עבור לתוכן

שאלה: מה להחליף- את המארז או את הספק? ואיזה דגם ספציפי?

Featured Replies

פורסם

היי :hi:

לפני כמה זמן נשברתי מהרעשים של המחשב שלי, זה לא ויברציות, חשבתי שזה הרעשים של המאוורר של המארז + של המעבד, אז בקיצור אני כבר הרבה זמן מחפש מארז חדש. אבל היום באמת פתחתי את המארז באמצע שהמחשב במאמץ והקשבתי טוב טוב למארז ושמעתי אותו מקלל אותי, סתם מה הקשר, בקיצור הבנתי שהרעש העיקרי והמעצבן במיוחד הוא מהספק, אולם גם המאוורר של המארז עושה רעש אבל הוא לפחות לא מעצבן כמו של הספק.

אין כלכך הרבה כסף לבזבז עכשיו, זה לא הדבר היחיד שיש לי על הראש, אז אני צריך להחליף דבר אחד:

או את הספק לספק לשל לפחות 400W אבל שיהיה רציני וסופר סופר שקט, אבל ממש שקט שאני ארגיש הבדל ענק ברעש מהספק הנוכחי אחרת נדפקתי בגדול.

או להחליף מארז, אם אני אחליף מארז אני אחליף או: ל coolermaster 533- שלו אני אשים מאוורר מקדימה ומאחורה של 12cm טובים ושקטים ואולי עם fan controller.

או ל-sunbeam הטרנספורמר- ואצלו אני אשים מאוורר של 12cm מאחורה, 8cm בגג, ואו 12cm מקדימה או 2X8cm בדלת, ולו אני בטוח אוסיף fan controller לכל המאוורררים.

בקשר לספק אני צריך שאתם תגידו לי למה להחליף אם בכלל עד לתקציב של כ-400 ש"ח, כמובן אני אהיה גמיש במידת הצורך ( אני לא כלכך מבין במחירים ).

המארז שיש לי היום הוא- משהוא מעפאן שאתם לא תקירו, בעובי של אני חושב 0.6, עם מאוורר אחד של-80mm מאחור.

הספק כוח שיש לי עכשיו- גם משהוא שלא תקירו אותו, 480W אבל מרעיש בטירוף.

המפרט הכללי שלי הוא ( בשביל להתאים את הספק )- כרטיס מסך- 7800GT של LEADTEK עם קירור בסטוק, מעבד- P4 3.0 775 עם קירור בסטוק, לוח אם- intel915, כרטיס קול- Creative Live 24bit 7.1 Bulk, צורב DVD- PIONEER 100, זיכרון פנימי- kingstone DDR1 512x2, דיסק קשיח- 80gb.

בקיצור אז מה עדיף להחליף עכשיו, את הספק ( להפחתה של הרעש ) או את המארז ( לשיפור קירור המארז אך עם זאת אני מניח גם הגדלת הרעש )? :nixweiss:

תודה רבה מראש, וזה מאוד מאוד חשוב לי שתענו לי ובהרחבה :xyxthumbs:

פורסם

תחליף מה שיותר מפריע לך / לביצועים

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע עד כמה קניית מארז חדש או ספק חדש יעזרו לביצועים של המחשב? אלה אם כן התקוונתה לביצועים של הקירור והרעש, כי אם כן אז שניהם יביאו לי שיפורים משמעותיים: המארז לקירו והספק לרעש( אם אני אקנה ספק טוב ושקט מאוד שתמליצו לי עליו ). אבל הקטע הוא שאם אני אקנה מארז חדש אז גם הרעש של הספק ישאר וגם המארז ירעיש יותר ממה שיש לי ( בגלל כל המאווררים שיהיו לו ) :-\

אז מה לדעתכם עדיף? ספק או מארז?

ואני גם צריך שתגידו לי אם אני אקנה ספק אז גם איזה אני צריך ( כמה W ) ואיזה דגם? כי אם אני אקנה מארז אני בערך יודע את האפשרויות שלי. :xyxthumbs:

פורסם

השאלה שלי הייתה אם מפריע לך יותר הקירור הצולע או הרעש?

לגבי הספק FSP 350W THN יעשה את העבודה בשקט מופתי

פורסם
  • מחבר

אני לא יכול להגיד לך מה חשוב לי יותר, הקירור הצולע של המארז שלי יכול לפגוע באורח חייו של המחשב שלי וזה יביא לנזקים חמורים לחומרת המחשב, אולם אני לא יכול להתעלם מהרעש העצום והמעצבן של הספק, זה נשמה כמו זעקה משגעת. מה שכן אני יודע שהספק לא יכול לפגוע ממש במחשב ולכן אני כלכך מתלבט. וגם כשאני חושב על זה אני יודע שהמארז יביא למחשב עוד רעש לא קטן יחסית למארז שיש לי עכשיו עם מאוורר אחד קטן. לכן אני צריך ורוצה לשמוע את דעותיכם. מה אתם הייתם עושים, זה מאוד חשוב לי.

ובקשר לספק, אני קצת מפחד מרק 350W. זה לא מעט מדי, אני חשוב שעדיף לפחות 400W, לא? כי אני מאמין שאני גם אוסיף דברים למחשב שיצרכו עוד חשמל :-\

פורסם

ועדיין מספיק FSP 350W THN.

אני לא יכול לקבוע בשבילך מה יותר חשוב לך

פורסם
  • מחבר

כמה הספק הזה עולה? הוא נחשב לספק איכותי מאוד? ומה גודל המאווררים שלו?

וכמה יעלה לי לקנות את הספק הזה ב-400W?

יש ספק אחר בסביבות אותו מחיר שיותר טוב או יותר שקט?

ותגיד, זה נכון שככל שלספק שיש יותר W הוא יהיה יותר שקט כי אז הוא פחות יתאמץ לספק את מה שצריך?

ואני רוצה לדעת מה אתה הייתה עושה במקומי?

פורסם

הספק עולה כ-260 שקל, הוא נחשב לספק מאוד איכותי אם לא הכי איכותי בטווח המחירים שלו, יש לו מאוורר 120 מ"מ בודד שקט מאוד.

לספק ב-400W יש שתי גירסאות - THN ו-GLN, הראשונה מקבילה ל-350W עם עוצמה יותר גבוהה, והאחרונה יותר שקטה ויותר יעילה.

ספק אחר באותו מחיר שיותר טוב או יותר שקט? אני לא מכיר אחד כזה בארץ.

וכן ככל שמופעל על הספק עומס יותר נמוך (העומס המקסימלי של המחשב שלך נשאר אותו הדבר, ההספק של הספק משתנה) ולכן ספק חזק יותר יהיה שקט יותר בעומסים נמוכים. אבל עד בערך 70% מההספק ולרוב גם הרבה מעל אתה לא תבדיל בין שני ספקים מאותה סדרה

במקומך? לי אישית הרעש לא כזה מפריע, אני מפעיל מוזיקה ומתעלם מהכל.

אבל זה לא נכון לגבי כל אחד. תעשה מה שמתאים לך ולא למישהו אחר

פורסם
  • מחבר

תגיד, מהן החברות האכותיות לספקים?

ואם אני מתכוון ללכת על ספק אז אני רוצה לקבל את התמורה הכי גדולה שיכולה להיות במחיר של כ-400 ש"ח ואני גיימר חזק ומעמיס לא קצת על המחשב שלי עם המשחקים שלי אז אני רוצה ללכת על ספק עם הרבה W.

מה אתה אתה אומר על הספקים של Thermaltake? ומה אתה אומר על הדגם הספציפי- Thermaltake 470W PFC 120mm 24/20 pin 2 rail? הוא עולה 400 ש"ח כך שהוא בתקציב שלי ויש לו 470W ומאוורר גדול בגודל של 12cm כך שהוא אמור להיות ממש שקט, לא? הוא יותר טוב מה 400W של FSP בגרסאת הGLN? ואותן שאלות גם על הספק- HEC - HEC-480W (ACE480) - ATX 2..

וגם כמה בכלל עולה הספק של FSP הן400W בגירסת ה-GLN? ומה הספק הכי טוב ושקט שאני יכול לקנות ב-400 ש"ח של FSP?

תודה מראש :xyxthumbs:

פורסם

יש המון חברות איכותיות לספקים

TT לא אחת מהן

ה-FSP 400W GLN עדיף פי כמה ויהיה שקט הרבה יותר.

Hec ACE הם עם 80 מ"מ ולא שקטים כמו ה-120 מ"מ של ה-GLN.

בטווח של 400 ש"ח לא תמצא משהו עדיף על FSP 400W GLN

פורסם
  • מחבר

מה, אני חייב לומר שהתפלאתי והופתעתי לרעה מ-TT, דווקא תפסתי ממנה חברה איכותית, אבל אם אתה אומר אז...

אבל כמה עולה ה- FSP 400W GLN? ובאיזה חנות או אתר אפשר לקנות אותו בארץ כי לא מצאתי?

פורסם

אצל נעה בסביבות 380 שקל

ו-TT היא חברה שמתבססת לרוב על זה שאתה תתפוס ממנה חברה איכותית

למעט מקרים מיוחדים בהם הם הצטיינו

פורסם

ה-Peak של היעילות של ספק "חזק" יותר יהיה בצריכת חשמל גבוהה יותר, ככה שלספק "חלש" יותר יהיה בד"כ יתרון מבחינת הרעש, במיוחד בצריכת חשמל נמוכה.

psu-matching.jpg

(זו לא השוואה מייצגת, אבל היא מדגימה את הכוונה שלי)

פורסם

אממממ אבל זה יעילות

אם לאותו מפרט של לדוג' 270W בעומס מקס' ניקח לצורך העניין שני ספקים

FSP 350W THN מול FSP 400W THN

בכוונה לקחתי מאותה הסדרה

הראשון יגיע לעומס של 77% מההספק המקסימלי המתמשך שלו

השני יגיע רק לעומס של 67% מההספק המקסימלי המתמשך שלו

לא עדיף ספק פחות עמוס?

פורסם

יותר יעילות = פחות פליטת חום = פחות רעש.

תסתכל על הגרף, עדיף ספק יותר עמוס בד"כ.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים