עבור לתוכן

Volcano7+, הריסת מעבד

Featured Replies

פורסם

ברצוני לשתף אתכם בסיפור, שלא ממש נעים שקרה לי מלפני כמה ימים עם המעבד AMD Athlon 1200MHz ועם ההיטסינק החדש שקניתי Volcano7 Plus.

כפי שאתם יודעים כבר מהת'רדים הקודמים שלי, רציתי לקנות את ה Volcano 7+,

אז קניתי את ה Volcano7+ בפנדה (www.pandas.co.il), יש להם שירות מצויין ומחירים זולים (128 שקל על הוולקנו).

לאחר מספר ימים, קיבלתי אותו בדואר, ואז ניגשתי ישר לעבודה.

אם משהו שואל למה בכלל קניתי היטסינק חדש, אז בגלל שההיטסינק הקודם בכלל לא סחב חום ועשה הרבה הרבה רעש, ה Athlon 1200MHz שלי הגיע עם ההיטסינק הישן לכ-60 מעלות צלסיוס (אני יודע שזה נורמלי, אבל לא למעבד 1200 מגה הרץ), ואז החלטתי שאני קונה את הוולקנו.

ארגנתי באותו זמן את כל מה שאני צריך בשביל להרכיב את ההיטסינק:

1. משחה טרמית - היא באה עם ההיטסינק

2. אלכוהול 70%, לניקוי המשחה טרמית הקודמת

3. מקלוני אוזניים לניקוי הליבה של המעבד

את ההוראות לקחתי מ HWZONE, בלעדי המדריך שלהם, לא ידעתי מה לעשות. ;D

1.jpg

פה למעלה זה כל מה שקיבלתי עם האריזה של ההיטסינק, שזה כולל: חוברת הוראות, תופסנים, מדבקת ThermelRight, מתג עוצמת המאוורר, משחה טרמית, בורגים וחוטי חשמל לחיבור המאוורר ללוח אם.

הנה שוב אותה תמונה מלמעלה:

2.jpg

ההיטסינק עצמו:

3.jpg

המאוורר הרצחני!!:

4.jpg

לאחר ארגון כל הדברים, פתחתי את הדלת של המארז, והוצאתי את ההיטסינק הישן והגרוע ממקומו, ככה זה נראה אחרי:

5.jpg

אם שמים לב, המשחה טרמית הקודמת יושבת לה על הליבה, שאותה צריך לנקות

והנה ההיטסינק הישן והמגעיל הקודם:

6.jpg

7.jpg

זהו היטסינק ומאוורר של חברת Spire, זה הסוג ה'גרוע' שלהם (לפי בדיקות שערכתי).

עכשיו, לעינייננו, לקחתי את המקלוני אוזניים, טבלתי ב70% אלכוהול, וניקיתי את הליבה של המעבד, הכל הלך כמו שצריך, חוץ מכמה משחה שלא ירדה מהליבה (בסוף גיליתי שזה היה פד טרמי לא משחה).

ידעתי שאני לא אוכל להוציא את המשחה הקודמת, אז שמתי על זה את המשחה החדשה ומרכתי עם כרטיס כזה לכל אורך הליבה, ככה היא נראת אחריי המריחה (התמונה יצאה מתושתשת):

8.jpg

אחרי מריחת המשחה, מרחתי גם על ההיטסינק עצמו, על הבסיס שלו. אחרי הכל, שמתי את ההיטסינק החדש על המעבד יחד עם התופסנים.

פתחתי את המחשב, הלכתי ל BIOS בשביל לבדוק את הטמפרטורה, היא היתה בהתחלה 30 מעלות, ובתוך חצי דקה, כבר המעלות היו 60, ידעתי שמשהו לא היה נכון בתעבורה של החום להיטסינק עצמו. סגרתי את המחשב, הסרתי את ההיטסינק בשביל לראות מה הבעייה (בינתיים, היה ריח באוויר של סיליקון שרוף), חשבתי לעצמי, אולי לא שמתי מספיק משחה טרמית..אז הוספתי קצת משחה, שמתי את ההיטסינק חזרה, ופתחתי את המחשב, ו....זה כבר היה הסוף, המסך לא נפתח והיה ריח של סיליקון שרוף בכל החדר, ידעתי שזהו סופו של המעבד, וכן, אחרי בדיקות אחרות, המעבד באמת הלך.

איחרתי כנראה מתי שסגרתי את המחשב.. זה היה פשוט נורא לראות את המעבד נשרף וכל הריח...

אחרי כמה ימים, לא היה לי מה לעשות עם המעבד, לקחתי אותו ורחצתי אותו עם סבון (בשביל לטלות אותו בחדר כמזכרת).

הנה הוא אחרי שטיפה:

9.jpg

עכשיו, לפיצויים שאני צריך לשלם, כמובן, ההורים כועסים וזועמים, ואני חושב לקנות מחשב חדש (AthlonXP 2000+), ההורים שלי לעומת זאת, רוצים לשלם על מעבד 1200 כמו שהיה לי, חדש (מקווה שלא יקנו).

אז בעצם יצאתי פה עם 2 רגשות, מאוכזב, ושמח.....מאוכזב בגלל שהלך לי המעבד, ושמח בגלל שאולי יהיה לי מחשב חדש..

כרגע אני על מחשב סלרון 400 מגה הרץ, עם 4 מגה זכרון כרטיס מסך (זה המחשב השני שלי).. :-\

ולסיום, הנה החדר עצמו לאחר הריסת המעבד:

10.jpg

פורסם

לקריאת יזכור כולם מתבקשים לעמוד!!! :'( :'( :'(

פורסם

משתתף בצערך.

בטח שמת אותו הפוך (יש רק כוון אחד נכון להרכיב מאוורר).

פורסם
  • מחבר

משתתף בצערך.

בטח שמת אותו הפוך (יש רק כוון אחד נכון להרכיב מאוורר).

nop

לא שמתי אותו הפוך

הזמנה:

הלוויתו של AMD Athlon 1200MHz תערך מחר ב16:00 בקרית ביאליק.

נא להביא חולצה שחורה כדי להראות כבוד.

ההלוויה תמשך 5 שעות (4 שעות נאום), נא להביא את מחשבכם כדי להראות כבוד שוב למעבד החם הזה.

משתתפף בצערכם, WINGS

פורסם

משתתף בצערך

:'( :'(

פורסם

יש דיורון 1.3 ב450 ש"ח, תגיד להורים שלך :lol: :lol: :lol:

עוד משהו-איפה אתה גר? למה לא לקחת לטכנאי שיתקין לך? לא היית צריך לקחת סיכון על מעבד... אולי יש אחריות?

פורסם

עוד משהו-איפה אתה גר? למה לא לקחת לטכנאי שיתקין לך? לא היית צריך לקחת סיכון על מעבד... אולי יש אחריות?

אני יודע שאין לו אחריות הוא קיבל את המעבד

לפחות זה מה שהוא אמר

פורסם
  • מחבר

אני גר בקרית ביאליק, ואני לא סומך על טכנאים (לוקחים מלא כסף).

ואני לא מתכוון להגיד להורים שלי שיש Athlon/Duron 1.3 or 1.2, הריי אני רוצה מעבד טוב יותר, לא? ;D

אני מנסה לשכנע את ההורים לקנות AthlonXP 2000+ עם לוח אם של Gygabyte (יש לי עכשיו Chaintech), ב1445 שקל+הרכבה.

אבל זה לא נראה טוב כאילו שהם משתכנעים, אבא שלי עצבני רצח הוציא לי את הדלת מהחדר בגלל טריקה(LOL),

מאיים עליי שהוא יינתק את הADSL ועוד כמה דברים....איזה פחד :lol:

פורסם

לפי געתי תוריד מהחתימה את ה-AMD Athlon 1200MHz

פורסם
  • מחבר

לפי געתי תוריד מהחתימה את ה-AMD Athlon 1200MHz

חחח כן ומה אני אשים? Celeron 400MHz ?

אני אשים את זה:

Athlon 1200MHz - נשרף

פורסם

אתה עשית משהו שגוי בהתקנה.

פורסם
  • מחבר

אתה עשית משהו שגוי בהתקנה.

לא נראה לי, ההתקנה של ההיטסינק היתה חלקה בלי שום תקלות,

כמו ש-MINIMIZER אמר בפורום גיימר, כנראה זה לא היה טוב ששמתי משחה טרמית על פד טרמי שלא היה ניתן להסיר אותו מהליבה עצמה.

הפד טרמי היה "חרוט" על הליבה ולא יוכולתי להוריד אותו, שמתי עליו משחה טרמית.

פורסם

אמורים למרוח משחה גם על ההיטסינק?

פורסם

1. אין כזה דבר פד טרמי "חרוט".

2. בעסה לך. אגב, לא יכול להיות ריח של סיליקון שרוף, אולי נשרפה המדבקה של המעבד לעומת זאת..

3. את זה אני יודע כי שרפתי ביום אחד שני מעבדים לפני איזה חודש :P (בגלל מאוורר תקול, לא אשמתי).

4. איזה שביזות.

פורסם

אני לא יודע מה בדיוק היתה הבעיה, אבל סביר להניח שזה קשור לעובדה ששמת יותר מדי משחה טרמית, והמדבקה עדיין נשארה...

כנראה נשאר רווח או משהו כזה...

אמורים למרוח שכבה ממש ממש דקיקה של חומר טרמי...

אגב, אין עדיין אחריות על המעבד? מתי קנית אותו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים