עבור לתוכן

עזרה בבחירת מעבד ולוח לשימושים בסיסיים-ל&#1488

Featured Replies

פורסם

חברי הפורום שלום,

אבקש את עזרתכם/עצתכם בנוגע לבחירת לוח ומעבד מתאימים לשימושים בסיסיים כרגע (אולי גם שימושים מתקדמים יותר בעתיד).

התקציב הוא בסביבות ה 3000 ש"ח למחשב כולו (לא כולל מסך).

בחנות הקרובה לביתי הציעו לי (יותר נכון ביקשתי) את המפרט הזה:

מעבד - אינטל D805 (כפול ליבה).

לוח - Asus P5LD2.

זיכרון - DDR2 533MHz - 512MB.

כל השאר (דיסק 80GB, כונן דיסקטים, X550, מקלדת, עכבר ומארז פשוטים) לא רלוונטי לפורום זה (אני אשאל בקשר לכרטיס מסך בפורום גרפיקה).

סה"כ 3000 ש"ח מזומן או 3150 ש"ח ב 6 תשלומים.

עכשו, בחנות לא מוכרים בכלל מעבדים/לוחות לסוקט 754 יותר, ואין להם את הסמפרון 3000 לסוקט 939. בהתחלה רצו להציע לי מעבד AXP 2200, אבל אמרתי שזה בכלל לא משתלם כי זו טכנולוגיה ישנה (2 דורות לפחות) שעברה מהעולם לפני כמה שנים. הברירה התקציבית הבאה היא כמובן ה D805. הבעיה היא בעיקר הלוח, שהוא דיי יקר (לפי החנות מחירו הוא 830 ש"ח), ולכן אני פונה אליכם בבקשת עצה:

1. האם יש מעבד אחר עדיף (754 לא מתאים כי הוא גם לא נמכר בחנות וגם עבר זמנו) שפיספסתי, או שכרגע ה D805 הוא הברירה העדיפה היחידה (חדי ליבה כבר לא משתלמים בכלל)?

2. המחשב כנראה לא יעבור OC בשלב הראשון, כך שהאם לא כדאי לחפש לוח זול יותר?

3. כנ"ל לגבי הזיכרונות - האם זה יהיה משתלם לקנות DDR2 במהירות 667MHz (טוב ל OC עתידי) או לקנות רק DDR במהירות 533MHz? האם יש לבדוק נתון מסויים בקשר לזיכרונות האלו (מלבד זמן אחריות) או שבשביל שימושים בסיסיים, כל זיכרון "פשוט" יספיק?

4. האם עדיף לקנות קירור מיוחד ל D805 או שקירור הסטוק שלו מתאים (אם כן, אני מניח שה BT יהיה הקירור העדיף)?

הערה: אני מעדיף מאד לקנות מהחנות הקרובה, אפילו שהמחיר יוצא קצת יותר יקר, כיוון שאני מכיר את המקום שנים, הם לא עושים לי בעיות, ולא יהיו יותר מדי טירטורים במידה ותהיה בעיה עם המחשב.

תודה על התגובות.

עריכה:

אין לי מושג למה יש בעיה בכותרת כל הזמן - אני משנה אותה ל 754 בסוף אבל נשאר רק 7.

פורסם

משפט שיסכם לך את כול השאלות זה אם התקציב מאפשר אז תקנה...

בעיקרון אין סיבה לקנות זיכרונות מעל 533 עם 805 ל"שימוש בסיסי"...

אם אתה מתכנן OC והתקצבי מאפשר אז תלך על 667..

והלוח הוא אחלה לוח לOC..

ואם אתה רוצה לוח "נורמלי" במחיר "נורמלי" אז תלך על הGigabyte GA-8I945P-G הוא עולה בסביבות ה600+- שקל..(ודרך אגב 830+- שקל ללוח שהציעו לך זה מחיר סביר ביותר)..

ורצוי לקנות קירור אם אתה לא מתכנן OC (או אפילו אחד קטן) אז תלך על פרייזר..אם אתה רוצה להתפרע אז כמו שאמרת BT...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים