עבור לתוכן

יש לי כמה שאלות..

Featured Replies

פורסם

אני מקווה שתוכלו לענות לי על השאלות שלי.. :

1. מה זה מעבד כפול ליבה?

2. מה עדיף יותר לעשות.. להשים במחשב שני זכרונות של 512 או אחד של 1024 ולמה ? וגם איזה להשים ddr או ddr2 ?

3. למה עדיף AMD על פנטיום כאשר מדובר במחשב למשחקים? אומרים שפנטיום יותר חזק בביצועים לא?

זהו לבינתיים.. תודה רבה לעוזרים..

פורסם

1. בדיוק איך שזה נשמע... מעבד עם 2 ליבות.

2. תלוי מאוד...

אם אתה שם 2 סטיקים של 512M אז יפעל לך Dual Chanel, ואם אתה שם סטיק אחד אז לא יפעל ה DC. וזה גם תלוי באם תרצה לשדרג בעתיד...

אם תרצה לשדרג בעתיד את הזיכרון, אז כדאי לקחת עכשיו סטיק אחד של 1G ובעתיד לקחת עוד אחד.

איזה זיכרון לקחת? זה כבר תלוי במערכת כולה...

פורסם
  • מחבר

אחי תודה לך על התשובות הוספתי עוד שאלה.. אבל לא הבנתי מה זה ליבה? כאילו שעם יש מעבד אחד אפשר יהיה להוסיף עליו עוד אחד ? כאילו לשדרג כמו זיכרון?!

ומה זה Dual Chanel ומה הוא גורם?

פורסם

ליבה זה בעצם מרכזו של כל מעבד (בליבה נמצא כל המעגל המודפס של המעבד) . לכל שבב יש ליבה שממוקמת במרכז.

פעם הבאה תריץ חיפוש

פורסם

3. ל AMD יש יתרון מסויים במשחקים בגלל התאימות שלו (פקודות וכל הזבל..) לתלת מימד.

ליבה עושה את כל החישובים במעבד... מעבד כפול ליבה זה 2 ליבות בתוך מעבד אחד.

DUAL CHANEL מרחיב את רוחב הפס של הזיכרונות פי 2... טהורטית זה פי 2 יותר ביצועים.

פורסם

בגדול במשחקי מחשב ההבדל בין המעבדים החדשים של אינטל לאלה של AMD בתוספת כרטיס מסך חזק אז לא ממש משנה...

רוב העיבוד של המשחק מתבצע בעזרת הGPU ולא הCPU

פורסם
  • מחבר

DUAL CHANEL מרחיב את רוחב הפס של הזיכרונות פי 2... טהורטית זה פי 2 יותר ביצועים.

אהה אז זה אומר שעדיף לקחת 2 512 ולא 1 של 1024 ?! ואז עם אני ירצה להוסיף אני יוסיף אחד של 1024 לא ככה?

פורסם

2*512 עדיף..

אבל אל תשכח שהם חייבים להיות מאותו דגם..

פורסם
  • מחבר

2*512 עדיף..

אבל אל תשכח שהם חייבים להיות מאותו דגם..

כן את זה אני יודע!! תודה רבה לכם!!

פורסם

אם תרצה להוסיף, יהיו בעיות...

באינטל: ה DC יפסל

ב AMD: לא יפעל בכלל (במקרה של 3 סטיקים) וה DC יפסל (במקרה של 4(.

פורסם

אולי להפסיק עם השטויות שכותבים פה?

במשחקים המעבד לא משנה

תשקיע בכרטיס מסך

הסיבה שאמרו ש-AMD עדיף זה בגלל שהם מוכרים A64 Venice 3200 במחיר של Pentium 4 3.0GHz ואפילו פחות. מה שהשאיר יותר כסף לשאר המפרט.

היום לאינטל יש כפול ליבה תקציבי יחסית בשם Pentium D 805 במחיר של A64 Venice 3200 מה שהופך אותו עדיף.

לגבי הזכרונות זה תלוי מאוד מאוד מאוד במערכת. זה:

באינטל: ה DC יפסל

ב AMD: לא יפעל בכלל (במקרה של 3 סטיקים) וה DC יפסל (במקרה של 4(.

ממש לא תמיד נכון.

פורסם

ואפילו בד"כ לא נכון:

אינטל יפעל יפה מאוד עם 4 סטיקים בDC בלי לאבד ביצועים, סטיק או שלושה ויעבדו אבל יבטלו את הDC ויוריו 30% ביצועים.

בAMD, שלושה סטיקים לא יעבדו ו4 סטיקים שהם DS (כלומר סטיקים שיש להם שבבים של זיכרון משני הצדדים כמו רוב זכרונות הDDR400 כיום) יורידו תזמונים לT2, ומבדיקות שעשו, ביצועים של 2X512 שווים וגבוהים מ4X512.

פורסם

במערכות עם צ'יפסט של אינטל שתומך ב-Flex Memory גם תוכל להפעיל DC עם 3 סטיקים

באיבוד ביצועים כמובן, אבל עדיין תוספת לעומת SC

פורסם

אולי להפסיק עם השטויות שכותבים פה?

כל מה שאני כתבתי זה נכון, אתה הוספת ולא תיקנת.

פורסם

לא דיברתי בהכרח אליך

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים