 עד 10 אחוז אפקטיביות, נכון שזה חשוב, אבל זה לא הכרחי לעבודה בטמפרטורות תקינות.

בכל מקרה, חיפשתי קצת מידע בספר של המעבד והמאורר של אינטל שהגיע בתוך הקופסא וראיתי שהם ממליצים לתקוע את הגוף קירור בעזרת מברג ולא בעזרת הידיים :)

אחרי שעשיתי את זה הטמפרטורות ירדו ב30 מעלות בממוצע ל33 מעלות במעבד במצב אידיאלי ו45 46 מעלות במצב עומס :)

30 מעלות ויש לך פרסקוט?$@^#

תסביר לי איך הורדת את זה בכל כך הרבה, אני חייב גם להוריד ת'מעלות של הפרסקוט שלי, למה הוא ניצלה

פורסם

בטח קירור מים או משו טוב מאד

אגב אצלי שהורדתי תסינק פעם ראשונה לא היה מישחה היה פחם נישבה לכם היה פחם שחור כאילו שמים נר ומחממים איתו כפית נהיה שחור לי היה כזה בצדדים

פורסם

פותח הדיון ,

כותרתך לא תקנית ע"פ חוקי הפורום , אנא שנה את הכותרת, אחרת ינעל הדיון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים